13-07-2015

Schoonbroer en stuwende kracht Erik De Winter vandaag 40 !

Vandaag mag onze aandacht zeker gaan naar Erik De Winter, vandaag pas 40 jaar, maar fantastisch welke weg hij reeds heeft afgelegd!

Hij is de steun voor al onze kinderen, neven/nichten, zowel in de tijd bij de pony's, als nu bij sommige al voor de paarden.
Motiveren waar nodig, en opbouwende kritiek geven of met de voetjes op de grond houden, waar het nog meer nodig is..

Samen met onze zus Wendy hebben ze zelf dan ook  3 prachtkinderen, waar Jeroen het meest gekend is, maar waar Jorgen en Nathalie ook aan hun eigen weg aan het timmeren zijn. 

Erik heeft zelf ook heel wat ervaring in de paardensport, wat dikwijls van pas komt bij de begeleiding van de kinderen.

Het voorbije weekend in de Sentower heeft Erik dan ook de nodige tips meegegeven aan zowel Jeroen als onze Thibeau.
Het was best een belangrijk weekend in de aanloop naar het Europees Kampioenschap in Wiener Neustadt.
Zowel Thibeau (bij de scholieren) als Jeroen (bij de Juniors) moesten nog proberen die selectie te behalen.

Voor Jeroen zelf is er gisteren iets fout gegaan na de eerste ronde in de finale van de Beker van België juniors met Gretel.  Wat er juist aan de hand is, ook Gretel kan niet praten.. Haar mentaliteit is zo fenomenaal, maar Jeroen voelde niet de Gretel die hij normaal kent.   Ook daar is Erik paardenman genoeg voor, heeft ondertussen voor Jeroen een brede basis uitgebouwd, zodat ze met hun jonge paarden als alternatief kunnen richting het Belgisch Kampioenschap van de jonge paarden in Gesves.
We vinden het zelf voor Jeroen wel bijzonder jammer,   hij is als ruiter toch een talent, en heeft tot nu toe geen enkele EK van de jeugd meegemaakt.    
Deze week worden de selecties bekend gemaakt.   Moest de naam van onze Thibeau er bij zijn bij de scholieren, willen we in de eerste plaats Jeroen en Erik daarvoor bedanken.  Het zijn zij die ons hebben aangemoedigd om het te proberen, weliswaar om er dan samen te kunnen zijn....   

Of Thibeau kans heeft?  Dan zou het met de 6-jarige Jacobien zijn.  Ze heeft het tot nu toe voor ons heel goed gedaan, en ook zaterdag in de 1.30m proef ging het prima.  Enkel een schoonheidsfoutje op de laatste hindernis van de 2e fase, maar ze liet toch weer zoveel klasse, intelligentie en vermogen zien.  Een plezier om er mee op wedstrijd te gaan.   

Zo had Patrik ook 3 paarden mee richting Kapellen, voor de CSI***.   Zowel Dolce Vita, High Sky en Verdi vd Withoeve zijn toppers in hun soort, en altijd fijn om ze bij te hebben.

Op vrijdag was er een 3e plaats voor Dolce Vita. Zaterdag begon super voor Patrik met een overwinning van Dolce Vita.  
Deze dag eindigde echter in mineur met een blessure van High Sky in de Ranking Class op zaterdagavond.    High Sky is goed verzorgd geweest in Kapellen, en is vanochtend reeds helemaal grondig onderzocht.  Er is gelukkig geen botletsel, maar het zal toch een tijd duren, vooraleer hij terug actief in de sport is..

Verdi VD Withoeve heeft dan zeker wel het weekend positief laten afsluiten, met een prachtronde in de Grote Prijs CSI*** Kapellen.   Ze kregen een pechfout op het middelste element van de driesprong, maar hoe makkelijk sprong hij over deze toch selectieve proef.   Prachtig dat Niels Bruynseels de overwinning op zijn naam schreef. Niels is aan een topseizoen bezig, en fijn dat Cas De Liberté ook met Niels in staat is tot grootse dingen.