Kalender

Het hele jaar door worden allerlei activiteiten georganiseerd voor onze leden: wekelijkse spring- en dressuurlessen, meerdere ponykampen met verschillende insteek, wedstrijden, brevetafnames, kennismakingsdagen G-werking, etc.

We willen al onze leden een correcte basis aanleren om van daaruit naar een hoger niveau te werken. De leden met competitieve licenties worden in aparte lesgroepen ingedeeld, naargelang discipline en niveau. De basis blijft belangrijk, maar in die lessen wordt proef-gericht gewerkt.

 

Regelmatig geven we onze jeugdruiters de kans om – onder begeleiding – met onze pony’s/paarden op wedstrijd te gaan. Meer info en inschrijven kunt u verkrijgen per mail: kristel@groep-ceulemans.be

 

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van onze club en het nieuws heet van de naald te lezen? Vraag dan snel om lid te worden van onze Facebook pagina “Club Groentenjumping VLP”.

 

 

Kalender Groentenjumping 2019

 

Start lessen maandag 7 januari volgens vast wekelijks schema tot en met zaterdag 29 juni.

 

 

Dinsdag 19/2/19: infomoment

Voor de leden die de Groentenjumping editie 2019 mee mogelijk willen maken, organiseren we een infomoment. We lichten kort toe wat er op de planning staat, waar onze ruiters zich kunnen voor inschrijven, en lichten ook meteen toe waar een brevet voor nodig is.  We stellen de medewerkerslijst open voor vrijwilligers die een handje komen helpen (zowel bij het opbouwen als tijdens het evenement zelf).  We bespreken ook wat er dit jaar te doen is, en welke wedstrijden / evenementen er op de planning staat.  Na afloop van de vergadering, maken de lesgevers/begeleiders tijd, om individueel antwoord te geven, van welke wedstrijden welke ruiters al aankunnen. Waar er voor kan ingeschreven worden, of er moet bijgestuurd worden in het nemen van de lessen, met als doel die deelname aan een competitie mogelijk te maken.  Bevestig even jouw aanwezigheid, zodat we +- kunnen inschatten hoeveel stoelen er moeten staan.  (ten  laatste maandag 18/2 via kristel@groep-ceulemans.be, en dan geven we de juiste locatie mee).

 

 

Woensdag 13 maart 2019: inrichting examen VLP bekwaamheid, A of B-brevet

In de week ervoor (krokusvakantie) worden ter voorbereiding extra lessen ingericht: dressuur, springen en theorie.

De theorieles gaat door op zaterdag  2/03/2019: 10u-11u A-brevet, 11u-12u B-brevet

Info en inschrijven tot 21/2/19  via mail: kristel@groep-ceulemans.be

Zaterdag 30/03/2019 en zondag 31/3/2019: Gouden Laars

zaterdag - Ponywedstrijd voor competitieve ruiters, hoogtes van 80cm tot 1.20m – Opgelet – de pony’s moeten in orde zijn met hun meting voor dit jaar.  Er komt nog een kans om officieel gemeten te worden, ofwel op 6/3, ofwel op 13/3/19.   Hou de website en de facebookpagina in de gaten.   Durf vragen te stellen bij twijfel.  (kristel@groep-ceulemans.be)

zondag - Nationale wedstrijd voor scholieren, juniors en young riders met competitieve licentie, hoogtes van 1.10m tot 1.40m

Zelf in te schrijven via www.equibel.be

 

 

 

Vrijdag 05/04/2019 tot en met zondag 7/4/19::

VOR

Proeven voor jonge paarden & proeven van 85cm tot 1.25m

Er is mogelijkheid om deel te nemen aan deze wedstrijden met paarden/pony’s van Stal Ceulemans/Club Groentenjumping voor ruiters die een competitieve licentie hebben, wekelijks de springlessen volgen en voldoende wedstrijd-ervaring hebben. Vraag tijdig naar deze mogelijkheden via mail: kristel@groep-ceulemans.be (ten laatste op 15/3/19)

Info en inschrijven via www.equibel.be.

