04-11-2014

Marnick & Catherine Spits winnen Masters of Ponies Horse & Friends.

 Marnick SpitsDe Euroregio van Horses & Friends werd vooral ingericht voor de jeugd en de liefhebbers van de sport.  We hebben uiteraard genoten om daar deel te nemen, met goede prestaties van onze kinderen.

De overwinning in de showproef op uitnodiging vrijdagavond was wel het meest bijzonder.   Heel fijn om onze 4 kinderen in dezelfde proef aan het werk te zien.   Er mochten 10 equipes starten, waarbij de eerste ponyruiter een 6-tal hindernissen moest springen op 1.25m niveau, waarna een broer/zus, neef/nicht het volgende deel van het lagere parcours mocht afleggen tegen de tijd.

Tot vorige vrijdag wisten we niet dat Catherine of Lauranne snel durfden gaan.   Catherine had het wel gevraagd in de paddock of ze eens snel mocht gaan, en ik had haar gezegd dat ze dat mocht proberen als ze dacht er klaar voor te zijn.

We hebben achteraf zelf dat video'ke nog enkele keren moeten bekijken, want nooit gedacht dat Catherine en Flore het zo snel zouden gedaan hebben.  Ze liet wel enkele reële snelheidsduivels achter zich!  De winst was binnen voor Marnick/Esmee en Catherine met Flore.

Op zondagochtend was er ook voor Thibeau een overwinning, met zijn ponyhengst Hightrick in de 1.05m finale voor pony's.

Ook Kadans Van de Groenheuvel had een uitstekend weekend, met 2 foutloze omlopen en eveneens foutloos in barrage.   Het ging deze keer bijzonder snel, want hij moest telkens tevreden zijn met de 9e plaats in de hoogste ponyproef 1.15m.

Nu even geen wedstrijden meer, want alles gaat nu in de rechte lijn voor onze internetveiling, waar we iedereen van harte voor uitnodigen.

De kijkdag is nu zaterdag 8 november.   De deuren zijn open vanaf 13u,en we beginnen aan de voorstelling met het springen in vrijheid en springen onder de man tussen 14u en 17u.

Plaats van het gebeuren: Hageweg 5,  2860 St-Katelijne-Waver.

Momenteel zijn de eerste biedingen reeds uitgebracht. Als u een probleem zou ondervinden om in te loggen, of als we van dienst kunnen zijn, mag u steeds contact opnemen.