18-07-2015

Kerly de Regor, kampioen in vrijheid, exterieur, en nu kampioen cyclus 5-jarigen!

 Dit weekend zijn we op 3 terreinen actief.   Eerst en vooral blijven we graag in de buurt voor de Jumping With Love, met een verwijzing naar het Witloof in Kampenhout.

De 3 organisatoren Simon Knops, Jonas Callaerts en Nick Van Turnhout mogen rekenen op een sterk team achter hun, maar het  ziet er piccobello uit.
Ook de resultaten bij de jonge paarden waren dat, waar we met onze stal zomaar de reeks van de 4-, 5- en 6-jarigen wonnen.

Gingen naar huis met de beker: bij de 4-jarigen  Classic Touch (v. Casall),   Altesse Du Manoir (v. Ioawa) bij de 5-jarigen, en Carlina (v. Caretino) bij de 6-jarigen.

De jonge paarden krijgen dit weekend de hoogste aandacht, want in Gesves staat de laatste cycluswedstrijd op de agenda.
Enkele winnaars zijn al bekend gemaakt, en wij zijn ook heel blij dat Kerly de Regor (Darco x Cento) één van deze winnaars is bij de 5-jarigen.  We hebben ze samen met Patrick De Roeck in eigendom, gefokt door de familie Veldeman, en reeds gekend sinds haar prille jeugd.  Want wat er te winnen was, heeft Kerly wel gewonnen.  Exterieurwedstrijden tot op nationaal niveau,  wedstrijden vrijspringen, ook de finale op Jumping Mechelen.  En nu dan deze prestatie, om 9x foutloos te blijven samen met amazone Caroline De Laet.  Van harte bedankt en proficiat!

Patrik zelf is anders ook goed op dreef met de Z-gefokte paarden op het Z festival in Zangersheide.  Voor 5- en 6-jarige paarden zijn er wildcards te verdienen voor het WK jonge paarden in Lanaken in september.  Voorlopig heeft Patrik een prima uitgangspositie om proberen morgen met één of meerdere wildcards naar huis te kunnen...

Bij de 6-jarigen staat Belissimo S Z (Bamako x Chin Chin) aan de leiding!!  Bij de 5-jarigen was Patrik ook bijzonder tevreden met een 2e en gedeelde 3e plaats.  Dit dankzij prima rondes van Veracruz DH Z (Vertigo X Cento Lan) en Verona de Vauxelles (Va-Vite x Palestro).

Uitkijken wat de dag van morgen brengt!    Vandaag was alvast een topdag voor elke Belgische jumpingfan, met de winst van Gregory Wathelet en Conrad de Hus in de Grote Prijs GCT Chantilly!  En heel knap van het Belgische team in Mannheim met een tweede plaats!  Heel fijn dat een nakomeling van Cento Lano daar een rol van betekenis mocht in spelen.   Pieter De Vos reed twee foutloze omlopen, en mocht daarna nog eens aantreden met Dylano voor de barrage.   Ook daar knap foutloos, maar een fractie trager dan Cortes met Beezie Madden.  Zo ging de winst naar de VS, voor België en voor Duitsland op de 3e plaats.