18-02-2014

Patrik gaat door het vuur met Java du Ri d'Asse en Christophe over auto met Goliath..

Op Facebook wordt de ene ruiter na de andere uitgedaagd.  Halsbrekende toeren halen ze dan uit, en dan houden wij ons hart al vast.
Patrik werd uitgedaagd door goede vriend Gert Verschoren.  Hij nam Java du Ri d'Asse, ééntje uit onze Troostwijk-collectie, en sprong met haar door het vuur..

Java deed het schitterend, maar toch wel speciaal.
Op zijn toer werd Christophe Waldburger uitgedaagd.  Daar hadden we bijna spijt van, want Christophe had het idee om met Goliath van Vrijhern over een auto te springen.

Daar stonden we zelf niet meteen voor te springen, omdat Goliath zeker een van de tofste paarden is uit onze veilingcollectie van Troostwijk.       Live hebben we het niet gezien, maar de video is super.    Goliath sprong er dan ook heel goed over, gelukkig maar!  Nu alles even rustig aan, en voorzichtig verder werken naar de veiling toe.

Daar moeten we het voorlopig zonder de hulp van onze jongste zus Anne doen.  Twee dagen geleden kreeg ze een ongelukkige stamp.   Een paard even geschrokken, en op de foute manier gereageerd, en ons Anne slecht geraakt.
Ze heeft 2 dagen moeten doorbrengen op de dienst intensieve zorgen, maar het ergste lijkt achter de rug.

Met 4 gebroken ribben zal het wel een tijd duren vooraleer ze terug de steun kan zijn voor haar dochters Mieke en Julie Ceuterick.    Nu komt het er op aan dat wij hen steunen in deze periode.    Gelukkig is ook ons Anne redelijk optimistisch en weten we dat er maar 1 weg is, en die is vooruit..   Alleen nu wat stiller en rustiger aan...
Ons Anne staat eigenlijk nooit in de schijnwerper, altijd bezig achter de schermen, en is  er eigenlijk altijd voor Mieke en Julie thuis en/op wedstrijden.
We komen er bij uit dat we nu geen foto van ons Anne zelf hebben, maar hier ééntje van dochter Mieke Ceuterick.
Twee jaar geleden werd Mieke provinciaal kampioen B licht bij de pony's.
Julie was normaal geselecteerd met Mateo om nu zondag mee te doen op het provinciaal kampioenschap D licht in stijl.

De selecties zijn gekend en te vinden via www.equester.be.