27-05-2013

Patrik gemotiveerd naar CSI Bourg en Bresse met Withney, Comptesse, Umosa en Vichy !

We hebben de landenprijs van CSIO Kopenhagen vorige vrijdag mee gevolgd, weliswaar van op een afstand.   Geen evidentie om onder druk te presteren.   Plots wordt het in een landenwedstrijd veel moeilijker om de nul te houden.  Net als in de landenprijs van Lummen was het zeker niet slecht, maar te weinig nulritten.  Dat wordt afgestraft, en met een 7e plaats win je niet zoveel punten om een evt promotie naar de eerste divisie af te dwingen.

Ook al lig je soms wakker van het bekomen van selecties, nu beseft Patrik ook wel dat een eventuele selectie voor de volgende landenprijs niet echt een kado is, want de druk wordt er niet lager op.   Maar aan de andere kant blijft het wel een eer om voor een team gevraagd te worden..   Deze week is er een landenprijs in het Zwitserse Sankt Gallen,voor de eerste divisie.  Daarvoor werden geselecteerd voor het Belgische team: Ludo en Nicola Philippaerts, Philippe Lejeune, Judy Ann Melchior en Gregory Wathelet.     We duimen uiteraard extra mee voor Cadjanine en Gregory Wathelet.
Ook onze kameraad Joe Clee zal naar Sankt Gallen afreizen, hij maakt deel uit van de Britse delegatie.

Sankt Gallen zullen we van op een afstand meevolgen.  Patrik heeft zelf een heel fijne selectie gekregen, die we heel dankbaar aanvaarden. Dat is de selectie voor de 4-sterrenconcours in het Franse Bourg-en-Bresse, dit weekend van donderdag 30 mei tot zondag 2 juni. 

In Bourg en Bresse wordt Withney vergezeld door Comptesse vd Withoeve en Umosa.    Bij de jonge paarden zal Vichy DH Z (Va-Vite x Feo) haar internationaal debuut maken.   Withney en Vichy hebben beide Jade Du Ri d'Asse als moeder, en zijn halfzussen.   Vichy heeft ook een bijzonder vermogen, maar net als Withney heeft ze haar eigen gebruiksaanwijzing.. 

Als alles naar wens verloopt, zou Patrik evt in het team van Sopot kunnen opgeroepen worden, de week van 13 tot 16 juni.
We hopen dan ook dat Patrik dit weekend enkele sterke prestaties kan neerzetten.

Onze zoon Thibeau Spits maakt nu zaterdag ook deel uit van een team.  Geen voetbalteam meer voor hem, na zijn afscheid van 7 jaar voetbal.   Hij probeert samen met zijn teamgenoten Brent Van Kerckhoven en Iboya Seghers een selectie te halen voor Jumping Mechelen.  De finale van het "LRV Dream Team cup" kent 7 finalisten in Mechelen.  Thibeau zal in teamverband de hoogste proef van 1m springen met Sunny.       

Vorig jaar in de finale te Mechelen vervolledigde een internationale ruiter de ploeg ponyruiters.  Zo wist Patrik met Uletta samen te winnen met het team van LRV Koningshooikt.

Dit jaar heeft LRV Kontich, waar onze kinderen lid van zijn, weliswaar 4 teams afgevaardigd richting Zonnebeke, om te strijden voor een finaleplaats.
Onze nichtjes Mieke Ceuterick en Nathalie De Winter vormen eveneens een team, samen met Caro Belle de Hornois met Hiawatah.     Vorige zaterdag in de Warre toonde Caro Belle alvast haar vorm met haar B pony Hiawatah.  Ze behaalden een knappe 7e plaats in de proef van 80cm.

Ook onze zoon Thibeau Spits deed het prima met een 4e plaats van Sunny in de proef van 1m.   Ook met Corne's Juliete ging het foutloos en vlot, goed voor de 12e plaats.    Onze zoon Marnick Spits deed het eveneens dubbel foutloos in 1m met de pony Katinka vd Vromboutshoeve.

Het volgende weekend lijkt iedereen nog graag op concours te gaan, vooraleer de examens er aan komen. Onze neef Jeroen De Winter zal nu zondag deelnemen aan de Gold League wedstrijd in Duisburg.

Voor Thiago Ribas da Costa is er op vrijdag de Vor Wedstrijd in Grobbendonk.   Enkele jonge paarden doen fantastische vorderingen.   Bij de 4-jarigen komen voor het eerst in actie: Jappeloup van Vlieringen (halfbroer van Grand Prix-paard Vinca Major van Vlieringen, Pauline Guignery) en Vitorio van 't Goovahof.

Bij de 5-jarigen zien we onze hengst Donckervoort graag aan het werk, net als Ivanhoe (Va-Vite) en Caveman (Cardento).
Thiago rijdt verder de 6-jarige paarden Hatlantic A, Himalaya d'Ariel en Victoria DH Z.

Het wordt best druk voor Thiago, want in de 1.15m proef, dat op vrijdag de eerste manche van  het Juniorenkampioenschap Vor voorafgaat, komen tenslotte nog Vendome DH Z, Feline en Veneto in actie.