09-05-2015

Patrik present op CSI Bonheiden, als ruiter én coach! Winst met Dolce Vita in kwalificatie GP !

Heel wat grote namen op CSI** Bonheiden dit weekend.   Patrik is er aan de start met Dolce Vita (Darco x Saygon), met de 6 jarige Belissimo (Bamako) en met Verdi Vd Withoeve (Vigaro).  Met deze Verdi heeft Patrik de mogelijkheid om aan te voelen of ze een combinatie kunnen worden, maar Patrik had gisteren bij zijn eerste deelname alvast een fijn gevoel. 

Een heel goed gevoel kreeg hij na zijn rit met Dolce Vita.   Als ze de snelste tijd kan neerzetten op meer dan 100 starters in de 1.40m GP kwalificatie, dan is dat uiteraard fantastisch! 


Ook aan Belissimo (Bamako x Chin Chin) hebben we een heel competitieve merrie.  In Bonheiden laat ze zich voorlopig op geen fout betrappen bij de 6-jarigen.

's Avonds was het nog uitkijken naar de prestatie van Fu Yubo, die op stage is bij Patrik.  Hij kreeg de dekhengst High Sky du Sud onder het zadel , waar hij voor het eerst mee op wedstrijd kwam.   Hij was blijkbaar zelf toch onder de indruk,  durfde nog te weinig voorwaarts rijden, maar dat komt onder coach Patrik vast nog in orde!  Nu strandden ze met 1 tijdfout, wat achteraf toch goed was voor de 3e plaats!    De familie van Yubo is van plan in China een rol van betekenis te mogen spelen in de paardensport, op een hoger niveau.  Voor de stalruiter van MR Fu Senior zal weldra mee door onze bemiddeling en die van Orientas Horses de dekhengst Boston Sitte naar China vertrekken.  Deze keer in GCT Shangai GP geen ruiters van het thuisland China, maar wie weet kan daar binnen afzienbare tijd toch verandering in komen.   In ieder geval duimen we voor onze Belgen, die het ginder heel goed doen! Pieter Devos werd met Candy mooi 8e, en prima dat de winst dichtbij gevierd wordt.  Prachtige overwinning voor het Eurohorse Team van de familie Verlooy met ruiter Harry Smolders en Regina Z.  

Graag terug even naar onze eigen wedstrijden; 
Zaterdag is er in Bonheiden een eerste rankingsproef, die Dolce Vita voor haar rekening neemt.   Patrik voelt dat het met Verdi wel eens redelijk vlot zou kunnen gaan, dat hij ook klaar is voor het grotere werk.  Of dat nu zondag al in de GP Bonheiden zal zijn, of volgende week  op CSI** Lier, dat zullen we gauw weten.  

Als we dan toch even vooruitblikken, doen we dat ook voor onze jeugd. 

Volgende week kijken we  uit naar het Belgisch Kampioenschap Scholieren en Juniors.  Dat vindt plaats van donderdag 14 tot en met zondag 17 mei in de Warre (Neeroeteren).   Aan de start komt onze zoon Thibeau Spits (scholieren)  met Freestyle vd Withoeve en Jacobien Dwerse Hagen.   Bij de junioren is het uitkijken naar de prestaties van onze neef Jeroen De Winter.  Ook onze zoon Marnick Spits gaat ervaring opdoen in dit kampioenschap.   Hij heeft dan ook een bijzonder merrie onder het zadel met Valence DH Z (Va-Vite x Toulon).  Op zondag 10 mei gaan we nog een laatste keer "oefenen", dan trekken we voor de Gouden Laars naar de Warre.

Verder kijken we nog even graag over de landsgrenzen heen.  In het Oostenrijkse Linz kwamen maar liefst 13 landen aan de start in de Landenprijs.   Patrik is er al enkele keren geweest, en kan bevestigen dat het ginder echt wel aan de maat staat.    Een topprestatie voor het Tsjechisch team dat er met de winst aan de haal gaat.  Fijn dat één van onze fokprodukten daar een bijdrage heeft voor geleverd!

Ulchin Dwerse Hagen schittert nu in het leven onder de sportnaam Cento Lano en onder het zadel van Andrej Zvara.    Hij heeft mee bijgedragen met een nulrit aan deze zege.    Onlangs verkochten we via de internetveiling Vierra Miss (Va-Vite uit dezelfde moeder van deze Ulchin).      Naar dezelfde kopers vertrekt gelijkertijd ook Claire De Kalvarie (v Tam Tam Hero).  Zonet is haar halfbroer Viking  3e geworden in de GP Global Champions Tour Shangai met Michael Withaker.  Beide merries zijn voor realistische bedragen verkocht richting China, en zullen zowel in de sport als in de fokkerij zeker nog hun diensten kunnen bewijzen.   
Slim gekocht!   We gunnen onze kopers alle geluk!