15-04-2013

Withney 5e in Grote Prijs Springtour Lummen!

Wat Withney voor ons het laatste jaar heeft gerealiseerd is abnormaal.   Op haar 14e lijkt ze sterker en regelmatiger dan ooit tevoren.   Patrik beseft ook dat hij moet genieten van deze momenten,  want we weten uit ervaring dat er ooit een einde komt aan zo'n straffe reeks.  De goede prestaties van Withney kennen we al wel sinds juli 2012.
Ook dit weekend in Lummen deed ze het uitstekend.
In de eerste rankingsproef op vrijdag in Lummen werd ze met een dubbel foutloze ronde al knap 6e.
Toen hadden we ook de merrie Dame Blanche nog vooraan in het klassement, onder het zadel van Marc Dilasser.

Als jong paard vertoefde Dame Blanche van Arenberg hier op stal, en fijn om te zien dat ze het bijzonder goed doet, tot op Grand Prix niveau.  Ook in de Grote Prijs slaagde Dame Blanche er in om zich te plaatsen voor de barrage.
Patrik en Withney wisten eveneens de nul te houden!

Met 12 gingen ze deze keer naar de barrage.  Withney en Patrik deden het opnieuw prima, hun tijd zou goed zijn voor de 5e plaats!     

Het zag er naar uit dat de zege naar Frankrijk zou gaan, met Aymeric De Ponnat op een eerste plaats, en Marc Dilasser met Dame Blanche vd Arenberg op de 2e plaats.   Als laatste combinatie in de piste, kwam Catherine van Roosbroeck in de ring met Calumet.   Catherine deed een prima ronde, goed voor de overwinning! 
De Belgen waren uitdrukkelijk aanwezig tijdens de prijsuitreiking.  Naast Catherine op een 1e, Patrik op een 5e plaats, eveneens Koen Vereecke op de 4e plaats,  Karlien de Brabander op de 6e en Dirk Demeersman op een 7e plaats.
De volledige uitslag is hier te vinden. 

Volgende week trekt Patrik opnieuw naar Lummen.  Withney krijgt nu twee weken rust, en komt pas opnieuw aan de start op de CSIO in Lummen.
Eén keer nam ze deel in het landenteam van Lummen (zie foto). Normaal gezien zal ze dit jaar niet in het team moeten deelnemen, maar ook individueel is het altijd een eer om in Lummen aan de start te mogen komen tijdens de CSIO, dit jaar van 2 tot 5 mei.

Wie er volgend weekend mee gaan naar Lummen?  Normaal gezien Umosa (v. Andiamo), U (Andiamo) en Comptesse vd Withoeve (Sheyenne de Baugy).