20-02-2013

Programma voor weekend van 5 tot 7 april definitief, Inter Regio - Vor - LRV.

Het begint bij heel wat ruiters te kriebelen, dat merken we aan de telefoons die we al mochten ontvangen.    Enkele praktische richtlijnen omtrent de manier waarop er moet ingeschreven worden.

Voor het internationaal weekend CSI***/CSI* en CSI jonge paarden (29 maart tot en met 1 april) verloopt alles via de nationale federaties.  Ruiters en amazones worden verzocht hun kandidatuur te stellen; en dan wordt er half maart beslist, in overleg met de bondscoaches, wie er geselecteerd zal worden voor deelname aan de concours.   Als organisatie hebben we ook enig beslissingsrecht om sommige ruiters uit te nodigen, maar die aantallen zijn beperkt, helaas.  We zullen nog voor moeilijke beslissingen komen te staan.

Waar het niet moeilijk is, dat is voor het Inter Regio weekend.  Op de hoofdpiste worden er vrijdag-zaterdag-zondag proeven ingericht voor 90cm - 1m - 1.10m - 1.20m.   De inschrijvingen verlopen via www.equibel.be, in het inschrijvingsgeld is de box inbegrepen. Deze paarden en/of pony's worden verwacht in de wedstrijdboxen te verblijven tijdens het weekend.  Een paard/pony blijft springen in de klasse waarvoor die is ingeschreven.    
Op de 2e piste is er een gewoon standaard-programma van de Vor  op vrijdag 5 april (vooral jonge paarden) en voor zondag 7 april.  Deze paarden moeten hier niet blijven.  De inschrijvingen verlopen eveneens via www.equibel.be.    De ruiters/amazones worden verwacht in orde te zijn met hun licenties, de paarden met hun immatriculaties.    Let wel goed op; het aantal inschrijvingen is beperkt.  De inschrijvingen staan nu al open, dus wees er gewoon op tijd bij!     

Op zaterdag 6 april komen de LRV ponyruiters in actie.    Dankzij Inge Van Dael, directrice van LRV, en in samenwerking met het Antwerpse ponybestuur, is er een programma uitgewerkt.    

Er zal een officiële brief rondgestuurd worden naar de commandanten, om de inschrijving in orde te maken via equester.
 
Hierbij al een overzicht van hoe de wedstrijden zullen verlopen;
* Elke ponyruiter kan max. 2 pony's starten per proef.  Elke combinatie kan maar één maal deelnemen.  Bij te groot aantal inschrijvingen wordt er gekeken naar het aantal pony's per ruiter.
* Het startgeld is voorzien op 3 euro per combinatie.
* Het LRV clubuniform is verplicht (met Sint - Joris) + de wedstrijdkaart moet getoond worden op het wedstrijdsecretariaat.
* Inschrijving via equester - enkel de ponyruiters die geslaagd zijn in hun bekwaamheidsproef kunnen deelnemen.  (hier moet ik eerlijkheidshalve melden dat ik 10% wildcards kan uitdelen..  Die heb ik bvb al nodig voor onze dochters Catherine en Lauranne Spits..   We proberen hier niet teveel beroep op te doen, maar kinderen die me tijdig een mail sturen ivm een probleem, dat proberen we op te lossen.   Wie me het snelst op de hoogte brengt, kan het snelst rekenen op een mogelijke wildcard.  Kinderen van medewerkers en sponsors krijgen evenwel voorrang voor de wildcards.  Graag mailen op kristel@groep-ceulemans.be).
* Het gewest Mechelen - Kontich krijgt voorrang om in te schrijven (van 4 tot en met 10 maart), daarna wordt het opengesteld voor de hele provincie Antwerpen (11 tot en met 26 maart), daarna voor de resterende provincies (27-28 maart).
* Er is een beperking op het aantal inschrijvingen:
   * 70 cm (max 80 combinaties), open voor BB - BL en CB
   * 50 cm (max 50 combinaties), open voor SB en AB
   * 100 cm (max 50 combinaties), open voor CM en DL
   * 90 cm (max 70 combinaties), open voor CL en DB
   * 110 cm (max 40 combinaties, op de hoofdpiste, mogelijk met kunstlicht), open voor DM.
* Groentenjumping zal zorgen voor heel fijne naturaprijzen.  Elke deelnemer zal bovendien een aandenken krijgen.  De eerste 8 geplaatste ruiters krijgen natura-prijzen, en mogen zeker al mee op uitstap met de groep prijswinnaars.   Er zijn ook heel wat naturaprijzen toegezegd dankzij de firma Meynen Industriebouw.   De hoofdprijs in de proef 1.10m wordt zeker bijzonder.  Meer info volgt spoedig..   Snel inschrijven blijft ook hier de boodschap. 
Vind hier het programma.