09-06-2013

Topprestatie van de Belgen in Lissabon ; overwinning in landenteam een prima stap vooruit!

Onze Belgische ruiters hebben het in Lissabon super gedaan in de landenwedstrijd.   Met slechts 4 strafpunten over beide omlopen wonnen ze de landenwedstrijd, alle resultaten van Lissabon via de  link.   

Op de FEI website is ook vol lof over deze prestatie gesproken, maar wordt toch ook wel duidelijk gemaakt dat we er nog niet helemaal zijn, in onze weg naar promotie in eerste divisie..    Het volledige artikel vindt je hier.    
De landen die kans maken om te promoveren mochten op voorhand 5 wedstrijden aanduiden.  Momenteel leidt België het klassement, na 3 deelnames.   Enkel in de landenwedstrijden van Sopot en Budapest kan het Belgische team nog punten sprokkelen.  Sommige landen hebben nog maar 1 of 2 landenwedstrijden gesprongen, en daardoor is het nu al te vroeg om conclusies te trekken.     Maar dat het in Lissabon een stap gezet werd in de goede richting, dat is wel duidelijk!  Met dank aan Judy-Ann Melchior; Pieter Devos, Donaat Brondeel en Philippe Lejeune.

In Lons-Le-Saunier nog geen overwinningen voor Patrik, maar toch mag hij weeral tevreden zijn.  Comptesse vd Withoeve (Sheyenne) deed gisteren weer een super ronde in de  FEI rankingsproef.   Haar prestatie was goed voor de 7e plaats in de "Prix Comté Rivoire Jacqueman".  Deze proef werd gewonnen door een zoon van Cento Lano.   Casilias is gefokt door Herman Verdonck uit de merrie Sara van de Varent (Ohio van de Padenborre).    Hij wordt met succes uitgebracht in de sport door de Franse ruiter Laurent Guillet, en schreef verdiend de rankingsproef op zijn naam.       Momenteel hebben we hier op stal nog een halfzus van Casilias, met de 6-jarige  Himalaya d'Ariel (Muscaris x Sara van Varent).   Een opsteker voor de familie Verdonck, van harte proficiat met hun fokprodukt!!

Van Cento Lano weten we al een hele tijd dat hij goed vererft.   De meest bekende nakomeling is voormalig Belgisch Kampioen Dylano, onder het zadel van Maurice Van Roosbroeck.
Eén zwaluw maakt geen lente, want er zijn wel meer kinderen van Cento Lano die dit jaar sterk bezig zijn.   Naast de vernoemde Casilias in Lons-Le-Saunier, een  andere nakomeling van Cento Lano in de kijker.   Dit weekend is Annelies Vorsselmans met Dakota (ex. Eden Dwerse Hagen, (Cento Lano x Intermezzo) naar Balve getrokken.    Daar waren ze gisteren goed voor een 7e plaats in het Championat van Balve. 

Bij ons op CSI*** St-Katelijne-Waver, zagen we dan weer een andere topathleet aan het werk, en zoon van Cento Lano.  De Tsjechische ruiter Odndrej Zvara werd 3e in de FEI rankingsproef met Cento Lano Arcus.    Ook hier een naamsverandering, want bij de geboorte gaven we hem de naam "Ulchin Dwerse Hagen".    Cento Lano Arcus heeft ondertussen een mooi palmares uitgebouwd, hij is een zoon van Mysterie Dwerse Hagen (Eoghan du Mervaux).

En wij hebben dan ook nog het geluk om Uletta (Cento Lano x Thunder vd Zuuthoeve) nog hier op stal te hebben.  Ze mag volgende week Withney vergezellen richting Sopot.

Zo ver zijn we nog niet, we hopen nog op een goede prestatie van Patrik in Lons-Le-Saunier.    Met Vichy DH Z zit het er ondertussen op.   De 6-jarige paarden sprongen op zaterdag hun finale.    Vichy haalde er knap de barrage, waar ze met één fout toch goed was voor de 6e plaats.    Vandaag komen Umosa en Comptesse nog in actie.   Resultaten van Jumping Lons-Le-Saunier via de link.