04-12-2015

Zowel Patrik, Jeroen als Thibeau internationaal in Mechelen ! Uitkijken naar Jm van 26-30 dec!

 We moeten de organisatie van Jumping Mechelen bijzonder dankbaar zijn, welke kansen ze geven aan de ruiters van de streek om zich in de picture te rijden, en om ervaring op te doen.

Het blijft uniek om in de Nekkerhal te mogen aantreden, in de week van Jumping Mechelen van 26 tot 30 december.
Patrik heeft dit jaar een selectie vast om in de CSI** te mogen starten,  en voor Jeroen hadden we ook gehoopt en verwacht dat hij mocht starten in de CSI-U25, voor de jeugdruiters onder de 25 jaar.

Enkele weken geleden was Patrik de FEI ranking aan het bekijken.  Hij weet dat het moeilijk is om hoger op in de ranking te geraken, maar hij blijft ergens wel stabiel rond de 650e plaats, waar het jaren bij de top 200 was.
Die dag berustte hij zich er eigenlijk wel in, en vroeg me om ook voor Thibeau kandidatuur te vragen voor de CSI-U25.  Hij zou Dolce Vita ten voordele van Thibeau voor die wedstrijd willen afstaan.    
Eigenlijk hadden we niet gerekend op een selectie, maar het toch geprobeerd..   Gisteren waren we bijzonder aangenaam verrast dat Thibeau bij de geselecteerden stond. Het wordt sowieso een hele ervaring, waar we zeker ons best voor gaan doen!  We hadden het ook gevraagd voor Jacobien, omdat ze wel een heel goede combinatie zijn, die elkaar door en door kennen, maar ons Jacobien is met haar 6 jaar nog te jong voor de internationale toer. Alle begrip daarvoor, en blij zijn voor de kans die we krijgen!

Uiteraard gaan we ook met de pony's naar Jumping Mechelen, het wordt best een drukke week! 

Of we ook bij het vrijspringen van de 2-jarigen in Mechelen zullen mogen aantreden, dat zullen we nu zondag weten.

We gaan alvast naar de selectie van het vrijspringen met Nono Vd Withoeve (Elvis Ter Putte x Chellano).  Hij is een halfbroer van Verdi vd Withoeve langs moederszijde.

Verder hebben we 2 eigen gefokte paarden, 2 zonen van onze eigenste Donckervoort.  Benieuwd of Delorean DH Z (moeder: Wonderfee van het Zorgvliet) en Dallas 
DH Z (moeder: Caskia, vm: Concerto I) mee naar de selectie.  Dit gaat door in de Cavalerie in Heist op den Berg op 6 december.

Morgen zal Patrik met enkele paarden deelnemen in het Azelhof, waar volgend weekend nog een CSI** Lier plaats vindt.  

We zullen onder andere Inonstop van het Voorhof verder voorbereiden op indoorwedstrijden, want ook hij zal er zeker bij zijn in de Nekkerhal.   Enkele jaren geleden hadden we bij de goedgekeurde dekhengsten Vertigo Saint Benoit, die in Mechelen ook een goede beurt maakte.  Achteraf is Vertigo terug naar zijn fokker Daniel Hotte gegaan, die ons gisteren het goede nieuws bracht, dat Vertigo opnieuw geactiveerd is als goedgekeurde dekhengst BWP, op basis van de goede prestaties van zijn nakomelingen.  Bijzonder fijn dat te horen!