27-05-2015

Krachtpatsers gezocht!

 De wedstrijd voor Patrik in Iran gaat niet meteen eentje zijn om  nog lang van na te genieten.   Uit respect voor de paarden waar hij mee reed, heeft hij verkozen verder deze week niet in de hoogste reeksen te starten.
Hij heeft het gevoel dat hij toch de nodige PK's daarvoor mist, want in verhouding staat er daar toch ook dik gebouwd, en de paarden die hij ter beschikking heeft gekregen, gaan zich gelukkiger voelen als het toch wat lager staat.

Ondertussen is van ginds al wel de vraag gekomen naar paarden, in dat opzicht maakt Patrik dan ook er iets positiefs van.  We hebben in de tijd al de krachtpatsers Sherlock K, Hatlantic, Erongo,.. naar Iran verkocht, en stiekem had Patrik wel gehoopt met één van deze paarden te mogen rijden..
 
Als er per toeval iemand een paard te koop heeft dat geen moeite heeft met 1.40m-1.45m parcoursen heeft, je mag het altijd laten weten per mail, je weet maar nooit.   Misschien kan hij dan later wel nog eens terug gaan deelnemen op CSI** Teheran, om wel een rol van betekenis te kunnen spelen.  Patrik kennende maakt hij er de rest van de week wel het beste van, roeien met de riemen die je krijgt!

Een concours waar we regelmatig wel nog met fijne herinneringen aan terug denken, dat is CSI*** Lons-Le-Saunier.   In 2007 was kleine Thibeau Spits er nog bij, om voor zijn papa te supporteren.    Bij Belgisch succes mocht hij van de organisatie mee de vlag omhoog krijgen.  Die Belgische successen, dat ging daar nogal.  De vlag de hoogte inkrijgen, dat lukte ook nog net!

Volgende week trekt Patrik opnieuw naar Lons-Le-Saunier, maar dan zonder de kinderen.  Thibeau mag het proberen in het Nederlandse Wierden, voor het Dutch Youngster festival.  Het begint er op donderdag 4 juni tot en met zaterdag 6 juni voor de scholieren.

We gaan dit weekend eerst nog heel graag supporteren voor de Belgische equipes juniors en Youngriders in Bonheiden.   Startlijsten en dergelijke van Bonheiden via deze link.

Zondag hebben we tickets om te gaan kijken naar de echte grote sport.  In Aken staat er een CSI***** GP op de agenda, met maar liefst 1.000.000 euro prijzengeld..

Ruiters die daar deelnemen, kunnen al maar best een echte krachtpatser gevonden hebben.. Grégory Wathelet gaat er alvast mee doen bij de youngsters met de 8-jarige Benfica Van Vlieringen (Cento Lano x Lys de Darmen), die we hier ook heel graag hebben gekend.  

We zijn zelf terug aan het bouwen aan een fijne groep paarden, met een tof team.  Ook onze jeugd is sterk bezig, met op kop zeker onze neef Jeroen De Winter.    Zaterdagnamiddag rekent hij op Gretel  S voor de Nationscup, vorig jaar won hij de CSIO GP Juniors in Bonheiden, we hopen mee dat hij nu zondag ook een sterke prestatie mag neerzetten. 

Tess Dewerie had na afloop van de Groentenjumping 2015 wel een heel aparte collage gemaakt.  Patrik met onze 2 zonen Marnick en Thibeau Spits, mooi is dat!  Met dank aan Tess!