19-03-2012

Patrik trekt zijn buitenseizoen ook op gang, met winst in GP Silver Loenhout.

Comporta, Vejer de la Frontera, Valencia, Vidauban, Nice, Follonica, het klinkt allemaal bijzonder mooi, maar ook ver.. Laat het ons dan even simpel houden in België, met de eerste nationale buitenconcours in Loenhout.
Op zaterdag werd Jonas Vervoort alvast 2e in de 1.35m rubriek met Don G. Eén van de jonge beloftevolle paarden die voorbehouden blijft voor Jonas, is de 7-jarige zoon van Withney, m.n. Falco vd Dwerse Hagen (v. Obourg). Ook hij was mee van de partij in Loenhout, net als zijn moeder zelf; Withney. Dat bleef op zondag niet onopgemerkt. Ze is een valse trage, want in de barrage van de GP Silver Loenhout, leek ze te wandelen over de hindernissen. Haar tijd was snel genoeg voor de overwinning. Op de 2e plaats zagen we Ben Leys met Umosa (v. Andiamo). Zowel Kirsten Rombouts als Mikael Korompis plaatsten ieder 2 paarden voor deze barrage, en hebben uitzicht op een bijzonder goed buitenseizoen. Bij Patrik lukte het ook bijna om zijn 2e paard, Lady MacBeth, naar die barrage te loodsen; slechts 1 fout in de basisomloop. Hetzelfde verdict was er voor Jonas Vervoort en Don G.

In de 1.30m proef heeft Patrik gezorgd voor educatief materiaal, al was dat zeker de bedoeling niet.. Met Wrangler plaatste hij zich voor de barrage. In deze barrage liep het prima, behalve naar die laatste hindernis, nogal een massieve oxer. Wrangler twijfelde zelf, sprong toch, maar hij kon achteraf zijn evenwicht niet houden. Ze vielen samen, gelukkig verder zonder erg. Blijkbaar lagen ze net op de finish, en werden ze als snelle 4-punter nog geklasseerd. Dergelijk beeldmateriaal zouden ze bij jury-cursussen kunnen gebruiken.. Op onze website zal dat toch maar niet verschijnen.. Van wie we wel de video zullen on-line zetten, dat is van onze Delphine (v. Triumphe de Muze), die dit weekend haar debuut maakte in de 1.30m proef. Het zag en voelde prima aan, volgens Patrik.

Het buitenseizoen is bij deze gestart. Zaterdagavond was er nog een laatste indoor-wedstrijd, de hengstencompetitie in Neeroeteren. Daar deed Donckervoort (Withaker x Carlino) het mooi foutloos bij de 4-jarige hengsten. Cupido DH kreeg zijn eerste fout bij de 5-jarige hengsten. Winst van het eindklassement bij de 5-jarigen was een gedeelde overwinning met 4 hengsten, maar bijzonder fijn voor ons dat Caspar (Verdi X G. Ramiro) daar bij stond. Caspar werd vorig jaar bij ons op de feestveiling verkocht naar de familie Schelstraete, en met ruiter Bart Bomeré deed hij de 5 manches in de hengstencompetitie foutloos. Proficiat!

De eindoverwinning bij de 6-jarigen was er voor Gandy vd Bisschop met Koen Gelaude. Bij de 7-jarigen was het Falco (Heartbreaker x Wiensender) met Jan Geukens die in het klassement nog een klim deed naar de overwinning. De voorlopige leider Thomas v Minnenbruggen (Falco vd Noordhoek) kreeg 1 fout in de basisomloop, en strandde daardoor op de 2e plaats.
http://www.hengstencompetitie.be