09-09-2013

Proficiat, Pieter Devos!! Winnaar GP Calgary!

Pieter Devos heeft in Calgary voor een stunt van formaat gezorgd!   Hij liet tijdens de Nations Cup op zaterdag zijn vorm al tonen, en met zijn bijdrage werd België knap 2e in de prestigieuze landenprijs.

Op zondag was Pieter met Candy de enige die 2x foutloos bleef over de hindernissen.  Goed voor de overwinning, en maar liefst 350.000 $, mooi zo!!
Het doet ons vooral plezier, omdat zowel Pieter, als zijn broer Wouter en ouders Stefaan en Martine  trouwe gasten en deelnemers zijn op de Groentenjumping, en dat van in het begin.  Het zal voor ons dan ook een eer zijn om hopelijk volgend jaar de winnaar van de GP Calgary bij ons te mogen begroeten.    De CSI*** St-Katelijne-Waver is trouwens voorzien op de kalender tijdens het pinksterweekend van  6 tot 9 juni 2014.


Meer info is terug te vinden op de website van Sprucemeadows.     Patrik heeft er ooit zelf aan deelgenomen, en we hebben van dichtbij mogen ondervinden hoe zwaar die omlopen wel gebouwd zijn.

Patrik was dan ook maar net teruggekomen van de 5-sterrenconcours in Gijon, en dan was de 3-sterrenconcours in Zandhoven een bijzonder fijn alternatief.      Op vrijdag was de rit van Uletta goed voor de overwinning! 
Op zondagochtend was er een "bijna-overwinning" voor Umosa, maar het ging deze keer te snel.  Ze dacht dat het gedaan was na de voorlaatste, en ze snelde in alle haasten voorbij de laatste..  Even een misverstand, en dan moet je tevreden zijn met een 9e plaats.

Dit weekend heeft Comptesse onze kar getrokken, en dat heeft ze met brio gedaan.  Twee keer kreeg ze toch nog af te rekenen met pech. In de eerste rankingsproef werd ze als snelle 4-punter nog 11e.   In de Grote Prijs, die best een selectieve omloop bleek, kreeg ze een fout op het middelste element van de driesprong.   Ook hier was haar tijd prima, en als snelste vierpunter waren we nog tevreden met een 12e plaats.  Er had meer ingezeten volgens Patrik, want hij had maar al te graag deelgenomen in die barrage...  Winst ging uiteindelijk naar de Nederlandse ruiter Bart Bles.



In de meest prestigieuze GP van het weekend, die van Calgary, was er een volledig Belgische overwinning.  Zowel Pieter Devos als zijn paard Candy zijn op en top Belgisch.  In de GP van Arezzo is de winst half Belgisch.
Het doet ons dan ook plezier dat Cadjanine Z, waar we vorig jaar afscheid van hebben genomen, het uitstekend blijkt te doen met haar nieuwe ruiter Rodrigo Pessoa.  Ze wonnen op vrijdag mee de Nations Cup in Arezzo voor Brazilië, en op zondag was er bovendien winst in de Grote Prijs voor Cadjanine!  Meer info over CSIO Arrezo via de link.

Volgend weekend is er voor Patrik even een rust-moment, dat hij tijd maakt voor de jongere paarden.  Een week later begint het op woensdag 18 september al meteen in Lanaken, met het Belgisch Kampioenschap seniors.
Meer info daarover via www.zangersheide.com.