31-05-2013

Patrik goed van start gegaan in Bourg-En-Bresse, Vichy foutloos bij de 6-jarigen en hoe..

Als ze ooit hetzelfde palmares zou kunnen bij elkaar lopen, dat is nog maar de vraag.   Withney heeft dan ook enorm veel betekend voor ons, en dat doet ze nog steeds.  Als jong paard zagen we meteen dat Withney een "specialeke" was.
Van haar halfzus Vichy DH Z (Va-Vite x Feo), zien we dat ook.  
In de paddock gisteren moet ze echt overdreven hebben, waardoor ze heel wat aandacht naar zich toe trok.
Vichy heeft het nog een beetje moeilijk om al haar bloed en vermogen onder controle te krijgen, maar het gaat toch de goede kant op!

In de piste liep het mooi en foutloos, alle resultaten via de link.      
De proeven van de jonge paarden is een leuke opwarmer.  Het grote werk behouden we voor Withney, Comptesse en Umosa die pas van vrijdag zullen beginnen.

In Sankt Gallen begon het al gisteren.  Vandaag staat meteen de landenprijs op de agenda.  
We duimen mee voor een goede prestatie van het Belgische team met: Judy Ann Melchior,   Ludo en Nicola Philippaerts en Gregory Wathelet.

Nog 2 andere teams krijgen ook wel extra aandacht.   We hopen op een goed resultaat van Katelijnenaar en goede vriend Joe Clee.  Hij maakt samen met Utamaro d'Ecausinnes deel uit van het Britse team.
Utamaro komt uit dezelfde stam van Dame Blanche van Arenberg,  die als jong paard bij ons verbleef.  
Van Dame Blanche hebben we nog enkele jonge beloftevolle nakomelingen staan.

Dame Blanche viel op in de Grote Prijs Springtour van Lummen met Marc Dilasser.  Enige tijd later verhuisde ze naar de stal van Penelope Leprovost.     In Sankt Gallen komt Penelope aan de start met Topinambour, eveneens ex- Stal Ceulemans.        We wensen dan ook Philippe Guerdat veel geluk met zijn franse team.  Resultaten van Sankt Gallen via deze link

België heeft dit jaar enkele uitnodigingen gekregen om deel te nemen in de eerste divisie.   Om niet op de goodwill van de organisaties te moeten rekenen, is een promotie naar deze eerste divisie toch wel belangrijk.

Volgende week gaat onze aandacht en steun helemaal uit naar het Belgische team in Lissabon.   De Belgische ruiters die deze trip maken : Pieter en Wouter Devos,   Donaat Brondeel, Philippe Lejeune en Judy-Ann Melchior.

Onze paarden blijven na Bourg-en-Bresse nog even in Frankrijk, voor de 3-sterrenconcours in Lons-Le-Saunier.
Alleen Withney komt nu wel naar huis.  Zij mag haar krachten sparen voor de landenprijs in Sopot, de week van 13 tot 16 juni.  Het is sinds gisteren zeker dat ze mee in de Belgische delegatie zit die naar Polen moet.  Straffe namen voor Polen, want ook Ludo Philippaerts,  Jos Lansink, Dirk Demeersman en Rik Hemeryck maken deel uit van de selectie.