28-08-2017

Rozelien, dochter van Jacobien, 4e op nationale veulenprijskamp. Catherine, klein maar dapper!

We hebben er een rustig weekend op zitten..  Enkel met de veulens op stap geweest zaterdag naar de nationale veulenprijskamp in Hulsterlo.  En zondag met de pony's naar de LRV wedstrijd in Bornem, ingericht door LRV Lint.
En ze zullen het geweten hebben dat we present waren!

Zaterdag hebben de veulens Rozelien (Nixon vh Meulenhof x Jacobien) en Rihanna Dwerse Hagen (Nixon x Carlina DH) het schitterend gedaan!
 Ze mochten beiden naar de finale, en behaalden daar respectievelijk een 4e en 7e plaats! Fijn dat ze mooi zijn, onze verwachtingen zijn ook nog dat ze goed zijn in hun sport!

We blijven dus nog even op goede hoop leven, en wie weet mogen later daar onze meisjes nog wel eens mee rijden..
In ieder geval  maken Catherine en Lauranne de laatste tijd als ruitertjes heel wat vorderingen.

Vooral bij Catherine is de sprong voorwaarts opmerkelijk te noemen.  Vorig jaar was ze in een sukkelstraatje, en hebben we enkele "transferts" moeten doorvoeren.  O.a. met de komst van Fair Faith en het doorschuiven van Sunny, is ze er doorgekomen.    Ze kreeg terug zelfvertrouwen, en goesting om op wedstrijd te gaan.  Daarna kreeg ze van haar meter tante Diane Kooremans nog de pony  Wolf, en onlangs de pony Galinka tot haar beschikking.  Tot vorige zondag had ze nog nooit één van de hoogste reeksen gewonnen op tornooi.  Nog nooit BL, nooit CL of nooit DM.
In BL (80 cm) kwam ze al heel kort met Fair Faith, maar moest ze uiteindelijk tevreden zijn met een 3e plaats!  De reeks CM, daar was het al knap dat ze naar de barrage kon.   Er waren er veel, en ze moest nog op zoek naar selectiepunten voor het provinciaal en evt nationaal tornooi.  Ze deed meteen een prima zet, door de reeks CM te winnen, met een heel snelle en slimme rit. Catherine is waarschijnlijk de jongste amazone in die reeks, en het zou kunnen dat Wolf ondertussen de oudste pony is van het gezelschap.  Maar wat een leermeester...

Tenslotte was er nog de reeks DM, de hoogste ponyreeks binnen LRV.  Dat deed Catherine met haar 2 pony's Pasquimel en Galinka.  Met beide pony's wist ze zich te plaatsen voor de barrage, tweelingzus Lauranne had pech met Hightrick, en miste door 1 balk de barrage.

Vooral Galinka is de laatste maand abnormaal in vorm.  Als we de resultaten nagaan, zijn het alleen maar nulritjes.   Catherine mocht dan ook eens naar die tijd proberen.  Sowieso is ze de kleinste in het hele peleton, maar heel dapper.   
Ze deed het bijzonder snel, en van de 13 barrage-kandidaten, was er maar 1 combinatie sneller.  Knap werk van Mirthe Van Dijck, die de tijd met 5 hondersten van een seconde wist te verbeteren.  Maar zo content met de manier hoe Catherine haar sport beoefent!   De video vind je in de bijlage. 

Uiteraard staat er voor ons meisjes nog niets serieus op het spel. Dat is anders bij onze mannen...   Vorig weekend was Patrik nog aan het werk op CSI** Lier.   Daar moest Patrik ook nipt de duimen leggen voor Rik Hemeryck, maar ook zo tevreden met die 2e plaats van Patrik met Belissimo in de GP.  In het interview dat daar op volgde in de Haverklap konden we de reactie van Rik Hemeryck lezen  waar hij het had gewonnen.   Het scheelde inderdaad niet veel, maar volgens Rik was het te wijten aan het "dik buikje van Patrik".   

We konden er wel even mee lachen, ook al was het bij Patrik wat groen...  Maar we zijn het gewoon om proberen antwoord te geven in de piste..  En dit weekend hebben we weer een prima kans daartoe.

Patrik gaat van start op de CSI*** Brussels, op het prachtige domein van Stephex in Wolvertem.  Hij mag er meteen ook coach zijn voor onze zoon Thibeau Spits, die kan rekenen op Juragold Bormes en Dolce Vita.   Patrik neemt Jacobien en Belissimo met zich mee.   Voor Belissimo is het daarna in rechte lijn naar het BK seniors in Lanaken.  

Het wordt verder een super druk weekend.   We gaan collegiaal met stal van start op Jumping Zellaer.   Zaterdag zullen daar ook Catherine en Lauranne mee rijden, o.a. met Va-Vite.  's Ochtends zal Thibeau nog een proef rijden in Wolvertem.   Zaterdagnamiddag hebben we ook nog de Gouden Laars wedstrijd in Lier voor Thibeau en Catherine, met o.a. Cleostrade en Galinka.      Op zondag wordt het helemaal een gepuzzel.   Thibeau rijdt eerst in Wolvertem, daarna in Zellaer.  Voor Catherine en Lauranne is er de LRV wedstrijd in Herenthout.  Marnick en Matthias gaan van start in Zellaer, en Patrik houdt het in Wolvertem.    En wij, blijven rustig bezig, en zullen niet vaak thuis zitten.  Vanaf woensdag begint ons "jumpingweekend" alvast in Wolvertem.  En laat woensdag 30 augustus ook net de dag zijn dat we met 99 kinderen en begeleiders van onze club Groentenjumping richting Walibi gaan.   Dat we achteraf nog tijd gaan vinden voor school, dat wordt dan nog maar de vraag...

Met de vakantie dat op zijn einde loopt, willen we iedereen die geholpen heeft met het goed verloop van de ponykampen, nog eens van harte bedanken. 8 weken gelukkige gezichtjes, daar doen we het voor!

Wij hebben het vorig weekend ook enorm genoten van de jumpingsport in Gotheborg. Bedankt, Niels, Pieter, Gregory en Jerome.  Jammer dat jullie net geen medaille hadden. Op 1 strafpunt van brons..   Maar collegiaal zo sterk, en uiteindelijk met een 5e, 7e en 11e plaats een Europees kampioenschap afsluiten voor ons landje.  Chique!   We weten hoe hard er moet voor gewerkt worden, het was boeiend en mooi om het te volgen.  En het geeft ons allemaal de moed om soms nog dat tandje bij te steken
.. 

Ook knap dat de zilveren medaille toch ook in de buurt te vieren valt!  Proficiat Nederbelg Harry Smolders, en het team van Eurohorse!





Video's
Galinka barrage LRV Lint