19-05-2014

Knap werk van Jeroen De Winter; samen met Gretel winnaar GP CSIO Juniors Bonheiden !

Knap werk van onze neef Jeroen De Winter!  In de landenprijs op zaterdag liet hij al zijn dat hij bijzonder goed met stress kan omgaan.  De eerste ronde kregen de Belgische juniors Gilles Thomas, Leonie Peeters en onze Jeroen met Va-Vite allemaal een nulronde.  Enkel Elisa Strubbe kreeg een fout op het water.    
Het Belgische team ging als leider naar de 2e ronde, Nederland volgde op 4 strafpunten.  
In de 2e manche kreeg Elisa Strubbe 12 punten.  Gilles Thomas en Leonie Peeters kregen ieder een fout op het water met de 4 strafpunten.    Ondertussen was Nederland ook op 8 punten gekomen.  Toen Jeroen binnen kwam met Va-Vite, had een barrage met Nederland nog mogelijk geweest, mits een nulronde.    Het water was één van de laatste hindernissen, en ook daar liep het mis met een voetje in het water..    Het bleef eveneens bij deze 4 strafpunten, met een tweede plaats voor het Belgische team.  Alle resultaten van CSI Bonheiden via deze link.

Jeroen heeft naast Va-Vite uiteraard nog Gretel waar hij op kan tellen.  Momenteel zijn ze nog regerend Belgisch juniorenkampioen.     Het moet aan de andere kant steeds weer gebeuren, maar gisteren sprongen ze samen weer uit het boekje en naar de overwinning!   In de barrage met 8 bleek Jeroen de snelste, en zo hebben we het graag!

Voor Patrik waren er geen overwinningen in Kapellen, maar best wat ereplaatsen.  Eén van zijn paarden heeft wel een overwinning gehaald.  Umosa B was een gelegenheidsduo met Pauline Guignery in het Franse Mantes-La-Jolie, en goed voor de overwinning in de 1.35m proef op zaterdag.

Eén van onze ex-paarden deed het in Frankrijk eveneens prima.  Dame Blanche van Arenberg en Penelope Leprovost werden 4e in de  Grote Prijs van La Baule.   Toch bijzonder dat bijna alle barrage-kandidaten daar foutloos waren, met eveneens Jos Verlooy en Domino op een 5e plaats.   Joe Clee heeft eveneens een schitterend parcours afgelegd in La Baule met Uttamaro d'Ecausinnes.   Met 0 en 4 in de landenprijs zorgde hij mee voor de 3e plaats van het Britse team, en met een foutloze barrage eveneens een knappe 8e plaats in de Grote Prijs.
Joe trekt nu nog richting Rome voor een volgende afspraak in de eerste divisie, en komt tegen het Pinksterweekend terug naar St-Katelijne-Waver, waar we hem heel graag bij ons aan het werk zien !

Wij zelf trekken volgende week voor een internationale wedstrijd naar CSI** Lier.  Patrik verkiest om Dolce Vita (Darco x Saygon) mee te nemen, samen met de 7-jarige Valence DH Z.

Op zondagnamiddag sprongen onze 2 jongens Marnick en Thibeau Spits nog een wedstrijd bij de VOR in Kapellen, in dezelfde proef als Patrik met Jericho.     Marnick en Bijou deden het super met een 2e plaats, Thibeau en Vicenza Rosa waren goed voor de 9e plaats.  Net zoals in het Azelhof, lieten ze hun papa achter zich..   Dat belooft!