17-02-2014

Selectie van internet-veiling krijgt vorm. En ook de geselecteerde paarden tonen vorm!

Eens er een beslissing genomen is, ook al is dat een moeilijke,  moeten we er voor 100% voor gaan.   Nu spreken we over de internet-veiling die er toch wel snel aankomt. 

Samen met Troostwijk  hebben we onze collectie samengesteld.    We hebben rekening gehouden met enkele aanbevelingen, waardoor de collectie groter geworden was, als we eerst gedacht hadden.  We komen uit bij de indeling van fokmerries, paarden met wedstrijdervaring, en de beloften (paarden met minder ervaring).

Binnen elke categorie kan je zo beginnen te zoeken, en er zitten enkele zeer interessante paarden bij.  
Goed nieuws voor kandidaat-kopers, want zij vinden zeker wat ze zoeken.      De internet-veiling krijgt vorm via Troostwijk , maar ook hier zullen we niet nalaten om via de website extra informatie te geven.
Nog veel belangrijker is, dat we ook hier ter plaatse willen bijstaan met raad en daad.

In de te veilen sportpaarden zitten enkele toppers, paarden die met de nodige zorg en aandacht mogen bekeken worden.
Als er ruiters/amazones zijn die graag op voorhand een afspraak maken, om de paarden zelf te rijden, kan dit van nu tot en met 16 maart.     Er kan zeker geboden worden vanaf 18 maart, mogelijk wordt het systeem ook vroeger actief gezet.     
Op woensdagnamiddag 19 maart is er een eerste kijkdag.   

Als de omstandigheden het toelaten, kunnen de paarden nog geprobeerd worden met begeleiding op 20 en 21 maart.   Zondag 23 maart vindt de 2e kijkdag plaats, en zullen de biedingen afsluiten op dinsdagavond 25 maart.

Dat zal de manier van werken zijn,  de wedstrijdpaarden blijven nu ook gewoon in het werk, en dat doen ze met brio!
Vorig weekend was Christophe Waldburger met enkele geselecteerde  veilingpaarden naar het Azelhof geweest. 

Daar sprong Goliath Van Vrijhern (Takeushi x Kitty Van Vrijhern) met slechts 1 tijdfout in de 1.40m Grote Prijs Gold Cup Azelhof.     Goliath komt ook uit een super bloedlijn, en is halfbroer van het Olympisch paard Sitah Van Vrijhern, halfbroer van Harry Potter (Peter Wylde), en ook halfbroer Cyber van Vrijhern hebben we hier maar al te graag gekend. 
De 8-jarige Goliath is fijn om te rijden, en bovendien een mooie verschijning.

Icoon van de Dreef is een 6-jarige ruin, zoon van Lord Z, uit de moeder van niemand minder dan Action Breaker en Quasimodo van de Molendreef.    Icoon heeft na een tussestop in Frankrijk zijn sportieve carrière in België hervat.
Dat doet hij alvast met brio.  Momenteel staat zijn teller op 3 overwinningen.  
Na de eerste 2 overwinningen op de gewestelijke wedstrijd LRV klasse licht op 9 februari, komt de overwinning op zaterdag er bij in de 1.10m Gold wedstrijd in het Azelhof.

Op donderdag was het een andere 6-jarige  vosse ruin die met de overwinning aan de haal ging.   Ook Babangida van het Gehucht is goed gefokt, want hij is de volle broer van dekhengst AD Babouche van het Gehucht.   Hij maakte furore onder het zadel van Athina Onnassis.

Geïnteresseerden die de  hele collectie   hebben bekeken, komen misschien uit bij andere verrassingen.  We zullen vanaf nu op regelmatige tijdstippen enkele van deze paarden in de schijnwerpers plaatsen.

Heel wat aandacht van ons mag uit gaan naar die internet-veiling, zonder onze sport te vergeten!

Dit weekend komt Patrik aan de start in het ICT CSI** Lier in het Azelhof, van vrijdag 21 tot zondag 23 februari.  Patrik kiest voor Withney vd Dwerse Hagen en voor Dolce Vita (Darco x Saygon).  Deze merrie krijgt haar internationale vuurdoop, in de fokkerij heeft ze zich al bewezen met haar 4-jarige zoon Krezip DH die voorlopig aanvaard is voor de 3e fase van de BWP hengstenkeuring.        Krezip is een zoon van Va-Vite, en ook die mag aan het werk in het Azelhof, samen met  onze neef Jeroen De Winter.  Naast Va-Vite kiest Jeroen voor Gretel.

Waar we helemaal niets te kiezen hebben, maar afhankelijk zijn van selecties, dat is voor de provinciale indoor in Broechem van de pony's op 23 februari.      Zeker van selectie zijn al:
onze zoon Marnick Spits met Katinka van de Vrombautshoeve  (eveneens geselecteerd voor internet-veiling),
Thibeau Spits met Hightrick (D licht), Sunny (D midden), Happy C (C midden) en Kadans van de Groenheuvel (D midden).

De kans is groot dat ook onze Lauranne Spits er bij is voor haar eerste seizoen in B licht met pony's Tino en Saartje.  Als ze met Tino haar selectie toch net niet heeft, dan heeft dat te maken met de video in bijlage.    Als er een speciale prijs had geweest voor doorzetting, dan had ze die waarschijnlijk wel gewonnen...
De selectie voor de provinciale wedstrijd Antwerpen wordt begin deze week bekend gemaakt.  Op zaterdag worden de ponyfokkers in de aandacht gebracht met de Nabor-cup.   

Kadans van de Groenheuvel en Katinka maken deel uit van een team Calipso van de Groenheuvel.
Happy C springt mee in een team van Voltaire, terwijl Milton en Tino naar Broechem gaan voor een team van Ten Ankers Billeander.