23-08-2014

Stephex Masters; perfectie, topsport en amusement hand in hand.

 Wie nu nog niet op de Stephex Masters in Wolvertem geweest is, heeft nog exact 24 uur de tijd om er alsnog naar toe te gaan.  Het is zeker en vast meer dan de moeite waard.

Voor hun eerste organisatie is het meteen er helemaal op, en voor ons zeker een vast een 5-sterrenconcours waardig. 

 

Heel fijn om er bij te mogen zijn, en dan is het puur genieten dat in zo’n deelnemersveld er de eerste dag toch mooie prestaties kwamen van Uletta en Dolce Vita.  Ze werden respectievelijk 9e en 6e in de CSI*** 1.40m en 1.45m proef.
 

 

Waar het momenteel net iets minder harmonieus verloopt, dat is in de Belgische jumpingsport.   Bij elke discussie heeft er nooit iemand helemaal gelijk of ongelijk.    Spijtig dat er geopteerd werd om het via een rechtbank te moeten beslechten, want normaal is de dialoog toch zoveel beter.  Onze Belgische equipe zou zich ten volle op de sport moeten kunnen concentreren, dat lijkt ons wel duidelijk.   Soap in België-land, toch wel jammer. Sommige mensen laten misschien wel hun slaap hiervoor.  We gaan het deze keer niet aan ons hart laten komen, en hopen dat onze Belgen het daar toch goed mogen doen.    In Caen beginnen de jumpingwedstrijden op 2 september.


We kijken eerst nog graag uit wie de Grote Prijs op de Stephex Masters mag winnen.  Voor diegenen die er niet kunnen bij zijn, is er gelukkig nog Horse Live.            Alle info via de volgende link.  


 
           Volgende week hebben we alvast nog een fijne week om afscheid te nemen van deze grote vakantie, waar nu plots toch een einde schijnt aan te komen...      Onze zoon Thibeau Spits mocht vandaag in 's Gravenwezel nog een paard uitproberen om evt in de Beker van België van de scholieren te starten.  Hij glunderde enorm toen hij de piste uitkwam na zijn toprondje met KM Wish DH.     Dat leek me een grote JA, en een bevestiging dat dit het begin van iets heel mooi kan zijn.      Morgen eerst nog met onze pony's naar het LRV tornooi in Kester.      Bij de pony's mogen Marnick met Esmee en Thibeau met Kadans van de Groenheuvel ook hun kans wagen in de Beker van België pony's.  Het begint in Nieuwpoort op donderdag 28 augustus, de finales zijn voorzien op zondag 31 augustus.