Gekeurde hengst
Gekeurd voor:  BWP, AES
Dekgeld:te bespreken
Sperma: diepvries,


Galoubet  Almé   
 
   
 
Jade Du Ri d'Asse  Feo  Wendekreis 
 
Elize  Goldfish de Lauzelle 
Romina 

Foto's

Premium De Laubry

°1992 | hengst | vos | 1m74 | BWP

Premium de Laubry was een fenomeen. Nu mogen we zeggen dat hij een wereldpaard was. Hij had het laatste vermogen, hij maakte zich groot en sterk in de piste.
In de barrages wou hij ervoor gaan!
Premium kwam als 3,5 jarige hengst bij ons op stal na de veiling op Jumping Mechelen. Als jong paard deed hij het al uitstekend, en hij werd door Patrik vooral uitgebracht op LRV-wedstrijden. Als 7-jarige wist hij al provinciaal kampioen klasse Zwaar te worden, en op het nationaal LRV-tornooi werd hij 2e. Tijdens jumping Mechelen van dat jaar werd hij bij de Belgian Breds knap 4e. Hij werd opgemerkt door de Belgische topruiter Ludo Philippaerts.
Ondertussen was hij ook goedgekeurde dekhengst voor het BWP, en besloten we hem voor de helft te verkopen aan stoeterij Dorperheide. Het was de broer van Ludo, Johan Philippaerts die het ene internationale succes na het andere wist te behalen. De Grote Prijs van Barcelona als 8-jarige kunnen winnen, dat was Premium. Het jaar dat hij 8 jaar was wist hij in totaal meer dan 4.000.000 bef aan prijzengeld, ofwel zo'n 100.000 euro te winnen.
Het jaar dat hij 9 jaar was, mocht hij mee op tournée naar Spanje, waar hij 3 weken zou blijven en deelnemen aan landenwedstrijden. Het werd echter zijn laatste reis...
Hij overleed na een koliekoperatie in de kliniek van Madrid.
We hebben bij ons op stal ook de moeder staan van Premium. Met Jade du Ri d'Asse wordt er met succes gefokt.
Jade heeft ondertussen een 2e paard op Grand Prix-niveau gegeven. Withney van de Dwerse Hagen is de halfzus van Premium de Laubry. Ook zij beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten.
We hebben zelf ook kinderen van Premium de Laubry bij ons op stal. Momenteel is de meest succesvolle zoon van hem: Adagio van de Dwerse Hagen.
We hebben nog in beperkte mate diepvriessperma beschikbaar. Dit is te bespreken om evt te reserveren.

Palmares
Met succes deelname aan de proeven voor jonge paarden onder Patrik Spits, deelname LRV klasse Z met Patrik, provinciaal kampioen klasse Z (1999), 4e plaats Belgian Breds Jumping Mechelen 1999, in het voorjaar van 2000 verhuisd naar de stallen van Ludo en Johan Philippaerts, winnaar GP CSI***** Barcelona (2000), Winnaar GP CSI** Aarhus (2000), Winnaar prijs Landrover jumping Hasselt (2000), veel te vroeg gestorven na operatie van koliek tijdens een tournée in Madrid (2001)