25-04-2017

Va-Vite mag het rustiger aan doen.. Met dank voor wat hij tot nu al betekend heeft!

Het siert onze neef Jeroen De Winter.   Paarden betekenen veel voor hem, en hij probeert ze dan ook zo goed mogelijk voor te bereiden naar tal van wedstrijden toe.  Enkele jaren geleden heeft hij Va-Vite tot zijn beschikking gekregen, en hij heeft er ook mooie successen mee geboekt.  Nochtans waren er regelmatig gezondheidsproblemen, met complicaties achteraf.  

Telkens moesten Jeroen en Va-Vite terug alles opbouwen, maar de operaties hebben toch hun sporen nagelaten.  De echte kracht die nodig was om proeven op hoog niveau te doen, die leek er niet altijd meer.     Toch waren er nog mooie prestaties in Lummen en Valkenswaard in  2016, en onlangs nog op de Groentenjumping, waar Jeroen met Va-Vite de 1.40m proef won. 

Jeroen heeft er enkele dagen over nagedacht, en vond zelf dat Va-Vite rust had verdiend om op het hogere niveau mee te doen.  Nochtans weet iedereen hier, dat een paard als Va-Vite nog heel veel ruiters kan gelukkig maken.   
We moeten allemaal zelf nog even wennen aan het idee.   En we zullen zeker uitkomen bij een goede oplossing, waar iedereen in zich kan vinden.     Onze kleine Lauranne Spits heeft het zondag alvast even mogen proberen.     Met haar 11 jaar is ze natuurlijk wel nog jong en klein, maar hun eerste kennismaking samen, die zag er heel goed uit.  

En Va-Vite als scholierenpaard?  Daar kan elke ruiter alleen maar van dromen, maar eigenlijk elk paard kan daar ook van dromen, om zo de carrière te mogen afsluiten.  De kans is groot dat het zo zal gebeuren.  Maar niet zonder dankbaar terug te blikken op hetgeen Va-Vite voor ons betekend heeft.   Proficiat zowel Patrik als Jeroen, voor hetgeen jullie met Va-Vite hebben bereikt. En terecht dat ons vake altijd op de eerste rij heeft gesupporterd voor zijn lieveling.  Hopelijk kan hij dat nog lang blijven doen!