 

Op 6/4/19 tussen 17u en 21u genieten van de BBQ DeLuxe, verzorgd door Het Groenhuis. Tijdig reserveren is de boodschap!

Info en reserveren tot maandag 01/04/2019 via mail: kristel@groep-ceulemans.be

 

 

Dinsdag  09/04/2018: Club Groentenjumping – oefenjumping – oefendressuur - ruilbeurs

De leden van onze club krijgen de kans om een oefenparcours te springen op de terreinen van Groentenjumping. We beginnen met balkjes op de grond voor de durvers en gaan door met 30cm, 50cm, 60cm, 70cm, 80cm, gevolgd door 80cm paarden en 90cm paarden. Na afloop krijgen pony’s en paarden nog de kans om hoger te springen.

De leden van onze club krijgen de kans om een dressuurproef te rijden op de terreinen van Groentenjumping (graspiste). Ook de kinderen van de G-werking krijgen de mogelijkheid om hieraan deel te nemen. (dressuur tussen 10u en 14u, daarna prijsuitreiking).

 

Voor het springen (zandpiste) proberen eraan te beginnen om 10u en met alles klaar te zijn tegen 17u + prijsuitreiking.

Info en inschrijven tot 01/04/2019 via mail: kristel@groep-ceulemans.be

Je mag je voorkeur van pony/paard geven; we proberen zoveel mogelijk met ieders wensen rekening te houden, maar we moeten ook aan onze dieren denken…

In  de feesttent kan je terecht voor de tweedehandsbeurs (15u – 18u).

Kandidaat verkopers moeten leden zijn van de club Groentenjumping, en kunnen alles mee komen klaar zetten vanaf 10u.

Info en inschrijven tot 29/03/2019: via mail: kristel@groep-ceulemans.be

 

Dinsdag 9/04/19 vanaf 19u: Clinic; springles door de meer ervaren wedstrijdruiters van Club Groentenjumping, voor iedereen die iets wil opsteken.   Deze les wordt gegeven door een internationale springruiter, meer info volgt later.

 

 

Woensdag 10/04/2019: Club Groentenjumping – toont zijn goed hart en geeft bloed!

In de parochiezaal van het Centrum van St Katelijne Waver (Markt 29) kan je op 10/04/19 terecht voor de bloedinzamelactie van het Rode Kruis.   Heel wat bekende gezichten vanuit de paardenwereld hebben de weg al gevonden.  Ben je 18 plus, en heb je tijd?  Kom zeker eens langs tussen 18u en 20.30u. Alle bloedgevers die passeren, krijgen zeker een kortingsbon die kan gebruikt worden om iets te komen drinken op de Groentenjumping.   Meer info mbt het bloedgeven via: https://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/geef-bloed-of-plasma/

 

Vrijdag 12/04/2019: LRV

GJ dag 6 Klasse beginnelingen, licht,  midden en zwaar

 

 

Zaterdag 13/04/2019: voorbereiding Drédag

Helpende handen gezocht!!

 

Zondag 14/04/2019: Drédag – al onze ruiters kunnen deelnemen!!!

Deze 7e Groentenjumping-dag is eentje om met stip in de agenda te zetten.  De eerste Drédag in 2018 was meteen een schot in de roos.. 

Diverse disciplines mogelijk, en niet te missen!!! Endurance, Eventing, jumping, dressuur, initiatie horseball, initiatie voltige, pony games, Trec.

Meer info via bijlage hier, of via http://www.vlp.be/Dredag/

 

 

 

Vrijdag 19/04/19: CSN Gold

GJ dag 8 voor ruiters met een nationale competitieve licentie, hoogtes van 1.15m tot 1.35m.

