04-08-2017

Patrik en Dolce Vita winnen op CSI*** Beervelde, opmaken voor Gesves en EK!

 Op woensdag 2 en donderdag 3 augustus hebben we bij ons op stal fijne oefenwedstrijden gehad.  Veel nieuwe gezichten, veel nieuwe paarden/pony's over de vloer.  En dat het gezellig was!   Bedankt aan alle medewerkers, we hebben er van genoten!   Het LRV ponygewest Mechelen - Kontich heeft ook de tijd genomen om 5 verdienstelijke ponyruiters uit hun gewest even in de aandacht te brengen.   Met de youngriders Dimme D'Haese, Jeroen De Winter, junior Thibeau Spits en scholieren Caro Belle De Hornois en Lies Malisart uit dit gewest, mogen ze uiteraard fier zijn.    Er komen nog sterke ruiters aan, dat hebben we zeker gezien.

Thibeau, Caro Belle en Lies maken zich nu klaar om richting het Europees Kampioenschap Samorin te vertrekken.  We hopen op goede resultaten, we hebben er toch alles voor gedaan.  Deze avond vertrekken de paarden, het wordt een hele trip.


Ook in eigen land maken we ons op voor een hele verhuis.   Onze zoon Marnick Spits en Matthias Hens zullen richting Gesves mogen vertrekken na goed werk bij de selecties van de jonge paarden. 

Matthias heeft met de 6-jarige Casall dochter Classic Touch DH een topprestatie neergezet met een 4e plaats in de selecties.

Met Limerick en Val d'Isere waren er ook mooie omlopen, maar die ene fout.     

Zijn verder geselecteerd bij de 4-jarigen: Nono van de Withoeve, bij de 5-jarigen: Diablotine DH, Hercules DH, Valegro DH en Madonna DH.

Het BK van de jonge paarden start op 8 augustus, de finales zijn op 14 en 15 augustus.   
Normaal was voorzien dat onze neef Jeroen De Winter er ook meermaals van start zou gaan.  Op vrijdagochtend is hij redelijk serieus ten val gekomen, samen met een jong paard. We duimen voor hem dat hij begin volgende week voldoende hersteld zal zijn om de trainingen te hervatten, en richting Gesves te trekken...

I
n Samorin op het EK van de jeugd hebben we de Vet check op maandag 7 augustus, warming up op 8/8, en de eerste wedstrijd op 9/8.   

Zover zijn we nog niet, eerst genieten van de mooie wedstrijd in Beervelde.  Gisteren was er alvast een ruime publieke belangstelling.  Patrik en Dolce Vita hebben hun start alvast niet gemist op het Flanders Horse Event.
  Startlijsten en resultaten via deze link.  Dolce Vita won haar openingsrubriek op donderdag.    Benieuwd wat de rest van het weekend mag brengen. Ook Verdi van de Withoeve en Belissimo Z komen aan de start.