27-12-2013

Uletta en Patrik 4e in het Vlaams Kampioenschap! Pluim aan onze supporters en Cento Lano!

Dag 1 van Jumping Mechelen zit er op.  Het moet gezegd, het is weer dik in orde!  Mooie organisatie,  die meteen op dag 1 toch al heel wat volk over de vloer kreeg.

Het Vlaams Kampioenschap was sportief alvast één van de hoogtepunten, waarbij de gedachten van de ruiters zeker uitgingen naar Nick Motmans, die anders zeker één van de deelnemers zou geweest zijn.
Patrik koos voor het Vlaams Kampioenschap voor Uletta (Cento Lano x Thunder vd Zuuthoeve).  Voor Uletta is het haar enige proef geweest waar ze deze week zou aantreden, en dat mag direct een succes genoemd worden!
Ze plaatste zich voor de barrage, een barrage met 12 kandidaten.   Catherine Van Roosbroeck reed met Calumet meteen een super barrage, waarvan iedereen dacht dat dit niet te verbeteren was.
Catherine is de dochter van Maurice Van Roosbroeck, die zich eveneens wist te plaatsen voor de barrage, en ook een super poging ondernam met Dylano, zoon van Cento Lano.     De tijd van Maurice en Dylano zou uiteindelijk goed zijn voor de 6e plaats.   Titelverdediger in dit Vlaams Kampioenschap was Koen Vereecke.  Samen met Allegro won hij vooral tijd in het tweede deel van het parcours, en klokte hij net iets sneller af dan Catherine.     Patrik en Uletta hadden eveneens een prima barrage gereden, met lang uitzicht op de 3e plaats.
Daar zette Olivier Philippaerts met Cooper vd Heffinck nog een stokje voor, en verwees Patrik naar plaats 4.

Alle resultaten van jumping Mechelen via deze link.     Eerder de dag maakten onze zoon Thibeau Spits met Patrik deel uit van het Dream Team Cup van LRV Kontich.  Verder in dit team waren Iboya Seghers en Brent Van Kerckhoven.
Hun collectieve prestatie was goed voor de 4e plaats!  Mooi zo.   Sunny en Thibeau deden het weer foutloos en snel.
Ook Patrik deed het foutloos, en had voor de gelegenheid de Darco-dochter Dolce Vita onder het zadel.

De Dream Team Cup is een initiatief van LRV, waar we al jaren lid van zijn.   De LRV ruiters hebben zich gisteren weten te onderscheiden in Mechelen.  De internationale 1.40m rubriek voor ruiters onder de 25 jaar, is op schitterende wijze gewonnen door Pieter Kenis en Gines van de Klundert.   Na hindernis 1 verloor Pieter zijn stijgbeugel, en toch slaagde hij  er in de kortste tijd neer te zetten, foutloos te blijven, en de winst binnen te halen!  

Een ander hoogtepunt (letterlijk dan) op de avond, werd de krachtproef.     We kregen een verrassende winnaar met Ief Vercammen, maar hier ook fantastisch.  We hebben Ief ook al jaren aan het werk gezien binnen LRV, en voor het publiek van Mechelen bleef hij even kalm en rustig.  Hij sprong als enige over de muur van 2.05m en dat was voldoende voor de overwinning.      

In Mechelen denken ze niet enkel aan sport, maar ook aan het show-element.    Minstens even belangrijk, en gisteren goed gelukt.  Nathalia heeft een top-optreden gegeven, chique.   In de namiddag bracht de wedstrijd van de beste supporters heel wat ambiance.   Onze groep van Groentenjumping- LRV Kontich kon het niet winnen, omdat we vorig jaar gewonnen waren.   Maar ook dit jaar hadden we een schitterende groep supporters!  Met onze dank!!
Dit jaar ging de prijs van de beste supporters naar de groep van LRV Broechem.  Ze zagen Max Sebrechts op magistrale wijze afscheid nemen van Billie.   Ze sprongen gisteren hun laatste wedstrijd in de reeks B licht.  Zoals we van Billie gewoon zijn, was de prestatie weer bijzonder goed.     Ze besloten met de overwinning, en zijn toekomstig ruitertje uit Nederland zag dat het goed was !


Op vrijdag staat de Nekkerhal in het teken van de fokkerij.   De Belgianbreds doen we mee met Comptesse vd Withoeve.  In de hengstenrubrieken zien we onze neef Jeroen De Winter aan het werk met Vondel (6-jarige) en Va-Vite (Sires of the World).  Patrik heeft de 4-jarige hengst Jericho (Vertigo x Clinton) en de 5-jarige Donckervoort (Withaker x Carlino).

Het blijft een drukke dag, want ook onze neef Jeroen De Winter komt in actie in de proeven CSI-U25.   Gisteren bleken Gretel en Gravin al goed in vorm.  We kijken dan ook uit naar wat dag 2 in petto heeft.

Van onze pony's komen enkel Fritske en Lucifer in actie, met onze tweelingdochters Catherine en Lauranne.  De mini-steeple is voorzien omstreeks 13.15u.

Voor wie het live wil mee maken, gewoon naar de Nekkerhal komen.  Voor de thuisblijvers is er toch goed nieuws, ze kunnen de jumping volgen dankzij www.horse-live.com.