Zelf inschrijven met eigen paarden via www.equibel.be

 

 

Zaterdag 20/04/19: CSN Gold

GJ dag 9 voor ruiters met een nationale competitieve licentie, hoogtes van 1.20m tot 1.40m

Zelf inschrijven met eigen paarden via www.equibel.be

 

20/4/19 Avond: Verrassingsoptreden -  DJ

 

Zondag 21/04/2019: LRV

GJ dag 10 voor LRV ponyruiters, hoogtes van 50cm tot 1.10m

Info en inschrijven voor LRV ruiters via hun club (www.equester.be).  De club Groentenjumping heeft enkele wildcards voor kinderen die wekelijks springles volgen, en wedstrijd-ervaring hebben. Vraag er naar via mail ten laatste op 25/3 via kristel@groep-ceulemans.be

 

Showproef: Familierelais

Open voor kinderen van medewerkers en sponsors van Groentenjumping.

Eerst springt een ponyruiter zijn/haar proefje over de hindernissen (eventueel met een pony van ons), daarna wordt hij/zij afgelost door een familielid (mama/papa/broer/zus/neef/nicht/oom/tante/…) dat enkele hindernissen springt zonder pony.

Hilarisch, maar oh zo mooi. Iedereen prijs!

Dit alleen al is een reden om kei-hard mee te werken aan de 4 (!) weekends van Groentenjumping! En altijd onthouden: véél handen maakt licht werk.

 

Paaszondag betekent ook de op en top verzorgde Paasbrunch (9u – 14u) door traiteur “Het Groenhuis” mét een bezoekje van de Paashaas en ponyritjes tussen 14u en 16u op de graspiste. (voor info en reservaties voor de Paasbrunch via mail op kristel@groep-ceulemans.be, ten laatste op 10/4/19)

 

 

Maandag 22/04/2019: CSN Gold

GJ dag 11 voor ruiters met een nationale competitieve licentie, hoogtes van 1.25m tot 1.35m

GP Groentenjumping 1.45m.     Zelf inschrijven met eigen paarden via www.equibel.be

 

Paasmaandag betekent ook het optreden van een Clown voor de jeugd en de VIP receptie (14u – 16u) voor onze sponsors.

 We geven ook de allerkleinste kindjes kans om te komen ponyrijden.   Ponyritjes, ook voor kleuters, en met begeleiding, mogelijk tussen 11u - 13u.

 

Zondag 19/05/2019: Hanswijkprocessie (stad Mechelen)

Dit jaar zal de processie alternatief zijn, en rijden er geen ruiters mee. Er is een jubileum-editie in 2023.  Ook in 2020 zal er een normale processie zijn.  Dan mogen: Ruiters (met A of B brevet, ouder dan 12j) van onze Club Groentenjumping mogen mee rijden met de processie. Bij voldoende kandidaten zullen we het terug mee ondersteunen.

Info en inschrijven via mail: kristel@groep-ceulemans.be

 

 

Van 10/06/2019 tot en met 26/06/2019: examens

Tijdens deze periode wordt enkel les gegeven op maandagavond (springen), woensdag, vrijdagavond en zaterdag. De lessen kunnen dan afwijken van het vast wekelijks schema; apart inschrijven is daarom nodig.

Wij wensen jullie allemaal veel succes met de examens zodat jullie kunnen genieten van een welverdiende vakantie!!

 

 

Donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 juni: schoonmaak

Alle leden zijn welkom om de stallen, de zadelkamer en het terrein ‘summerproof’ te maken.

 

 

In de zomervakantie uitsluitend PONYKAMPEN!! Zie brochure in bijlage voor meer info.

Voor de G-kinderen gaat het ponykamp door op 16 & 17 augustus.

Voor nieuwe leden zijn de instapstages (12 tot 14 augustus & 26 tot 29 augustus) aan te raden!!

 

Tijdens de zomervakantie zijn er geen groepslessen dressuur en geen privé lessen dressuur.

