09-04-2017

Wannes Notelé schrijft hoogste reeks tweede dag VOR Groentenjumping op zijn naam

Op de tweede dag van de regionale VOR-wedstrijd op onze Groentenjumping waren er opnieuw heel veel combinaties uit de streek. We noteerden weer meer dan 300 starters. Er werd gesprongen over hoogtes van 85cm tot 1.25m.

Deze 1.25m proef was natuurlijk het hoogtepunt van de dag. Het was Wannes Notelé die deze proef op zijn naam schreef met zijn paard Katana. Dit duo kwam foutloos door het parcours over twee fasen en noteerde een tijd van 38.42 seconden. Ze waren zo ruim twee seconden sneller dan Isabelle Hanssens en Evita Van't Zoggehof. Hanssens wist eveneens de nul op het scorebord te houden, maar dan in een tijd van 40.85 seconden. Domien De Swert maakte met Kato de top drie compleet. Zij finishten zonder fouten na 43.50 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Evert Van Mele met Labrusca De Muze en Jeroen De Winter met Jalinka Van Het Goorboshof. Zij kwamen door de chrono na respectievelijk 45.02 seconden en 46.93 seconden.

Elien Vos was dan op haar beurt weer de beste in de 1.15m. Met Deauville wist ze alle balken in de lepels te houden en dat in een tijd van 32.25 seconden. Gert Bosmans was met Arona Van De Roozendaal net iets trager in 32.61 seconden en eindigde zo op de tweede plaats. Op plaats drie zagen we Danny Van Es en Joli Coeur V/d Axelwallehoeve. Voor deze combinatie noteerden we een foutloze rit in 32.67 seconden.

Brent De Wachter (Candido Z) en Evelyn Dubois (Goliath van t s Gravenhof) maakten de top vijf compleet. Zij finishten beiden met nul strafpunten in respectievelijk 33.14 seconden en 33.16 seconden.

In de proef over hoogte van 1.05m was Brent De Wachter onverslaanbaar met Winsome's Victory. Dit duo reed naar de overwinning door foutloos te blijven in een tijd van 27.05 seconden. Ze bleven zo voor op Joke Van Inderdael en Dagano Van Den Achterste Dries. Van Inderdael finishte na 27.12 seconden en werd zo tweede. Guy Bruyninckx en Helaba F&R vervolledigden de top drie. Zij kwamen door de chrono na 28.80 seconden.

De 95cm was een Barema A Progressief met 41 startende combinaties. In deze proef was de winst voor Yne Saeys en haar pony Meerkes Bruno. Het duo behaalde het maximum van 55 punten en dit in een tijd van 51.70 seconden. Ze waren zo bijna twee seconde sneller dan de nummer twee. Steffi Van Audenhoven en Appie wisten eveneens die 55 punten te behalen, maar dan in een tijd van 54.58 seconden. Dit leverde hun een tweede plaats op. Marie Kovacs en Amadeus DH zagen we terug op de derde plaats. Zij kwamen zonder fouten te maken door het parcours, dit leverde hun 55 punten op in een tijd van 56.69 seconden.

's avonds stond er nog een 85cm proef op het programma. Het was Laura Marissen die met de overwinning ging lopen. Ze reed Simba zonder fouten te maken rond in een tijd van 49.95 seconden en bleef zo ver voor op de concurrentie. Kasper De Boeck en Belcampo's Rousseau werden tweede, voor Ayla Gulec en Thimo.

Vandaag staat onder andere de 1.25m Grote Prijs van de VOR nog op het programma. Daarnaast is het ook nog mogelijk om de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix te volgen op groot scherm in de tent. Voor de jeugd hebben we ook nog een speciale attractie. Dat zijn de Aquabubble waterballen. Bij deze attractie kan je met een bal op het water lopen.