24-06-2015

Volgend weekend samen onderweg; Canteleu, Knokke en Nieuwenrode.

Vandaag moeten we alles klaar maken om te vertrekken op wedstrijd, maar dat is even met een dubbel gevoel.

Paarden en pony's nemen een heel deel van ons leven in, en daar krijg je ook een band mee.   Eén van onze beste pony's dat we ooit zullen gehad hebben is Esmee.   Samen met Marnick goed voor heel wat successen, fijne momenten mee beleefd.  Sinds april mocht Thibeau het met Esmee opbouwen, en de internationale concours in Lier was meteen een eerste prima kennismaking.    Ook in Olmen op het tornooi in D midden onlangs, deed Esmee het weeral schitterend, en sprong ze zich in de prijzen met een foultoze en snelle barrage.  Daarna ging het met haar gezondheid bergaf, en gisteren is de strijd gestreden.    Bijzonder pijnlijk, maar dankbaar om ooit zo'n pony bij ons te hebben gehad.  
Op onze meest recente familiefoto, kon ze dan ook niet ontbreken.

Toch gaan we onze moed en ons gerief bij elkaar zoeken, want de andere paarden verdienen heel zeker onze aandacht.  
De wedstrijden waar we naar toe mogen evenzeer!

In België was het al een tijdje uitkijken naar de 5-sterrenwedstrijd in Knokke, ingericht door het Stephex team.

Voor Patrik is het momenteel terug opbouwen met minder ervaren paarden, die nochtans bijzondere capaciteiten hebben.
Hij trekt met de 8-jarige Verdi Vd Withoeve en de  7-jarige hengsten Donckervoort en Inonstop van het Voorhof naar CSI*** Canteleu.  Info over deze concours via deze link.     Er gaat nog een derde hengst mee, High Sky. Hij wordt er gereden door Fu Yubo (China). 

Er is toch een Spits aanwezig op CSI Knokke Hippique, met onze zoon Thibeau.  Hij rijdt de paarden Freestyle vd Withoeve en Jacobien vd Dwerse Hagen  in de Talent Tour. 

Neef Jeroen De Winter was al een tijdje zeker van deelname aan de nationale wedstrijd LRV jonge paarden in Nieuwenrode.  Daar zal zondag onze aandacht naar toe gaan, waar Jeroen o.a. Krezip (Va-Vite x Dolce Vita) voor onze stal zal uitbrengen.