07-06-2017

Thibeau aan het werk op CSIO Wierden. Op donderdag 8 juni landenprijs Juniors met Jacobien.

Veel tijd hadden we niet om te bekomen van het voorbije verlengde weekend, of we mochten ons meteen klaar maken voor een nieuwe opdracht.  En deze keer is dat een leuke opdracht, maar eentje dat kan tellen.

Na het BK van de jeugd, heeft Thibeau de kans gekregen om met Jacobien deel te nemen aan de CSIO van de juniors.  Vandaag op de eerste wedstrijddag in het Nederlandse Wierden ging het met Jacobien goed in de eerste 1.40m proef voor de juniors.  Op donderdag staat meteen de landenprijs op de agenda, waar ze deel uitmaken van het Belgische team.  Er zjn maar liefst 13 landen aan de start, en uiteraard hopen we dat we iets mogen betekenen voor ons team.  Dat bestaat verder uit Claire Putters, Simon Morsinckhof en Arnaud Gaublomme.

Alle startlijsten, resultaten  en meer info via deze link.  Via livestream is het te volgen op www.uhorse.tv.

Spijtig genoeg moesten we forfait geven met onze pony Cleostrade.   Het mindere BK heeft dan toch een oorzaak gehad, zo gaf onze dierenarts achteraf toch ook aan.  Even een week rustig aan, en dan zouden we volgende week terug kunnen beginnnen te trainen.    Wierden kwam dan te vroeg in het verhaal, nochtans was ze hier vorig jaar wel in vorm.  Toen werden Thibeau en Cleostrade 10e in de Grote Prijs pony's. Er zijn telkens toch veel deelnemers hier in de proeven, en de proeven staan goed aan de maat.

We hebben daarvoor een 2e juniorpaard mee gebracht. Voor Juragold Bormes (Contact x Landino) worden het hier vast goede ervaringen.    Vorige week zondag was hij in Kuringen bij de Gouden Laars nog goed voor een 6e plaats in de 1.40m proef.

Dan nog even een terugblik naar het voorbije weekend, waar we bijzonder goed onthaald geweest zijn op het Woutershof voor de manche van de Gouden Laars pony's op zaterdag, en paarden op zondag.   

Op maandag waren we met Catherine en Lauranne te gast op de provinciale BRP wedstrijd in het Pulderbos.   Daar reed Catherine voor het eerst met Hightrick op wedstrijd.  Dat was er niet aan te zien!  Catherine deed zowel het dressuur- als de springonderdelen prima.  Ze werd beloond met een 2e plaats.  Haar tweelingzus Lauranne zagen we op een 4e plaats met Mystique van het Klavertje, en een 7e plaats met Kadans van de Groenheuvel.   De terechte winnaar van de BRP wedstrijd, was de 5-jarige Quint van de Groenheuvel, zoon van onze Kadans.   Samen met Laura Petit zijn ze een sterke combinatie, zowel in de dressuurring als in een springparcours.  Daar gaat het om, bij de bestgaande rijpony.     Zarah Leemans kwam aan de start met een pony die vorig jaar onze stal heeft verlaten.  Normaal wordt Prince Optimus gereden door Valentina Hoeben, maar ze zou door een blessure niet aan deze selectiewedstrijd kunnen deelnemen.  Voor Zarah was het een blij weerzien, met nkele sterke ritten, en terecht beloond met een 6e plaats. Uitslagen via www.bwp.be, en dan doorklikken naar de pagina voor de Belgische rijpony.


Tot zo ver de terugblik..  Nu kijken we graag vooruit, concentreren naar de volgende wedstrijden toe.  Maar toch ook genieten om zo'n fijne wedstrijd te kunnen mee beleven...