14-05-2014

Patrik aan de start op CSI Kapellen

Dit weekend trekt Patrik naar de internationale jumping in Kapellen. Hij rekent voor deze deelname op Uletta DH, Dolce Vita DH en Comptesse van de Withoeve om ginds het beste van zich geven in de internationale rubrieken. Comptesse toont de laatste weken grote vorm, we hopen dat ze deze lijn verder zet, en volledig kan pieken op onze eigen CSI Sint-Katelijne-Waver.

Dat er voor de overwinningen zal moeten gestreden worden op onze internationale editie Groentenjumping, daar zijn we van overtuigd. Het sterke en competitieve deelnemersveld wordt verder uitgebreid, met de bevestiging van deelname van niemand minder dan Olympisch kampioen Steve Guerdat, en Belgisch kampioen Gregory Wathelet. Dit weekend komen deze twee ruiters aan de start van de CSIO-wedstrijd van La Baule. Vrijdagmiddag wordt daar de Longines Furusiyya Nations Cup verreden. Resultaten kan je hier vinden.

Ook dichterbij wordt er een landenwedstrijd verreden dit weekend, tijdens de jeugd-CSIO in Bonheiden. Neef Jeroen De Winter en onze hengst Va-Vite werden weerhouden in de selectie, en komen zaterdag aan de start om de Belgische eer hoog te houden. Tijdens de laatste trainingen deze week voelde Jeroen aan dat Va-Vite topfit staat. Spannend!

Op zondag komt Patrik nog met enkele jonge paarden aan de start in Kapellen, ook zoon Thibeau gaat er deelnemen met de 7-jarige dochter van Va-Vite en Withney, Vincenza Rosa DH. Voor Thibeau was er deze week minder goed nieuws. Happy C, de pony waar hij nog nationaal kampioen C-midden mee werd afgelopen winter, vertrekt binnenkort naar het Verenigd Koninkrijk. We zullen Happy hier missen, maar zijn er van overtuigd dat ze haar nieuwe ruitertje ook “happy” zal maken.  We willen de familie De Pelsmaeker wel bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.