Kalender

Gedurende het hele jaar worden lessen en andere activiteiten georganiseerd voor onze leden: wekelijkse dressuur- en springlessen, meerdere ponykampen met verschillende insteek, wedstrijden, brevet-afnames, kennismakingsdagen, G-ponyrijden. 
We willen al onze leden een correcte basis aanleren tijdens de wekelijkse lessen, om vandaaruit naar een hoger niveau toe te werken. De leden met competitieve licenties worden in aparte lesgroepen ingedeeld, naargelang discipline en niveau, de basis blijft belangrijk, maar in deze lessen wordt proef-gericht gewerkt.
Onze jeugd is ook buiten de paardensport een hechte groep, we organiseren regelmatig een niet paardensport gerelateerde activiteit zoals een daguitstap naar een pretpark, ... om de vriendschap te laten groeien.

Hieronder kan je de verschillende kalenders ivm onze activiteiten vinden.
 

Regelmatig geven we kans aan onze jeugdruiters om met begeleiding en mogelijk met onze pony’s/paarden op wedstrijd te gaan.  U dient hiervoor tijdig kenbaar te maken via kristel@groep-ceulemans.be te melden dat u daarvoor wil reserveren.  De datum waarvoor dat ten laatste moet gebeuren, staat telkens na de activiteit vermeld.  Geef evt ook voorkeur van hoogte en paard/pony.  We zullen in samenspraak met de lesgevers de inschrijvingen dan overlopen, en mee tot een goed einde brengen ! Veel succes!!!

Kalender Groentenjumping 2017

Start lessen op 2/1/17 volgens vast wekelijks schema tot en met zaterdag 10/6/17.

 

07/1/17: Clubindoor jumping open voor alle leden van VLP Club Groentenjumping.  Van balkjes op de grond tot ponyrubrieken 30cm - 1.10m, en voor paarden van 70cm tot 1.10m.  Ook nieuwjaarsreceptie voor onze leden.  Info en inschrijvingen tot 3/1/2017, via mail: kristel@groep-ceulemans.be.

 

Als voorbereiding naar Groentenjumping 2017- mogelijkheid om privé-springlessen te nemen op donderdagavond van Muriel Dens- enkel voor competitieve leden.  Graag reserveren telkens 2 dagen op voorhand – dit gaat niet elke week zijn, zeker informeren!

Op vrijdag 3 maart '17: inrichting examen VLP bekwaamheid, A of B brevet.  In de week die daaraan vooraf gaat (krokusvakantie), worden er extra lessen ingericht.   Theorie, springen, dressuur.  Gelieve hiervoor tijdig in te schrijven!   (R: 15/2/17) 

Bijkomende mogelijkheid behalen brevet VLP Bekwaamheid, A of B brevet: woensdag 8 maart '17

Vrijdag 31/3/17: Gezellig samenzijn voor de leden die als vrijwilliger mee helpen aan de Groentenjumping 2017 (ofwel bij opbouw 27-29/3/17- ofwel op de wedstrijddagen 30-31/3/16 ofwel 1-2-8-9-14-15-16-17/4/17) – vanaf 19u in tent (zowel voor het gezellig samenzijn, als om je op te geven voor welbepaalde taak, op voorhand te reserveren R: 10/3/17)

 

donderdag en vrijdag 30 en  31/3/17: Groentenjumping jumpingdag paarden Silver nationaal : voor ruiters met nationale competitieve licentie;  hoogtes van 1.15m tot 1.35m.  Zelf in te schrijven met eigen paarden via www.equibel.be. 

Zaterdag 1 april 2017
:  Groentenjumping: Gouden Laars ponywedstrijd; voor competitieve ruiters.  Hoogtes van 80cm tot 1.20m.  Zelf in te schrijven met eigen pony's op www.equibel.be.

Zondag 2 april 2017: Groentenjumping Gouden Laars nationale wedstrijd voor jeugdruiters- paarden- competitieve licentie.  Hoogtes van 1.10m tot 1.40m.  Zelf in te schrijven via www.equibel.be.


Maandag 3/4/17: vergadering voor ouders - in de tent van de Groentenjumping omstreeks 18u.  Thema "Help, mijn kind wil paardrijden.."  Voor ouders van beginnende ruiters. We geven ook rondleiding in de stal, extra info, en enkele practische tips om kinderen te helpen op- en af te zadelen.     Gevolgd door het thema omstreeks 19.30u:  "Help, mijn kind wil jumpings rijden".   Gericht tot de ouders van kinderen die al langer bij ons rijden, en practische info willen ivm wedstrijd rijden, met eigen pony's/paarden, of met pony's/paarden van Stal Ceulemans.   Ook kalender overlopen van mogelijke wedstrijden die we in 2017 doen met begeleiding lesgevers/transport. 

