17-03-2014

Spannende week op Stal Ceulemans.. Einde van internet-veiling + hengstenkeuring Moorsele!

We gaan de laatste week voor het afsluiten van de internet-veiling in, en dat is hier al meteen met een dubbel gevoel.

Bij het opmaken van de selectie was het plan dat onze zoon Marnick Spits snel over zou gaan naar de paarden.  Het klikte goed met Bijou, hij was aan het groeien, en we zouden nog wel enkele andere toffe jonge paarden vinden.  Dat is meestal geen probleem!      Thibeau had al pony's genoeg, en dan werd beslist om de pony Katinka vd Vrombautshoeve (Calipso vd Vondelhoeve x Corsaire) mee op te nemen in de Troostwijk-collectie.
Een ingeving van de moment..    Begin 2013 sprong Marnick met Katinka proeven van 90 cm.   Vanaf augustus 2013 maakte ze de overstap naar de 1m proeven, met succes.     In de WEN deden we al eens mee in een 1.10m proef.  Met 1 fout was dat zeker OK, maar zag je toch dat ze ervaring miste.  Zaterdag op de I love Jumping stond er best een pittige proef in de 1.10m GP pony's.
Slechts 1 combinatie deed het foutloos, met als winnares Louise Van Laer met Calando.   Bijna leek een barrage van de 4-punters een feit, en daar zou onze Marnick met Katinka bij geweest zijn..
Ze sprong die proef met heel veel gemak, en een vermijdbare fout aan het begin van de proef.  De moeilijke stukken gingen zonder probleem.      Ze werden achteraf beloond met een mooie 4e plaats!
En Marnick die moed begint te krijgen, en mét Katinka zijn ponycarrière lijkt te willen verlengen, en Katinka ooit tot op 1.20m niveau te krijgen..  Dubbel gevoel op dit moment.      Als we een beslissing nemen, moeten we er achter staan. Elk paard in deze internet-collectie heeft zeker iets positief.   Laat ons hopen dat deze paarden terecht komen bij ruiters/amazones die er met de tijd kan uit halen wat er in zit, en vooral er gewoon plezier mee kan hebben.

 Waar we geen dubbel gevoel over hadden,  en ook plezier aan beleefden, dat was over het optreden van de hengsten Hightrick en  Kadans vd Groenheuvel in de finale van het Ponycriterium in De Warre, dat gisteren werd verreden. 

Hightrick deed het dubbel foutloos in de 1m proef, en werd knap 7e.    Met Kadans vd Groenheuvel, eveneens een zoon van Calipso vd Vondelhoeve, werd er in de proef 1.10m gestart.   Kadans stond voorlopig 7e in de ranking, waar hij op zijn 5 deelnames nog geen enkele fout liet noteren!   Ook gisteren deed hij het dubbel foutloos over 2 manches, goed voor de 3e plaats!  Winst was voor Alexander Housen en Maartje Verberckmoes op de 2e plaats.      In de eindstand zou Kadans op een verdienstelijke 5e plaats eindigen, chique!
We hebben de 1.20m proef ook mee kunnen volgen, waar de winst ging naar Belgisch kampioene Claudine Van Duffel met Extra Dry du Geer, die op een fantastische manier de jonge talenten Alexander Housen en Thibault Philippaerts achter zich hield.    
 

Kadans is reeds gekeurd voor het BRP, en ooit was Hightrick dat ook.   Hij werd verkocht naar Portugal, en daardoor heeft hij niet voldaan aan de verplichtingen om zijn nakomelingen te presenteren.   Zaterdag zal Hightrick zich voorstellen voor de hengstenjury in de hoop terug een dekbrevet te mogen ontvangen.

Deze dagen zullen heel wat hengstenhouders in spanning zijn, want het BWP stamboek kent zijn 3e fase van de hengstenkeuring in Moorsele.  Voor o.a. onze eigenste Krezip DH (Va-Vite x Darco x Saygon) begint het nu donderdag.

Op zaterdagavond 22 maart is in Moorsele nog de finale van de hengstencompetitie, waar Donckervoort en Jericho zullen starten, bij de 6- en 5- jarigen.      

Veel tijd om te rusten krijgen we deze week niet, maar dat hoeft niet.  Onze batterijen zijn goed opgeladen om iedereen hier bij ons te mogen ontvangen.

Op woensdag 19 maart is er de eerste kijkdag voor de geselecteerde paarden van de Troostwijkveiling.

indeling van woensdagnamiddag 19/3:
13u: welkom en mogelijkheid om tot aan de stallen te gaan.
14u: voorstelling fokmerries aan de hand.
14.15u:  begin van het vrijspringen van de beloften.
15.15u:  tonen van de wedstrijdpaarden onder het zadel
17.00u: einde, en terug bezichtiging van de paarden in de stallen, en mogelijkheid inkijken dossiers in aanwezigheid van dierenarts Frederik Dewulf.


indeling zondag 23/3/14:
9.30u: welkom en mogelijkheid bezichtiging paarden in stallen
10u:  voorstellen fokmerries aan de hand
10.15u: vrijspringen beloften
11.30u - 13.30u: tonen wedstrijdpaarden onder het zadel
13.30u tot 16u: mogelijkheid proberen van de paarden onder begeleiding, mogelijkheid inkijken medische dossiers.


Op die dagen kunnen we nog geen paarden verkopen.   Alles verloopt via internet op www.troostwijk.com.   Wat we wel kunnen verkopen is drank/snacks aan democratische prijzen.     
Wees welkom!