30-05-2016

Terugblik op Samorin en CSIO jeugd Opglabbeek.

Patrik was bijzonder onder de indruk van de mooie accomodatie in Samorin.  Hij was dan ook maar wat gemotiveerd om er volop voor te gaan.  Zijn 3 paarden Donckervoort, Dolce Vita en Verdi hadden er immers zin in!
Maar vreemde wending als hij op vrijdag zijn pink breekt.   Ik heb de RX en ondertussen doorgestuurd gekregen, toch wel helemaal mis...
Er werd geadviseerd om te laten opereren, en met bouten te versterken, maar Patrik wou dat uitstellen tot in België..
En gelijkertijd even kijken of hij de rest van het weekend toch nog zou kunnen rijden.
Al bij al hebben de paarden het prima gedaan, alle resultaten zijn te vinden via deze link.   

Dolce Vita was telkens dichtbij, heel goede tijden, maar dan telkens die ene fout...  Klasseringen waren er wel in de 6 bars, waar Donckervoort goed was voor de 6e plaats, en Verdi voor een ex eaquo 3e plaats.
Ondertussen is Patrik terug onderweg naar huis met de vrachtwagen, en hoopt hij dat hij in België spoedig toch geholpen mag worden, waarna hij volgend weekend als coach zou mee kunnen met zoon Thibeau richting CSIO Wierden.

Want toegegeven, die hulp kunnen we best wel gebruiken..  We zijn vorig weekend op concours naar Sentower Opglabbeek geweest voor de CSIO jeugd.    Op zich heeft Thibeau het prima gedaan, met 3 klasseringen van Kadans van de Groenheuvel in de Medium Tour, waaronder een 5e plaats op zaterdag, en een 2e plaats op zondag.  Alle resultaten via deze link.

U
itkijken deden we uiteraard ook naar de Big Tour Pony's, waar Thibeau aan de start kwam met Cleostrade.   Op zaterdag haalden ze de barrage, en ook daar ging het foutloos.   We moeten voorlopig onze plaats kennen, tegen dat snel geweld kunnen we niet op.  Thibeau heeft voorzichtig gereden in vertrouwen, uiteindelijk goed voor de 9e plaats.  We hebben wel genoten van de strijd tussen Jody Hall Mcateer  en Alexander Housen.  Ook in de GP ging het hard tegen hard, maar was de Britse toch te sterk.   De GP pony's stond best  wel hoog, maar dat is het probleem niet voor onze pony Cleostrade.
Er moet nog verder wel gewerkt worden, om het allemaal nog beter voor mekaar te krijgen, maar we waren toch al heel tevreden.   In de driesprong iets te weinig op de achterhand gehouden, en die fout op de laatste hindernis.
Het geeft ons en ook de bondscoach voldoende vertrouwen om Thibeau en Cleostrade volgende week mee te nemen naar CSIO Wierden.   De kans is groot dat Thibeau mee in het Belgisch team zit op zaterdag 4 juni.  

Uiteraard zijn supporters welkom, ook al beseffen we dat de opdracht niet simpel zal zijn.     We hebben niets te verliezen, en gaan proberen het ginds zo goed mogelijk te doen.  Samen met Gilles Nuytens, Liesl Mertens, Max Sebrechts en Ruben Van Dijck zouden we er het beste van maken.   Er zullen ook teams van de junioren, youngriders en children aan het werk zijn.   Vorig weekend schitterde het team van de Children en Youngriders alvast door de Nations Cup te winnen in Sentower. Benieuwd of we in Wierden ook iets mogen betekenen..

Vorig jaar deed Thibeau het daar alvast prima met Jacobien in de landenwedstrijd Children in Wierden.  Deze Jacobien zal het zelf niet echt weten, maar gisteren is ze moeder geworden! Draagmoeder en dochter stellen het prima!!   Nummertje 2 zal één van de dagen hopelijk ook gezond ter wereld komen.  Beide veulens zijn in combinatie met de hengst El Torreo, zoon van Funky Music.   En dat er springgenen in zitten, Funky Music zelf werd vandaag 2e in de GP CSI** Bonheiden met Ann Carton - Grootjans.