Dinsdag  4/4/17: Springclinic met gast-lesgever - Marc Van Dijck.  Alle jeugdruiters met competitieve licentie, leden GJ en/of die bij ons de springlessen volgen, mogen zich daarvoor inschrijven.  Deze lessen gaan door op de buitenpiste, die nog volledig is aangekleed tussen  2 Groentenjumping-weekends in.  Toegankelijk voor het publiek.  Een ideale voorbereiding op de  Vor wedstrijd van 7, 8 en 9 april.  Aanvang en timing worden tijdig kenbaar gemaakt via website. (R: 20/3/17)

Woensdag 5/4/17:  Club Groentenjumping dressuurwedstrijd voor alle ruiters van Groentenjumping- ook voor G werking..  Tegelijkertijd vindt er in de feesttent van Groentenjumping een ruilbeurs plaats van 2e hands materiaal, ruiterkledij,  paardengerief.  Inschrijvingen voor dressuurwedstrijd en voor de ruilbeurs, graag via mail; voor 20/3/17, kristel@groep-ceulemans.be.  Kandidaat verkopers kunnen alles mee komen klaar zetten vanaf 10u - kandidaat kopers op ruilbeurs welkom tussen 13u en 16u. 


vrijdag, 7 zaterdag 8 en zondag 9/4/17: Vor jumping, regionaal.  Voorprogramma volgt spoedig.  Normaal gezien hebben alle ruiters die wekelijks springles volgen kans om deel te nemen met paard/pony's.  Gelieve tijdig in te schrijven, zodat evt de pony's-paarden kunnen toegewezen worden, en de inschrijvingen tijdig kunnen overgemaakt worden aan het wedstrijdsecretariaat.  (R: 20/3/17)

Woensdag 12/4/17:  Club Groentenjumping jumpingwedstrijd:
12 april is er kans om een oefenparcours te springen op de terreinen van Groentenjumping op de hoogtes: balkjes op grond,  30cm, 50cm, 60cm, 70cm, 80cm, en dan 80cm paarden, 90cm paarden.  We proberen om 10u te beginnen, van laag naar hoog, en hopen rond 18u met alles gedaan te hebben. De inschrijvingen van de ruiters van onze club, heb ik ten laatste nodig op dinsdag 4 april. Je kan al een voorkeur geven van welk paard of pony. We proberen zoveel mogelijk met ieders wensen rekening te houden. Maar we moeten ook onze pony's respecteren... 


Vrijdag 14 - zaterdag 15 en maandag 17/4/17:  Groentenjumping CSN Gold Wedstrijd.  Springrubrieken voor competitieve ruiters op hoogtes van 1.15 m tot 1.45m.    's Avonds zijn er ook springrubrieken showproeven, waar we wildcards kunnen voorzien voor ruiters die bij ons springlessen volgen.  Voor paarden, hoogtes 90cm  -  1m - 1.10m en 1.20m.  (R: 20/3/17)

Zondag 16/4/17: Ponydag Groentenjumping  - alle jeugdruiters die wekelijks springlessen volgen krijgen de kans om deel te nemen aan één of meerdere springrubrieken 50 cm – 70 cm – 90 cm – 1m – 1.10m.  Aanvang wedstrijd 9u tot 17u.  Mogelijkheid inschrijven voor Paasbrunch -  Hulp gevraagd van onze leden bij de ponyritjes, waar andere kinderen kennis kunnen maken met onze pony’s en onze werking.  Ponyritjes tussen 14u en 16u. (R:1/4/17)

 

Maandag 17/4/17: Familie-Relais: Showproef als afsluiter van Groentenjumping 2017 open voor kinderen van medewerkers en sponsors van  Groentenjumping -  eerst springt een ponyruiter zijn proefje over de hindernissen met evt één van onze pony’s – daarna wordt hij/zij afgelost door een broer/zus/tante/nonkel/mama/papa/neef of nicht, die enkele hindernissen springen zonder pony.  Hilarisch, maar o zo mooi, iedereen prijs! 

 Dit alleen al is een reden om kei hard mee te werken aan de 3 weekends van Groentenjumping , en altijd  onthouden: veel handen maken licht werk (R: 01/04/17)

 

Ivm wedstrijden op locatie:  Hou onze facebook-pagina in de gaten.  Je kan altijd als lid vragen om lid van die facebook- groep te worden: VLP Club Groentenjumping.    Daar komt steeds nuttige info op! 

 Voor de volgende wedstrijden, proberen we de mogelijkheid te geven om samen in te schrijven, pony’s van onze stal te voorzien, en de kans om gezamenlijk transport te doen.

De inschrijvingen verlopen via www.equibel.be voor Vor – HGVBB wedstrijden, of via http://www.ortolan.be/ voor de Trenswedstrijden.   Graag telkens 14 dagen op voorhand laten weten als je zou willen meerijden, dat we de pony’s kunnen toewijzen, en dat we de inschrijving/transport kunnen organiseren.  Voor ruiters met competitieve licenties!

