09-11-2009

En weer springt Withney foutloos in een Grote Prijs, het vertrouwen groeit!

Bizar, dat was de ontknoping in Luik zeker en vast. Dat Patrik en Withney een fout in de barrage hadden, dat zal zeker niet het gespreksonderwerp geweest zijn. Het gaf ons wel een goed gevoel weeral in de barrage van een GP te zitten. Hét gespreksonderwerp was natuurlijk wie er de uiteindelijke winnaar was, en waar Peter Charles gebleven was in de prijsuitreiking.
Een discussie over gerealiseerde tijden, een discussie die achteraf in het voordeel van Pedro Veniss en Amaryllis werd beslecht, maar die voor ons zeker en vast een mooie winnaar was van de GP van Luik. We hadden het natuurlijk ook gegund aan Yves Vanderhasselt, beste Belg op de 4e plaats. Met Adamo van het Steenputje (Darco x Feinshnitt x Drost) heeft hij extra talent bij op concours, en zullen we het laatste nog niet gezien hebben van deze combinatie.

Wat onthouden wij van Luik? Dat een paard alleen maar goed kan presteren als het echt topfit is, en dan vergeven we dit weekend graag de foutjes van Butterfly. We hebben haar op zondag rust gegeven, omdat ze het onderste uit de kan bleef halen, terwijl ze zich niet super in haar vel voelde. Van Va-Vite weten we dat hij belooft voor de toekomst. Hij heeft weer heel wat ervaring opgedaan, en laat ons eigenlijk nooit in de steek. Cadjanine kreeg elke dag 1 fout, en terwijl Ultra Boy voor de eerste keer wereldbeker sprong in Verona, springt het eerste "veulen in wording" van Ultra Boy nog vrolijk mee met Cadjanine. Bijna krijgt ze haar verdiende rust.
En dan Withney, ze is tegenwoordig zeker in vorm, en weeral die nul in de Grote Prijs. Patrik had dan wel de pech dat hij als tweede de ring in moest. Een pechfout op de 2e hindernis, maar dan heeft Patrik de moed niet laten zakken, en hebben ze de barrage mooi en vlot verder afgelegd. Een dure balk weliswaar, anders was Withney 4e geweest, en nu pas 12e. De volgende opdracht is terug in eigen land, binnen 2 weken trekken we naar Wieze.
http://www.jumpingdeliege.be