06-10-2014

Mooie titel voor Thibeau Spits & Kadans ! Nationale kampioenen D midden!

Vorig jaar op het nationaal tornooi in Herenthout zagen we Kadans van de Groenheuvel voor het eerst in actie, onder het zadel van Phaedra Polfliet.  Hij werd toen al knap 3e en trok onze aandacht. 
Een tijdje later kregen we kans om Kadans te kopen van Dries Ceuppens, en die aankoop hebben we samen met Koen en Sandra De Hornois ook gedaan.      Thibeau zelf had het geluk dat hij sindsdien zowel met Hightrick als Kadans kon rijden, hij zou er als ruiter veel van leren.

Thibeau ging gisteren met wel wat ambitie naar het nationaal.  Hij gaf zichzelf wel wat kans in D licht met Hightrick, hij dacht dat het zou kunnen!   In de 2e fase dan misschien net iets teveel geriskeerd,  en Hightrick zag die afstand niet echt zitten..   Hij be-eindigde zijn barrage met 5 strafpunten en geen goed gevoel.   Het was voorbij..  
Hij weet dat hij aan Kadans een krachtpatser heeft, heel veel vermogen, maar dat hij nog op snelheid moet werken.
Maar gisteren verliep het anders, en met enkele tips van nonkel Erik De Winter, reed hij een snelle barrage.  
Even schoof Kadans nog onderuit vlak voor de dubbelsprong, maar handige Thibeau wist Kadans toch nog te ondersteunen, en de eerste nulrit in de barrage D midden was een feit.

We wisten dat er nog 2 heel snelle amazones kwamen met Lisse Bosch en Stefanie Van Riet.  Ze zouden allebei hun laatste ponywedstrijd rijden, en de overstap maken naar de paarden.  We hadden dan ook ons kunnen tevreden stellen met de bronzen medaille op dit kampioenschap.     Lisse reed een prima barrage met Jekilia, maar haar tijd was net niet snel genoeg om Thibeau te kloppen, ze strandde op 3 honderdsten van een seconde..    Als laatste in de barrage kwam Stefanie Van Riet met El Carro.
Het was meteen duidelijk dat de tijd van Stefanie wel sneller ging zijn.  De laatste lijn was toch nog delicaat genoeg, en er waren al veel fouten in gemaakt.  Spijtig voor Stefanie, maar ook net daar ging het mis.    Brons was nog voor Stefanie als snelste vierpunter, zilver voor Lisse Bosch, maar toch wel heel fijn dat Thibeau met de titel en het lint naar huis mocht! 

Dat Thibeau deze prestatie neerzet, dat is dankzij een heel team, en we willen daar niemand in vergeten.   Iedereen heeft daar zijn bijdrage in, dus gewoon bedankt iedereen!
Ook fijn was de 4e plaats van het achttal midden op het nationaal tornooi,  het was al enkele jaren geleden dat Kontich aanwezig mocht zijn in die hoogste reeks van de groepsdressuur, en dan is het super dat onze jongens Marnick en Thibeau mee die ervaring konden opdoen.  Proficiat, commandant, Elke Jorens!

Voor diegene die denken dat Thibeau een heilige apostel is, ga ik nog wel graag een anekdote geven van de laatste training deze week met Kadans op weg naar Maurice Van Roosbroeck.     Thibeau en Marnick zijn dan wel content dat ik tijd vrij maak om met hen te rijden.    Onderweg vraagt Thibeau me of ik graag een muntje wil , een King-ske.   "Ja, Thibeau, super, geef er maar eentje".  Hij houdt me wel in 't oog, anders dan anders.  Mijne frank valt nog niet, tot ik toch door heb dat dat muntje toch wel heel raar smaakt.  Had hij me daar een Dafalgan gegeven!  Slecht karakter, maar typisch..    Zoon van..

In ieder geval heeft Patrik het van op een verre afstand mee gevolgd, en was hij heel content dat Thibeau ons toch een mooi cadeau heeft bezorgd, net op onze 18e huwelijksverjaardag..

Niet alleen Thibeau had het goed gedaan, ook ons nichtje Julie Ceuterick wist een nationale titel te behalen.  Ze won in dressuur de reeks DB1 met Mateo Di Belle.  Het was ook voor Julie haar laatste ponytornooi, die ze op deze manier zeker in schoonheid heeft afgesloten!

Nichtje Nathalie De Winter had eveneens een topprestatie met Bolero, met haar 2e plaats in de stijl in de reeks springen D beginnelingen.  Onze kleine Lauranne Spits was daar eveneens mooi foutloos met Sunny.   Tweelingzus Catherine Spits maakte dit jaar nog geen enkele fout met haar Flore, ook gisteren liep het super!
 
Voor Marnick en Orchid's Gail (Kanshebber x Justice) was het doel om vooral foutloos gisteren te blijven, en punten te sprokkelen voor D midden.   Dat is gelukt, en weldra hebben we 4 pony's in deze hoogste reeks, met Kadans, Esmee, Hightrick en Gail.

Het was gisteren in Izegem een ervaring die we niet gauw vergeten.  Een pluim voor de organisatie, want dat was tot in de kleine details verzorgd met heel wat medewerkers die het in goede banen hebben geleid.     Met zoveel deelnemers, en talrijk opgekomen publiek, zeker niet evident!