De data dat we op verplaatsing zouden willen gaan:
zondag 14/5/17 - Trens Azelhof Lier
zaterdag 22/7/17- HGVBB Jumping With Love Kampenhout - begint vanaf 90cm
vrijdag  21/7/17 - Trens Azelhof Lier
zaterdag 19/8/17- Tallaert Koningshooikt Trens
zaterdag 26/8/17- Azelhof Trens Koningshooikt
zaterdag 2/9/17- Jumping Zellaer Bonheiden HGVBB
zaterdag 16/9/17- jumping Azelhof Trens


Zondag 21/5/17: tussen de 8 en 12 ruiters van onze club Groentenjumping mogen mee rijden met de Hanswijckprocessie.  Enkel ruiters met A of B brevet, ouder dan 12 jaar.

Zaterdag 17/6/17: feestelijk einde van ons G werkingjaar -  dressuurwedstrijd voor onze G ruiters tussen 13u en 14.30u. - plaats: Leliestraat 37- Sint Katelijne Waver - met de steun van Provincie Antwerpen.  Afbeeldingsresultaat voor logo provincie antwerpen

Van 11-6-17 tot 30/6/17:  wordt er enkel les gegeven op maandagavond (springles), woensdagavond, vrijdagavond en zaterdag.  Dan apart inschrijven.  Iedereen succes met examens, zodat je een welverdiende vakantie hebt!!

In de zomervakantie uitsluitend ponykampen!! – geen groepslessen dressuur -  geen privé lessen dressuur.  

Alleen de springlessen blijven minstens om 2 weken doorgaan op maandag – en evt donderdag privé - telkens 2 dagen op voorhand te reserveren! - in zomer telkens op afspraak - geen vaste groepen

 

29 - 30/6 en 1  juli : opkuis stallen -  zadelkamer , alle leden zijn welkom!!  (R: 20/6/17)

Brochure ponykampen zie bijlage!
Voor nieuwe leden zijn het funkamp van 3 tot 7 juli, de instapstage van 17-20 juli,  aan te raden!

 
donderdag 4/8/17: Open outdoor pony's en BBQ - open voor onze jeugdruiters die wekelijks de springtrainingen volgen - ideaal als voorbereiding voor de brevetten

Vrijdag 5/8/17: open outdoor voor paarden - open voor onze ruiters die wekelijks de springtrainingen volgen- ideaal als voorbereiding voor de brevetten in september.

 

28 en 29/8/16: ponykamp G werking .  Begeleiders zijn van harte welkom!  (R: 16/8/17)

 

30/8/17: Uitstap met al onze jeugdleden naar Walibi !!!  (R: 16/8/17)

zaterdag 9/9/17 en woensdag 13/9/17: Examen brevetten-werking!  Enkel ruiters aangesloten bij onze club zullen mogen deelnemen aan dit examen, en kunnen daar op voorhand extra voor trainen.  Tussen 29-31/8/17 en 9/9/17 worden geen andere lessen ingericht, dan voor de ruiters die zich hebben ingeschreven voor  de bekwaamheid, het A of het B brevet.   Met de ruiters onderling wordt een timing opgesteld om te trainen voor de theorie,  de dressuurproef en het ondergedeelte jumping. (R 20/8/17)

 

Wekelijkse lessen hervatten op  donderdag  14/9/17 volgens vast schema tot en met  23/12/17.

 30/9/17: Open les dag tussen 10u en 12u.   Kinderen die ook geboeid zijn door paarden en paardensport, krijgen de kans om deel te nemen aan de lessen.   Op een speelse manier kunnen ze de paardensport ontdekken, en misschien de microbe helemaal te pakken krijgen, vindt plaats in de Leliestraat 37- Sint-Katelijne-Waver.  Ook demonstraties van de meer gevorderde ruiters in de Hageweg.

 21/10/17 -  Wandeling in St-Katelijne-Waver met de pony’s-  open voor alle ruiters met A of B brevet  (R: 18/10/17) - viering 1e jaar opening van het ruiterpad!  normaal gezien omstreeks 14u aanvang wandeling.    Vanaf 16u Breugelavond; op voorhand in te schrijven.

Vrijdag 27/10/17 – Gymkana -  Spel avond – in het kader van Halloween!!  - voor al onze leden en supporters  - in binnenpiste rijhal Hageweg – vanaf 18u. (dan zijn de gewone groepslessen afgelast).

 

11/11/17: Wandeling in Turnhout  met de pony’s/paarden- open voor alle ruiters met A of B brevet – voor ouders, andere kinderen  is er ook een wandelroute te voet of met de fiets – organisatie door de Ponyhoeve Turnhout.  Voor vervoer van de pony’s wordt gezorgd, onze pony’s/paarden mogen mee!  (R: 1/11/17)

 

 

26/12/17: Uitstap naar Jumping Mechelen –   een jaarlijkse traditie, en hopen dat we daar kunnen supporteren voor heel wat van onze leden!! Open om kaarten te bestellen aan groepstarief voor al onze leden – ouders – broers/zusjes. (R:  10/11/17)

Wekelijks schema
Brochure ponykampen 2017