28-11-2014

Marnick & Esmee doen het in snelheid, Thibeau in Stijl, succesvolle eerste M indoor !!!

 Jumping Mechelen komt er nu wel heel snel aan, en dan is het de bedoeling dat de paarden en pony's in vorm komen.

Dat lijken ze zeker, zo toonden onze jongens nog op de 1e provinciale selectie-indoor voor de hoogste reeksen nu zondag in Merksplas.

In de voormiddag waren het de stijlspringwedstrijden, waar onze Thibeau won in D midden met Hightrick.  Samen met Hightrick hebben ze ook al mooie successen geboekt op de Jeugd-cup wedstrijden, met de finale op 26 december op Jumping Mechelen, en waar we stiekem hopen op een plaats in de super finale op 30 december.

Nochtans doen zowel Marnick als Thibeau het even graag ook op snelheid.  Aan de pony Esmee (v. Elmshorn) heeft Marnick een super snelle pony.    In de namiddag waren er maar liefst 17 barrage-kandidaten waar Marnick als 4e aan de start kwam.  Dat er op dat moment kenners als Bart Anthonissen al vertellen dat hij er met zijn barrage helemaal op zat, en dat dit moeilijk te verbeteren zou zijn, dat doet wel deugd.     Thibeau en Kadans van de Groenheuvel deden het ook foutloos in de barrage, maar verliezen nog teveel tijd in de wendingen.   Er was niemand die de tijd van Marnick met Esmee kon verbeteren, de winst was binnen!   Thibeau en Kadans hebben met een 6e plaats wel uitzicht op selectie voor de provinciale indoor.  Wegens een activiteit met school missen ze immers de volgende M indoor, dus het moest op zondag gebeuren..
Ook op Jumping Mechelen komen Kadans en Esmee in actie, we kijken er graag naar uit.

Voor Patrik zelf wordt het dit jaar een overgangsjaar.  Er zijn wel wat paarden vertrokken, maar thuis zijn we uiteraard terug aan het werken om enkele paarden op niveau te krijgen.  En waarom zou dat bijvoorbeeld niet lukken met de 7-jarige Hermes du Ri d'Asse (Argentinus x Grannus).

De mooie vos deed het vorige week in het Azelhof tijdens de Silver Cup zeker prima.  Hij bleef in de 1.35m GP mooi foutloos, ook in de barrage, en was zo goed voor de 6e plaats.

Ook het volgend weekend trekken we richting het Azelhof voor de Gold Cup.   De pony's mogen even op stal blijven, en de studenten heel graag achter hun boeken...