Alba

Foto's

Cyber van Vrijhern

°2002 | hengst | vos | 1m68 | BWP

Deze zeer atletisch, BWP gekeurde sporthengst, brengt ons via zijn vader Perhaps van de Molenvondel terug bij Jus de Pomme. Jus de Pomme is tot nog toe de enige hengst die 2 maal goud won op de Olympische Spelen en zijn sporen reeds verdiend heeft in de fokkerij. Ook het springtalent dat we langs moederszijde terug vinden is op zijn minst opvallend te noemen. De moeder van Cyber was niemand minder dan de legendarische Kitty van Vrijhern! Zo werd Cyber’s halfbroer Harry Potter (ex. Power van Vrijhern) met Peter Wylde meerdere keren winnaar in GP 1.60m niveau. Ook halfzus Sitah van Vrijhern draaide met Eric Hassbrouck succesvol mee op 1.60m niveau, en ze komt nu uit voor Nieuw-Zeeland. In 2008 was Sitah present op de Olympische Spelen voor het team van Nieuw-Zeeland met Kirk Webby.

Cyber is bijzonder competitief. Als jong paard behaalde hij tal van overwinningen. Als 8-jarige behaalt hij zijn eerste echte klassement op niveau, met een 2e plaats in de Grote prijs van de driesterrenconcours in het Franse St-Lô.

Ruiter en eigenaar Patrik Spits geloofde in Cyber van toen hij pas 4 was, en werkte steeds met evenveel plezier met Cyber. Cyber kan lopen als een dressuurpaard, is makkelijk te rijden, en is een winner in de piste.

Deze eigenschappen zijn ook voor andere mensen duidelijk geworden. Cyber heeft 5 jaar verbleven op stal Ceulemans, en maakte op 9-jarige leeftijd de reis, richting de Verenigde Staten.

Palmares
Winnaar nationaal kampioenschap 4-jarige BWP cyclus. Bij klassieke cyclus 4-jarigen in 2006 liep hij 7 keer foutloos op 8. Winnaar hengstenproef te jumping Mechelen 2006 (voor 4 jarige dekhengsten), foutloze omlopen cyclus 5-jarige paarden te Gesves, Zandhoven, Aalter, finalist Gesves BK 5-jarigen, 8e plaats hengstenproef Jumping Mechelen(dubbel foutloos), winnaar BWP-hengstenproef Moorsele (18/1/08)
2e plaats hengstenproef 6-jarigen (Moerzeke, 1/2/08), 2e plaats hengstenproef 6-jarigen (Jumping Hasselt 21/2/08), winnaar hengstenproef 6-jarigen Gesves (7/3/08), 5e plaats finale hengstencompetitie Oud -Heverlee (14/3/08), 3e plaats in het totaal klassement voor de hengstencompetitie (2007-2008, na 4 wedstrijden en finale); winnaar wedstrijd 6-jarige paarden LRV Lommel (18/5/08), 3e plaats hengstenproef Lier (20/2/09), winnaar hengstenproef Gesves (6/3/09), 3e 1.40m CSI** Vidauban (19/3/10), 7e plaats 1.50m CSIO Linz (13/5/10), 2e plaats 1.50m GP CSI*** St-Lô (17/10/10)