Alleen de springlessen blijven minstens om de twee weken doorgaan op maandag en eventueel donderdag privé. Minstens 2 dagen op voorhand reserveren!!

 

We gaan ook enkele keren met onze jumpingruiters naar VLP wedstrijden.  Via de facebookpagina wordt meer info gegeven waar we zullen begeleiden.  Dit zou normaal Jumping Zellaer, Trens Azelhof, Vor jumping Boechout, Jumping With Love, .. zijn, naast de Groentenjumping uiteraard.

 

Vrijdag  30/08/2019

Op de allerlaatste vrijdag van de zomervakantie en de kampen, willen wij met al onze leden een daguitstap maken naar Walibi. We spreken af in het station van Sint-Katelijne-Waver om 08.15 uur. We zullen wel 2 maal moeten overstappen voor we in Walibi aankomen. Op deze overstap plaatsen kun je ook bij de groep aansluiten. We verwachten terug te zijn in Sint-Katelijne-Waver om 19.30 uur. Wanneer het bijna zo ver is zal je meer uitleg krijgen via een schrijven, waar ook alle afspraken en uren beschreven staan. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 16 augustus.  Ook broers, zussen, ouders,.. zijn welkom.  De kostprijs (treinticket inbegrepen) komt neer op 30 euro per persoon.

 

 

Zaterdag 07/09/2019: inrichting examen VLP bekwaamheid, A of B-brevet

Enkel ruiters aangesloten bij onze club zullen mogen deelnemen aan dit examen. De week ervoor  worden ter voorbereiding extra lessen ingericht: dressuur, springen en theorie.

De theorieles gaat door op zaterdag 31/08/2019: 10u-11u A-brevet, 11u-12u B-brevet

Terwijl dat de kinderen het theorie-examen afleggen, worden er lessen ingericht aan geïnteresseerde ouders, om te leren op te zadelen.   Deze les start om 9.45u tot 11u, dit is meteen een ideale voorbereiding voor de lessen die hervatten vanaf 9 september.  Graag vooraf inschrijven, ten laatste op 5/9/19.  De pony's moeten toch opgezadeld worden tegen het practische gedeelte van het examen, en dit kan dan onder het toeziend ook van onze begeleiders.

Info en inschrijven tot 18/08/2019 via mail: kristel@groep-ceulemans.be


Zondag 08/09//2019: Processie, Centrum St Katelijne Waver.

Ruiters (met  B brevet, ouder dan 12j) van onze Club Groentenjumping mogen mee rijden met de processie. 

Info en inschrijven via mail: kristel@groep-ceulemans.be 

 

Wekelijkse lessen hervatten op maandag 09/09/2019 volgens vast schema tot en met maandag 23/12/2019.

 
Donderdag 26/09/2019, na de laatste les: 

 Samenkomst ruiterraad.  Bespreken voorbije seizoen mbt kampen, lessen, brevetten.  Voorbereiden winterseizoen en de Groentenjumping 2020 - ponykampen en kalender 2020. GJ-leden die graag mee wil komen vergaderen om mee het beleid van de Groentenjumping uit te stippelen, zijn van harte welkom.   Graag even een seintje geven ten laatste op 23/9/19, wie er nog extra wil bij zijn.  De begeleiders van de ponykampen/lessen worden uitgenodigd via mail, als herinnering aan deze vergadering.

Zaterdag 28/09/2019: Open les dag tussen 10u en 12u

Kinderen die geboeid zijn door paarden en paardensport, krijgen de kans om deel te nemen aan de lessen. Op een speelse manier kunnen ze de paardensport ontdekken en misschien de microbe helemaal te pakken krijgen. Er vinden die dag ook demonstraties plaats van de meer gevorderde ruiters.

 

 

Cursus aspirant Initiator op: woensdagen 2, 9, 16 en 23 oktober 2019

In het leslokaal aan de binnenpiste in de Hageweg , St Kat Waver. 

