16-09-2015

Patrik goed van start in het BK Lanaken! Thibeau provinciaal kampioen stijl DM met Hightrick!

 In extremis heeft Patrik een startplaats bekomen voor het Belgisch Kampioenschap seniors, en dit dankzij Verdi van de Withoeve.   Pas enkele maanden geleden voor het eerst onder het zadel gekregen, en de resultaten en de nodige rankingspunten beginnen nu dan ook te komen...

Patrik was dan ook bijzonder gemotiveerd om het goed te doen, en voorlopig ziet het er goed uit!  Met een foutloze, niet trage eerste omloop, staan ze voorlopig op een 15e plaats.  Alle resultaten via deze link!        En wat gezegd over de broers Devos, op hun voorlopige eerste plaats voor Wouter en Pieter op de 2e plaats.
We zijn hier in België al verwend met topresultaten van onze ruiters en Belgische paarden de laatste weken.   Wat Pieter in Calgary gepresteerd heeft met een knappe 2e plaats en zomaar 300.000 dollar te winnen.  Chique!  Dat het dan met Dylano, zoon van Cento Lano is, doet ons enorm plezier. 

Cento Lano mag hier onlangs dan wel vertrokken zijn, naar de stal van goede vriend Patrick De Roeck, hij blijft sowieso verbonden met onze stal, waar hij maar liefst 16 jaar mocht verblijven.


We blijven graag vooruitblikken op dit belangrijke weekend in Zangersheide, waar op donderdag ook de jonge paarden hun eerste manche zullen springen in het Wereldkampioenschap voor 5-, 6- en 7-jarige paarden.  Bij de 6-jarige paarden hebben we zelf 3 paarden aan de start met Patrik.   Belissimo Z en Jericho Dwerse Hagen kent hij al wel een hele tijd.  We zijn benieuwd of Patrik het met Jacobien even goed gaat doen als onze zoon Thibeau Spits het tot nu toe heeft gedaan!   We zijn wel zeker dat Patrik dat minstens zo goed gaat doen, maar even stijlvol?  

We mogen er wel even mee lachen, maar op het provinciaal kampioenschap vorige zondag in Westerlo van de LRV, zei Patrik na het ritje van Thibeau met Hightrick nog dat hij toch zelf dacht dat hij meer stijl had dan hij zelf..;  We laten het over aan de kenners, maar we waren toch wel tevreden dat Thibeau beloond werd met de provinciale titel in stijl.   Bijzonder jammer dat Hightrick zelf begint te twijfelen als Thibeau te korte wendingen neemt in de barrage.  En dat heeft zoon toch zeker van de vader, blijven proberen, en in de barrage mag er tegen de tijd gereden worden.    Ze moeten het leren.   Na die ene stop in de barrage, maakte Hightrick dan weer wel zijn barrage goed af, maar...       We zijn wel zeker dat we naar het nationaal LRV tornooi mogen in Brakel op 27/9, en dan kijken we uit of we daar een herkansing hebben tegen de tijd, en of we in stijl op het nationaal niveau iets mogen betekenen. 

Heel zeker is dat er in Lanaken geen herkansingen zijn.  Als daar een fout teveel valt, wordt het quasi zeker de verwijzing richting de troostingen.   Momenteel leven er nog heel wat eigenaars, fokkers en ruiters op goede hoop, en dat is bij ons niet anders!      Deze week zijn het hoogdagen in Lanaken op het domein Zangersheide, steeds de moeite waard om eens te gaan kijken.