19-08-2018

L'Innocence op 4, Loreen op 5 en Classic Touch op 9 op BK 7-jarigen!

Heel wat kwaliteit tussen de jonge paarden in Gesves. Fijn om te zien dat onze jonge ruiters er zeker niet misstonden.  En met het kwaliteit van de paarden, konden we ook goed mee.

We begonnen onze finale met Nono vd Withoeve, een krachtpatser met topmentaliteit.    Er stond best een dikke proef, maar dat is normaal nooit een probleem voor Marnick en Nono.    Toch kwam er die zeldzame fout voor hem, geen barrage..   
Alle resultaten van de kampioenschap zijn te vinden via deze link.   

B
ij de 6-jarigen lukte het voor neef Jeroen De Winter met Mistic van 't Hoogeinde (Echo van 't Spieveld) wel om de barrage te halen.  Mistic is bijzonder snel, en dan worden de nodige risico's genomen.   Met een fout, kwam Jeroen uiteindelijk op de 6e plaats terecht.  Knap dat de 2 broers Stef en Nick Bossaerts op de 1e en 4e plaats stonden.   Kersvers kampioen Mister Jones is een zoon van I'M Special de Muze uit  Just On my Own Dwerse Hagen (Vertigo x Vigo x Isaura van de Helle).  Proficiat aan fokker Tim Van Brandt, die Just On my Own als moederloos veulen heeft groot gebracht.

Dan hadden we het kampioenschap van de 7-jarige paarden, waar we met 3 troeven vertegenwoordigd waren.
Met Classic Touch (Casall x Corrado), hadden we al een fout uit de 2e omloop, die 4 strafpunten nam ze mee.
Slechts 14 combinaties deden het in de 2 kwalificatierondes foutloos,  waarbij Loreen vd Landhoek met Thibeau Spits, en L'Innocence van 't Meulenhof met Jeroen De Winter.

Thibeau en Classic Touch reden een prima foutloze omloop in de finale.  Daarna zou blijken, dat dit niet zo evident was.  Slechts 5 combinaties van de 33 starters slaagden in die opzet.   Daarbij was er maar eentje die alles foutloos had gedaan, Maxime Harmegnies.    Hij werd kampioen, voor Andres Vereecken die uit de kwalificaties slechts 1 tijdfout sprokkelden.
We vonden het idd wel even heel erg dat zowel Jeroen met L'Innocence, als Thibeau met Loreen een fout kregen op dezelfde hindernis...    

Uiteindelijk moesten ze met 11 combinaties nog strijden voor het brons,  alle 4-punters moesten barrage doen.

Thibeau moest als eerste binnen met Classic Touch, en kreeg de opdracht om de eerste lijn in 6 galopsprongen te maken.   Normaal stond die voor 7 passen, maar het was volgens coach Patrik het proberen waard.   Het kwam toch niet perfect uit, en daar kwam de fout.  Ze zou er uiteindelijk 9e mee worden.    Gregory Wathelet en Thierry Goffinet, demonstreerden wel dat die lijn in 6 galopsprongen mogelijk was.   Thierry bleef over het hele parcours foutloos, en zou de snelste tijd neerzetten, hij nam het brons.   Onze Jeroen en Thibeau reden ook een snelle rit, maar kozen beiden voor de 7 passen, ze zouden op de 4e en 5e plaats eindigen.  

We mogen terugblikken op een heel goed kampioenschap, onze paarden deden het prima.  Er komen vast nieuwe kansen, om zich te bewijzen.