08-12-2009

Volgend weekend, CSI**** Porto met Wrangler, Withney en Butterfly.

Jumping Marseille, voor Patrik was het fantastisch om aan zo'n wedstrijd deel te nemen. Langs deze weg willen we Lucien Somers en Stany Van Paesschen bedanken voor deze selectie, en voor zoveel meer.
Er lijkt verandering aan te komen, en we hopen dat deze verandering een verbetering mag zijn, zodat de jumpingsport nieuw leven wordt ingeblazen.
Even terugblikken naar de laatste dag in Marseille.. Er werd wel gevloekt, dat mag gezegd worden.
Niet op Wrangler of Withney, want ze deden weeral hun uiterste best. Maar dat tikkeltje geluk, dat ontbrak toch wel. Wrangler was foutloos tot op de laatste hindernis, en daar ging de balk uit de lepels. Net zoals op zaterdag, niets aan te doen.
En dan de Grote Prijs, waar Withney als derde in de piste werd verwacht. Op dat moment weet je als ruiter niet goed genoeg of de tijd heel erg kort staat, en dan neem je het zekere voor het onzekere. In Patrik zijn geval was dat met de grote motor vertrekken, en al een galopsprong minder nemen van hindernis 1 naar hindernis 2. Dat was in dit geval de foute optie, want Withney had het even niet begrepen, en schoot naast de hindernis. Een slechtere start kan je jezelf niet voorstellen, en dan is het proberen de schade te beperken. Het kalf was eigenlijk dan al verdronken. Er kwam nog 1 fout, en tijdfouten kon Patrik ook niet meer vermijden. 10 strafpunten leek een bijzonder zwaar verdict, niets aan te doen. Volgende week herexamen in Porto!
De paarden zijn onderweg van Marseille naar Porto. Er komt nog extra versterking, ook Butterfly is onderweg naar Portugal. De concours begint op donderdag 10 december. Voor België komen eveneens aan de start; Rik Hemeryck, Kevin Gielen en Judy-Ann Melchior.
http://www.csiporto.com