29-07-2013

Laurent Spits mag tevreden terug blikken! Kleinzoon Jorich 20e op EK pony's eventing !

Een hele week hebben ze in het Italiaanse Arezzo het mee beleefd van dichtbij.  Het Europees Kampioenschap van de pony's is toch wel een bijzonder zware test.    De temperaturen liepen ginds hoog op, en waarschijnlijk zal de spanning ook een extra hindernis geweest zijn.
Schoonvader Laurent Spits heeft samen met zijn goede vriend Kamiel er voor gezorgd dat de pony Galinka in goede vorm mocht aankomen op de wedstrijd.  Vanaf dan was het de taak van onze neef Jorich Spits om het tot een goed einde te brengen.

En dat heeft hij absoluut gedaan!   Na een 21e plaats in de dressuur, wist hij foutloos te crossen.  Mooi is dat!   In de afsluitende springproef viel er één balk uit de lepels.   Het resultaat was goed voor de 20e plaats.   Ook Rik Heylen slaagde in een top 20 plaats met een verdienstelijke 18e plaats met Happiness.  Alle uitslagen zijn te vinden via de link. 

Bovendien hebben wel 5 Belgische ruiters een top 30 plaats behaald, en een 5e plaats met het land. 

Op het Europees Kampioenschap pony's jumping haalde Kantje's Amethist (ex pony van onze neef Jeroen De Winter) alvast de finale, en gezien de jonge leeftijd van zowel ruiter Kobe Hendrickx als pony Amethist is een 24e plaats alvast een opsteker.


Het voorbije weekend hebben we het zelf even moeten volgen van op afstand.    Patrik was aan het werk op de CSI Bonheiden, en ook daar was het niet zonder succes.   Alle resultaten via :www.ew-promotion.com/index.php.

Daar zie je op zaterdag in de finale van de 6-jarige paarden een 3e plaats  voor Valence DH Z (Va-Vite x Toulon).  Nadat ze vorige week in Zangersheide ook al 2x derde werd, dus nu opnieuw  een knappe prestatie.

Dé prestatie van het weekend kwam voor ons dan wel van Uletta Dwerse Hagen (Cento Lano x Thunder vd Zuuthoeve).  In de rankingclass op zaterdagavond werd ze tweede.   Ze was in een barrage met 10 slechts een fractie trager dan  Dayro Arrovace (Eldorado vh Vijverbos).

Zaterdag was er nog de Gouden Laars wedstrijd in Loenhout voor onze zonen Marnick en Thibeau Spits, en voor de nichtjes Mieke en Julie Ceuterick.  Dat verliep allemaal heel erg goed.   De pony's blijven goede vorderingen maken, en er waren klassementen voor Thibeau Spits met Sunny.   In de proef 90 cm moest hij drie  snelle  amazones Charlotte Rooms, Stephanie Vermeulen en Zara Poels laten voorgaan.   Ook ons nichtje Julie Ceuterick viel in de prijzen, met een 8e plaats van Marcos.
In de proef van 1m was het weer prima met Sunny, en deze keer een 8e plaats.   Met Corne's Juliette reed Thibeau een prima ronde in 1m, en voor de eerste keer wou hij het dan ook proberen in de proef 1.10m.

Met een smile tot achter zijn oren kwam hij de ring terug buiten.  Hij had zich voor niets zorgen gemaakt, want Corne's Julette blijft het super doen.    Ze is nog maar pas 6 jaar, maar met zo'n ingesteldheid kan hij er vast nog veel plezier mee hebben.  Ze kregen één fout in de 2e fase, maar het gaf toch wel vertrouwen.  Alle resultaten via de link