06-09-2016

Patrik terug in eigen land, CSI*** Bonheiden ! Terugblik op Bird Nest, ook provinciaal LRV pony's

Ondertussen zijn Patrik en Thibeau goed thuis gekomen van hun Chinees avontuur.  Op zondag wist Patrik zich nog in de prijzen te rijden, met een 4e plaats in de kleine GP.  Wat 2 jaar geleden begon als Orientas Horses, begint stilaan  resultaat op te leveren.  Ook de paarden die via bemiddeling van Patrik Spits & Lieven Devos & Orientas naar China zijn vertrokken, hebben het voorbije weekend prima resultaten geboekt.

Patrik zal regelmatig nog naar China mogen reizen voor coach-opdrachten, maar ik ben vooral blij dat ik onze coach even nu terug in het land heb, om ook onze kinderen mee te begeleiden.. Ze zijn geselecteerd met alle pony's die ze op gewestelijk niveau hebben gestart, om nu zondag deel te nemen op het provinciaal kampioenschap.  Zeker voor Catherine en Lauranne is dit een opsteker!  Vorig jaar stonden ze nog in hun jeansbroekje op het nationaal, sindsdien hebben wij met enkele transferts van pony's en ons meisjes zelf een tandje bijgestoken.   Het is bovendien ook een super leuk seizoen geweest, maar fijn dat ze er ook zondag in Leest nu met hun witte rijbroekjes aan bod komen..

Voor Thibeau is er zondag in Leest de deelname in de hoogste reeks D midden, met Kadans, Hippios en Kantje's Feiko.   Hij gaat zaterdag nog richting Gouden Laars in Torhout met Cleostrade, Don Carlos, Kadans en Feiko.   Thibeau blikt ook tevreden terug op een mooie ervaring.  Hij kijkt er ook wel naar uit om af en toe les te blijven van Niels Bruynseels;  hij heeft toch wel een demonstratie gegeven op de 5-sterrenconcours van Brussel!  Daar kunnen we nog veel van leren.  


Patrik houdt het dit weekend graag dicht bij de deur, waar Jumping Bonheiden opnieuw het decor is van een CSI***.   De week van 14 tot 18 september trekken we naar Zangersheide voor het WK jonge paarden (Belissimo & Jacobien), Sires of the World (Donckervoort) en Belgisch Kampioenschap (Verdi vd Withoeve).  Daarom toch graag nog dit weekend een extra voorbereiding op de concours in Bonheiden met Jacobien bij de 7-jarigen, Verdi vd Withoeve in de CSI*** en de 7-jarige  Juragold Bormes voor de CSI*.  Ook neef Jeroen De Winter komt deze week in Bonheiden aan de start met Va-Vite.  Volgende week mag Jeroen in Zangersheide op het WK jonge paarden starten met Karmelita van den Dries (6-jarige halfzus van Equita vt Zorgvliet) en de 5-jarige dekhengst Leandro VG.






Bron foto: Kumail Al Mallah & Lieven Devos