26-01-2015

Pluim aan het BWP bestuur, top organisatie in het Azelhof! Nu vervolg met Wen..

 De voorbije dagen stond het Azelhof in het teken van de hengsten, met de organisatie van de BWP hengstenkeuring.   Een top-organisatie op hiervoor een top-locatie.  

Gezelligheid, sfeer, professionalisme, en daarboven nog een mooie selectie hengsten.   Het is weliswaar een heel pak hengsten geworden die doormogen naar de volgende fase.   Meer info hierover op de website van het BWP.  
Wel heel fijn voor onze neef Jeroen De Winter, dat de 4-jarige Leandro VG (Gitano x Chellano) uit de stam van het fenomeen Odessa (Saygon), mee doormag naar deze volgende fase.

Jeroen zal Leandro VG in Moorsele graag onder het zadel voorstellen.     Het Zilveren Spoor wordt dan de place to Be van 19 tot 21 maart.

Op zaterdagavond werd er ook gesprongen in het Azelhof, met de 1e manche van de hengstencompetitie.   Onze hengst Jericho (Vertigo x Clinton) deed het vorige week nog voortreffelijk bij ons op de indoor, als oefenronde naar deze hengstencompetitie toe.   Als het echt moest gebeuren, stond hij eigenlijk te fris, en liet hij geen nulronde noteren.
Een fokprodukt van ons deed het schitterend, eveneens zoon van Vertigo Saint Benoit, in combinatie met onze merrie Withney vd Dwerse Hagen.

Jonsaunier Dwerse Hagen vertrok hier op de Feestveiling anno 2010 richting Starhorses, en werd vorige zaterdag bijzonder knap 2e onder het zadel van Neriske Prinsloo. 

Volgende week gaan we met heel wat paarden en pony's, opnieuw richting het Azelhof, voor de Winter Equestrian Nights.  Meer info en startlijsten via deze link. 

Bij de jonge paarden kijken we vooral uit naar het weerzien van Kerly De Regor (Darco x Cento), waarbij de eigenaars Patrik Spits en Patrick De Roeck alvast dromen van een mooie carrière voor deze merrie.  Ze won vroeger tal van wedstrijden vrijspringen, maar onder het zadel begint ze nu als 5-jarige haar klasse ook helemaal te tonen.  Dit jaar zal ze de cyclus nog doen, samen met Caroline De Laet, die hiervoor prima werk levert.  Daarna zal Patrik het wel graag zelf verder overnemen.    

Patrik zelf heeft momenteel met de 6-jarige Bellissimo Z (Bamako x Chin Chin) ook  een aparte onder het zadel.  Het is  niet altijd evident om nu nog in dat zadel te blijven zitten.  Vroeg of laat komt dat helemaal in orde.   Hopelijk kan het ook deze week lukken bij de 6-jarigen.    Klasse heeft ze zeker en vast, en dan nemen we dat beetje karakter er wel bij.    Bellissimo is bovendien in mede-eigendom van Gert Verschoren, drijvende kracht achter Wen.  

Op donderdag, vrijdag en zaterdag 29-30 en 31 januari komen in het Azelhof de internationale ruiters aan de start voor een CSI.
Neef Jeroen De Winter rekent hier op zijn merrie Gretel,  voor Patrik zal Dolce Vita het grote werk mogen doen.