Video's
Euphony Cadjanine Z, Gregory Wathelet, Sunshine Tour, Vejer de la Frontera 1.50m, 9-03-2012
Euphony Cadjanine Z, CSI***** Mechelen 1.50m, 28-12-2011

Cannabis Z  Contender  Calypso II 
Gofine 
Eileen III  Silvester 
Albana 
Fatima Z  Feinschnitt I  Wendekreis 
Waldfee 
Gotenlust (Gimba Z)  Gotthard 
Fernspur (v. Fernflug) 

Foto's

Euphony - Citizenguard Cadjanine Z

°2002 | merrie | bruin | 1m70 | Zangersheide

De merrie Cadjanine komt uit de moederlijn van Sandokan. Halfbroer Sandokan was zelf succesvol met Bert Prouvé, tot 1.60m niveau. Cadjanine is een merrie met bijzonder veel kwaliteiten en vermogen.

Cadjanine heeft eerder als fokmerrie haar diensten bewezen, en is op de leeftijd van 6 jaar in de sport gebracht.

Op 7-jarige leeftijd haalt ze met Stijn Baert een 3e plaats op het Z-festival. Dit betekende meteen een startplaats tijdens het WK, waar Patrik Spits met Cadjanine Z aan de start verscheen. Deze combinatie behaalde de finale van het WK. Op dat moment was Cadjanine al 5 maanden drachtig van de hengst Ultra Boy.. Het veulen Ultra Precious DH Z werd geboren op de vooravond van haar 8e verjaardag. Na haar bevallingsverlof, komt ze terug in actie in augustus 2010. Daarna gaat het bijzonder snel. Door omstandigheden loopt Cadjanine Z de wereldbekerproef in Mechelen. Met één pechfout en een 18e plaats heeft ze dit voortreffelijk gedaan. Tijdens haar eerste landenprijs op het CSIO van Linz in 2011, wordt ze meteen dubbel foutloos. Het Belgische team werd zo 2e.

Na de Wereldbeker in Mechelen in 2011 springt Euphony Cadjanine heel erg goed, het resultaat is minder goed met een 29e plaats. De Wereldbeker wordt gewonnen door de Belgische ruiter Gregory Wathelet. Net na zijn overwinning krijgt Gregory te horen dat hij zijn paard Copin vd Broy moet afstaan. Daarna zijn er gesprekken geweest tussen Patrik Spits, ruiter en mede-eigenaar van Cadjanine Z en Gregory Wathelet. Korte tijd later was er een verhuur-overeenkomst mbt Cadjanine Z. Na goede resultaten in de landenwedstrijd van La Baule, werd het huurcontract herbesproken in een verkoop-contract. De naam veranderde in Citizenguard Cadjanine Z. Trotse eigenaar Alain Van Campenhoudt kon genieten van zijn Olympisch paard, die het schopte tot in de finale van de Olympische Spelen in Londen.

Palmares
3e plaats Z-festival 7-jarige paarden (26/7/09), finaliste WK 7-jarige paarden 2009 (28e plaats), 18e plaats Wereldbeker CSI***** Mechelen 2010, dubbel foutloos en 2e plaats in de Landenprijs CSIO **** Linz (13/5/11), 9e plaats GP CSIO Linz (15/5/11).
Met Gregory Wathelet alvast een prachtig palmares in 2012: 10e in GP Vejer de la Frontera 2012, 10e GP Global Champions Tour Doha (7/4/12), 11e GP CSI**** Antwerpen, dubbel foutloos in Nations Cup CSI***** La Baule (met winst voor België in Landenprijs!), 4e plaats GP CSI***** La Baule (12/5/12).