 

 
Wegens verbouwingswerken stellen we de Breughelavond die voorzien was op 19/10/19 uit, tot een nader te bepalen datum.
Het komt er nog van dat we het volgende organiseren:
wandeling (14u) en Breughelavond (16u)

We vieren het 3-jarig bestaan van het ruiterpad!

Alle ruiters met A of B brevet zijn welkom.

De Breughelavond gaat door aan de binnenpiste in de Hageweg.  Daarbij ook mogelijkheid tot ponyritjes voor de kleinste kindjes, broertjes, zusjes van onze ruiters:  van 17-18u.

Info en inschrijven tot 01/10/2019 via mail: kristel@groep-ceulemans.be

Vrijdag 25/10//2019:  Gymkana
Kom op vrijdag 25 oktober 2019 verkleed (!) naar onze Halloween Gymkana voor een avond vol sport, plezier én vriendschap.
Breng broers, zussen, ouders, ... mee om te supporteren terwijl zij ondertussen genieten van een natje en een droogje.
Inschrijven via mail op kristel@groep-ceulemans.be; voor 21/10/19

 

Maandag 11/11/2019: Culinaire tocht georganiseerd door Ponyhoeve Turnhout

Open voor alle ruiters met A of B brevet. Voor vervoer van pony/paard wordt gezorgd.

Voor ouders en andere kinderen is er een wandelroute of fietsroute.

Info en inschrijven tot 28/10/2019 via mail: kristel@groep-ceulemans.be

 

 

Woensdag 18/12/2019: Jump in Style for Life

#DeWarmsteWeek #MusicForLife #KomOpTegenKanker

We gaan een actie doen voor het goede doel.  Het wordt een jumpingwedstrijd, waar ook ruiters van andere VLP clubs mogen aan deelnemen.   Meer info volgt later. 

Zaterdag 11/01/2020: LRV-ponyjumping ingericht door club Koningshooikt.-, 's avonds na 17u: klasse onderbeginnelingen paarden.  normaal in te schrijven via LRV clubverantwoordelijke.  Ruiters met eigen pony die op pension staan op Stal Ceulemans kunnen evt een wildcard krijgen.  Graag ten laatste informatie hierover vragen via kristel@groep-ceulemans.be 14 dagen voor aanvang van de wedstrijd.

Zondag 12/01/2020: LRV-jumping ingericht door club Koningshooikt voor de paarden: klasse beginnelingen-licht-midden-zwaar.  normaal in te schrijven via LRV clubverantwoordelijke.  Ruiters met eigen pony die op pension staan op Stal Ceulemans kunnen evt een wildcard krijgen.  Graag ten laatste informatie hierover vragen via kristel@groep-ceulemans.be 14 dagen voor aanvang van de wedstrijd.
 Zaterdag 18/01/2020: Clubindoor jumping

Open voor alle leden van de VLP Club Groentenjumping. Van balkjes op de grond tot ponyrubrieken 30cm – 1m10 en voor paarden van 70cm tot 1m10. Ook nieuwjaarsreceptie voor onze leden.

Info en inschrijven tot 10/01/2020 via mail: kristel@groep-ceulemans.be

Zaterdagavond 7 en zondag 8 februari 2020: LRV-jumping ingericht door club Sint-Katelijne-Waver voor de paarden:, op zaterdagavond klasse onderbeginnelingen, op zondag klasse beginnelingen-licht-midden-zwaar.  normaal in te schrijven via LRV clubverantwoordelijke.  Ruiters met eigen pony die op pension staan op Stal Ceulemans kunnen evt een wildcard krijgen.  Graag ten laatste informatie hierover vragen via kristel@groep-ceulemans.be 14 dagen voor aanvang van de wedstrijd.
 


  

 

Brochure ponykamp 2019
Wekelijks schema