20-04-2017

Overwinning voor Belissimo op Jumping Antwerpen, Jacobien 2e in LR proef!

Veel tijd om te bekomen van onze 3 weken Groentenjumping hadden we niet..   Er stonden nog enkele prachtige evenementen op het programma die we zeker niet wilden missen!

Zo was er de veiling van de elite-paarden in het Azelhof met the Ten.   We kregen daar een perfect tafeltje om het rustig te kunnen volgen.  Op de achterste rij, voor de gordijnen. Achter ons de warming up-arena, voor ons het showgedeelte.

We hadden echt genoten van een prachtige avond, toen we even opgeschrikt werden.  Een paard was los geraakt in de warming up arena achter ons.  Gelukkig hoorden we iemand roepen, zodat we snel van onze stoelen waren gesprongen.  We voelden dat er iets niet klopte...   Enkele fracties later landde het paard van achter het gordijn op onze tafel, baande zich een weg door de tafels richting de piste, en zorgde voor een ravage, paniek en enkele licht gewonden...  Wij waren er met de schrik van af gekomen, en kijken vooral heel positief terug op deze avond.  Het concept was zeker goed, en dat wisten de kopers en aanwezigen  dan ook te appreciëren.  We hopen dat de organisatie op dit concept kan verder bouwen naar de toekomst toe.

Een dagje later mochten we dan naar het 2e evenement vertrekken waar we al heel lang naar hadden uit gekeken.  Zowel Patrik als Thibeau mochten er starten in de CSI** op Jumping Antwerpen.   Op woensdag kreeg Belissimo een pechfout in de 1.35m proef.    Met Jacobien liep het fout in de warming up.   Patrik kreeg een ongelukkige landing, en zowel Jacobien als hij zelf kwamen ten val.    Met Jacobien viel het best nog wel mee, maar Patrik had zich echt wel harder bezeerd.    Toch gereden, en al bij al nog een goed resultaat.  In de moeilijke 1.45m proef,  enkel een fout op de laatste hindernis, nog goed voor de 13e plaats.   Achteraf toch naar de dokter,  zeker gekneusde ribben, mss gebroken, maar toch weinig aan te doen... Rustig houden... Pijnstillers nemen, die niet op de dopinglijst staan... Het leven van een sportman...  

Op donderdagochtend voelde Patrik zich nog niet al te best, maar kon hij de pijn toch wat verbijten..   Nochtans haalde hij wel prima resultaten, met de hulp van Thibeau die mee kon los rijden in de opwarming.   Belissimo deed het uitstekend,  en ze waren goed voor de overwinning in de 1.35m proef!     Ook Jacobien deed het uitstekend, en wist 2e te worden in de 1.45m rankingproef.  Resultaten via deze link.    Thibeau had Jericho op donderdag ook uitstekend aan het springen in de 1.45m proef, maar ze kregen een fout onderweg.   Zaterdag zal het een hele ervaring worden.   Zowel Thibeau met Jericho, als Patrik met Belissimo zullen dan  de GP van de CSI** springen.   Het was heel fijn dat Jan Devos, mede-eigenaar van Jacobien vanuit Signapore terug gekomen is, om o.a. nu de wedstrijd in Antwerpen mee te volgen.   Jacobien zelf heeft na haar topprestatie van vandaag rust verdiend.  En zo kan Patrik zichzelf rust geven tot zaterdag...   Meer info en startlijsten voor de volgende dagen via de link of via de website van Jumping Antwerpen.  Live gaan kijken is altijd het fijnste, maar gelukkig kan er ook via live stream gevolgd worden, en dit keer gebracht door www.clipmyhorse.tv.   

Op vrijdagochtend is Patrik voor verder onderzoek gegaan; blijkt dat er 3 gebroken, en 2 gekneusde ribben zijn.  Of hij de GP Antwerpen zal rijden, blijft momenteel een open vraag....