29-01-2014

Op zoek naar paarden met een naam..

Het kan soms snel gaan in een bedrijf.  Fokkerij op volle toeren, sport uitoefenen op alle vlakken.   Iedereen actief, de jeugd, de grotere internationale wedstrijden, paarden opleiden, genieten van topprestaties.  Goede paarden verkopen, en het plezier vinden om met jonge beloften opnieuw te beginnen.   En daarbij ook dienst na verkoop doen, en de ruiters die onze paarden hebben gekocht, met raad en daad bijstaan.  Soms over de landsgrenzen heen.     Daarenboven gaan we graag op wedstrijd, en ontvangen we graag onze collega-ruiters op onze wedstrijd, de Groentenjumping.  Ook daar trekken we dan de nodige tijd voor uit, om er een geslaagd evenement van te kunnen maken.   
 
Dit scenario kennen we al lang, het is onze visie, en het blijft onze passie.   Maar we merken dat we met 24 uur op een dag niet toekomen om het rond te krijgen.
De kinderen worden ook groter, en hebben extra begeleiding nodig.     We willen er uiteraard voor hen zijn.    We hadden een tijdsprobleem, en we moesten dit durven aanpakken.
 
We hebben als familie hier stil gestaan, en onze conclusies getrokken. We zijn te groot geworden, en dan is het moeilijk werken.
Er staan momenteel zo'n 40 paarden die zeker de moeite waard zijn om er mee te werken, maar waar we zelf te weinig tijd voor vinden. 
 
Sommigen van hen hebben momenteel nog geen naam,  voor ons zijn ze momenteel nog een nummer..      Mits de nodige tijd en opleiding, worden dit leuke paarden.   Ze komen wel uit goede origines, en ze tonen zeker en vast kwaliteit.     Een paard opleiden tot ze een bepaald niveau hebben, dat vraagt inzet, denkwerk, management en tijd.  Tijd die we momenteel niet hebben.   
We hebben de knoop doorgehakt, en we hebben contact opgenomen met de firma Troostwijk.      Ze gaan ons helpen om een internet-veiling te organiseren, zij hebben daarvan de know how.  Wij kennen de paarden, en willen ook hiervoor de nodige bijstand voor leveren.
 
We hebben hiervoor een selectie gemaakt, die vanaf 14 februari kenbaar zal gemaakt worden.
Momenteel willen we achter de schermen aan deze paarden en selectie werken, en zullen we zelf geen andere paarden meer te koop aanbieden.
 
We kunnen jullie wel aanraden om woensdag  19 maart en zondag 23 maart in jullie agenda te noteren, voor de kijkdagen ter plaatse.
De veiling zelf zal aflopen op dinsdag 25 maart 2014.  Daarom hebben we ook beroep gedaan op Troostwijk, die werken met kennis van zaken om een internetveiling in de beste omstandigheden te laten verlopen.

Voor ons is het een sprong in het duister.  We weten niet wat we kunnen of mogen verwachten.     De kopers van deze paarden kunnen waarschijnlijk een koopje doen.   We moeten ruimte creëren, en daarbij willen ook geluk gunnen aan de kopers.
 
Om een tip van de sluier te lichten, om een idee te geven.   Eén paard van onze selectie is Veracini DH Z.    Veracini is een zoon van Va-Vite uit niemand minder dan Dame Blanche van de Arenberg.
Deze Clinton-dochter heeft als 5-jarige onze stal verlaten.  Toen had Dame Blanche ook nog geen naam, maar dat is dankzij de sterke combinatie met Penelope Leprovost wel anders geworden.      Er zijn verder nog nakomelingen van Withney vd Dwerse Hagen, Cadjanine Z, en nog veel meer…
 
Soms moet je 1 stap terug kunnen zetten, om er 2 vooruit te kunnen.    We hebben deze beslissing genomen, we hopen uiteraard op een goed resultaat.     Als deze paarden vertrokken zijn, kunnen we ons wel meer concentreren op de sport.     Het is een uniek moment, om een deel van onze "verzameling" te kunnen kopen, en er zelf werk van te maken..   Zeker de moeite waard.
 
Practisch gezien komt de collectie on-line op de website van Troostwijk vanaf 17/2/14.  Ook via onze website zullen we de nodige info blijven geven.