20-04-2015

Marnick doet ervaring op in zijn eerste GP Juniors! Met dank aan Valence DH Z.

 Vorige week was er de internationale jeugdconcours in Bonheiden, het voorbije weekend waren we te gast in Lier.

Voor onze zoon Thibeau Spits waren het super ervaringen met Abine V (v. Sydney) en Tennessee D' Horset DH (v. Arc De Triumphe).   Bij de finale 1.25m scholieren stond er een bijzonder pittige proef.   Met Abine is dat geen enkel probleem, ze vormen een prima combinatie en met haar gaat hij dan ook met veel vertrouwen de piste in.   Vorige week waren ze nog 5e in de GP van Bonheiden, maar deze keer een spijtige fout op hindernis 4..  Geen barrage voor Abine, en dan waren onze ogen gericht op Tennessee.

Deze 8-jarige merrie maakte vorig jaar in november nog deel uit van onze collectie paarden in de internet-veiling.  Haar kwaliteiten werden onderschat, en we hebben ze dan ook voor een heel laag bedrag ingehouden.  We wisten dat ze dan wel onze eigen ruiters gelukkig kon maken.  Dat heeft ze sindsdien zeker gedaan!  Thibeau heeft er een bijzonder voorzichtige merrie aan. Gisteren kreeg ze een fout in de driesprong, bijzonder spijtig.    Slechts 5 combinaties in die barrage,  waar achteraf Jack Withaker (zoon van Michael) met de winst naar huis ging.

In onze collectie zit nu eveneens een halfzus van een paard waar Michael Withaker heel veel succes mee heeft gehad. Viking heeft heel wat prestaties behaald tot op het hoogste niveau. 
Ze heeft een tikkeltje karakter, maar heel wat kwaliteiten.  Als Claire De Kalvarie haar gepaste ruiter vindt, hebben we het laatste van deze vosmerrie nog niet gezien.       De kwaliteiten die ze als fokmerrie nog zou hebben, krijg je er zo bij.


Verder hebben we nog een zoon van de Olympisch merrie Citizenguard Cadjanine Z in de aanbieding.   Vandokan heeft bijzonder veel energie.  Hij kan ideaal zijn voor een ruiter die er zijn tijd voor kan nemen.   Vermogen heeft deze Vandokan te over, we hopen dat hij op een goede plaats terecht mag komen, dat verdient hij.

Het is ongelooflijk belangrijk dat kinderen de kans krijgen om ervaring op te doen met paarden die een goed karakter hebben.  Vorige week hebben we bij de presentatie de voorstellingen gezien van Ben d'Aelsterhof  en Jonckerelle de Boerendans  onder het zadel van onze zoon Thibeau Spits.    Ze lieten zich super goed rijden.  Ook onze pony's Petit Whoopy,   Orchid's Gail en Kantje's Ferdi zijn klaar om kinderen gelukkig te maken op wedstrijd.  De vierjarige Whoopy heeft het minste ervaring op wedstrijd, maar thuis laat ze zich heel goed rijden, en springt ze parcoursen van 70 cm.

Onze zoon Marnick Spits mocht deze week nog eens met Valence DH Z (Va-Vite x Toulon) ervaring opdoen.   Twee weken geleden had Marnick nog nooit een 1.30m proef gesprongen, maar met Valence heeft hij een ongelooflijke merrie onder het zadel.  Topmentaliteit met een ongelooflijk vermogen.   Gisteren hadden we hem ingeschreven in de 1.40m GP Juniors op de CSI Lier.   Patrik was van Lummen gekomen om Marnick te coachen.  Na de verkenning zag Patrik het even niet echt optimistisch in, er stond een loodzware opdracht, waar Marnick zelf te weinig ervaring voor had.

In de paddock ging het inspringen goed, en Marnick zag het toch zitten.   De start was een beetje moeizaam, maar het tweede deel van het parcours zagen we bijzonder mooie stukken.  We waren heel fier dat ze op zo'n manier de finish konden halen, en heel wat ervaring konden opdoen.   De volle broer van Valence zit ook in de veiling, en hij heeft in Frankrijk al 1.35m parcoursen gesprongen.  Valthery DH Z is eveneens tot op heden niet ontdekt op de internetveiling, en hij heeft weinig biedingen op zijn teller staan.   Valthery is zeker een paard waar je als ruiter op mag rekenen.