29-04-2016

Zowel Jacobien als Jonsaunier Dwerse Hagen naar finale BK 7-jarigen. Fier op eigen kweek!

 Na de fouten die we in de eerste manche van het BK 7-jarigen kregen, hadden we de hoop helemaal opgegeven op een finaleplaats.
Eerder deze week hadden we de hoop eigenlijk al opgegeven om gewoon al te kunnen rijden.   De zware regenval de laatste tijd heeft de organisatie van Lummen zwaar parten gespeeld.
Ze hebben dan ook de moedige beslissing moeten nemen om de CSIO wedstrijd af te gelasten, en voor de CSI** rubrieken en het BK 7-jarigen het programma aangepast, en meer gebruik gemaakt van de zandpiste, die meer water kan verdragen dan een graspiste.

Soms moet je gewoon durven de moed houden, want de wedstrijden verlopen zonder problemen.   Er is mooie sport te zien, en ook persoonlijk was er blijkbaar toch nog iets uit het BK te halen.

Vorig jaar haalde onze zoon Thibeau Spits nog de finale in het EK Children met de toen pas 6-jarige Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite x 3/4 zus van Westside van de Meerputhoeve).  Deze keer is het Patrik die de finale haalt op het BK 7-jarigen met een snelle nulronde in de 2e manche.

Jonsaunier Dwerse Hagen (Vertigo X Withney) werd vorig jaar al Belgisch Kampioen bij de 6-jarige paarden, en blijft nu ook nog in de running bij de 7-jarigen met 2 nulrondes!  Over een ambassadeur van de Feestveiling gesproken!

In de bijlage vind je de resultaten.  2 paarden van eigen bodem bij de beste 41, en of we fier zijn op onze "eigen kweek"! 
Withney heeft haar sporen in de sport meer dan verdiend, en zeker ook in de fokkerij. Dit jaar mochten we al een eerste veulen van Withney verwelkomen.  Benieuwd hoe ver we het ooit zullen brengen met Billy Houston DH Z, een hengst in combinatie met Bamako de Muze.

Verder deze week komt Inonstop ook nog in actie, in de 6-barenproef op zaterdag, en de GP CSI** op zondag.


Meer info over de startlijsten en overige resultaten op CSI Lummen via deze link.


Volgende week gaat er een ander Belgisch Kampioenschap van start, dat van de jeugd-jumpingruiters in de Warre, Neeroeteren. Vorig jaar hebben we daar nog een gezellige tijd gehad, o.a. samen met Marc Bradt, vader van Celine en Quinten.  Het nieuws van zijn tragisch ongeval en overlijden, raakt de hele paardenwereld.  Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Marc Bradt.



Documenten
uitslag 7-jarigen BK na 2 manches