10-02-2014

Kansen voor de jeugd; Thibeau Spits op dreef! Winst met Happy C en Kadans op M indoor !

We willen alvast heel wat ruiters en amazones bedanken voor de interesse die getoond werd voor de advertentie die we vorige week geplaatst hebben in onze zoektocht naar versterking van ons team.   
Het is uiteraard niet evident, maar we hebben daaruit  twee ruiters gekozen  die we graag hier aan de slag zien komen.
Beiden hebben LRV roots, en met de nodige begeleiding zou dit wel eens heel goed kunnen worden.
We hebben het over Thomas Mertens (LRV Merksplas) en Kissy Eerlings (LRV Neerpelt).    

Ondertussen zijn we het hier op stal ook goed gewoon om met jeugd te werken, en dan hebben we het over onze Jeroen De Winter en over onze ponyruiters.

In Antwerpen wordt de provinciale LRV pony-selectie in de hoogste rubrieken in hoofdzaak vastgelegd op de M indoors.  Gisteren was de 2e M indoor opnieuw een schot in de roos voor onze zoon Thibeau Spits. 

De eerste M indoor had hij de reeks D midden met Sunny al op zijn naam geschreven.    Gisteren kreeg Sunny in de barrage de kortste tijd maar 1 fout.   Uiteindelijk was dit nog goed voor de 3e plaats.
Er waren slechts 2 foutlozen in de barrage, en dat waren onze Thibeau Spits met Kadans van de Groenheuvel, net voor Amber Geentjens.

In de reeks C midden zijn op snelheid Lisse Bosch en onze Thibeau Spits (Happy C) aan mekaar gewaagd.  We hebben op het ponycriterium en op de Wen nog mooie sport gezien van allebei.
Deze keer reed onze Thibeau vooral om zijn selectie veilig te stellen.  Hij reed een korte barrage, maar het had nog sneller gekund.    Hij legde wel de druk bij de andere barragisten.   Dat het sneller kon, dat  toonde Lisse Bosch, die van zijn tijd nog 4 seconden wist af te rijden, maar die fout op de laatste hindernis..
De taktiek van Thibeau bleek uiteindelijk de goede geweest te zijn, want hij was de enige dubbel foutloze combinatie, goed voor de overwinning! 

Waar we ook ongelooflijk fier op waren, dat was op onze Lauranne Spits.   Met haar beide pony's Saartje en Tino wist ze de barrage te behalen in de reeks B licht.  Er stond toch al heel wat te springen, en wat deed ze dat toch dapper.
Deze week zullen we de video van de barrage met Tino hier op de website on line zetten.  Dat is de moeite waard.
Op de hele dag, heeft Lauranne zeker het grootste applaus in ontvangst mogen nemen.  Dat compenseerde dat ze net buiten de prijzen viel..

LRV Kontich won bovendien niet enkel de reeksen C midden en D midden, ook de derde reeks B licht komt naar Kontich, met de amazone Caro Belle De Hornois (Hiawatah).

Dat belooft alvast voor het provinciaal, waar we met ons gewest Mechelen toch wel wat mogelijkheden hebben.
In de selectie zitten zeker ook onze zoon Marnick Spits die een super seizoen achter de rug heeft met Katinka van de Vrombautshoeve.   Ze leiden momenteel het klassement D licht, en ook Thibeau Spits met Hightrick mogen zich voor ons gewest Mechelen opmaken voor deelname in D licht op het provinciaal.

Omdat Marnick dit jaar normaal gezien de overstap maakt naar de paarden, maakt Katinka ook deel uit van de selectie die wordt geveild via Troostwijk. 
Het wordt zeker een competitieve selectie, want gisteren won bij ons op de indoor Christophe Waldburger met Ikoon van de Dreef de klasse licht.   Ikoon is een halfbroer van Action Breaker en zoekt ook een nieuwe thuis via Troostwijk.
Ook Goliath van Vrijhern (Takeushi van Berkenbroeck x Kitty Van Vrijhern) had een super dag op zondag.   Hij won 2x de reeks zwaar op de gewestelijke indoor.  Goliath is de halfbroer van niemand minder dan Harry Potter (Peter Wylde) en het Olympisch paard Sitah van Vrijhern.  Ook aan halfbroer Cyber van Vrijhern hebben we nog heel fijne herinneringen.
Ook Goliath maakt deel uit van onze Troostwijk-collectie, en we hopen voor hem dat hij zeker op een goed adres mag terecht komen.

Volgende week maken we de hele selectie bekend.    Wordt vervolgd..

Wat ook een vervolg zal kennen, dat is het Wereldbeker verhaal van Joe Clee ! Wat is hij tegenwoordig op dreef.  Na de successen in Mechelen, Zürich en vorige zaterdag in Bordeaux, klimt hij naar de 11e plaats in de tussenstand van de Wereldbeker Jumping.  Wat moeten we toch een goede lucht hebben in St-Katelijne-Waver!  Proficiat aan Joe, Julie, Ludwig en Yasmin, en heel hun team.