Groentenjumping 2024

Groentenjumping maakt zich op voor 3 weken gezellige sport  in de Paasvakantie !


Plaats voor het paard in het landschap en tijdens de Groentenjumping!

Één ding is zeker… Welkom op Groentenjumping 2024!

 

Met onze VZW Groentenjumping hebben we al tal van prachtige organisaties achter de rug.   Op nationaal, regionaal en ook internationaal niveau hebben we telkens met ons ganse team het beste van onszelf gegeven. Telkens staat het paard centraal, en welke hechte verhalen schuilen er achter elke combinatie die in de piste zal verschijnen.  Verhalen die we willen horen, sport die we willen zien. Om jong en oud, prof of amateur de kans te geven om deel te nemen, zullen de 3 weekends van de paasvakantie van 2024 in het teken staan van de Groentenjumping.

 

Net zoals de voorbije 2 jaren zal ook dit jaar de “Gold” wedstrijd in St-Katelijne-Waver opgewaardeerd worden naar een Diamond League, in samenwerking met Paardensport Vlaanderen.  Op vrijdag 29 maart zullen we de  1.45m proef hebben, zaterdag 30 maart gaan de hindernissen de hoogte in met de Six Bars.   De  Grote Prijs Diamond League 1.50m wordt verreden op  1 april waar gestreden zal worden voor een rijkelijk gevulde prijzenpot.  

Op deze wedstrijd wordt de topsport extra in de verf gezet, en zijn er ook belangrijke punten te verdienen voor een mogelijke selectie voor het BK seniors. 

 

Noteer de data in je agenda want uiteraard zorgen wij voor een speciaal omkaderend programma waar sport, sfeer en gezelligheid centraal staan en dit op een makkelijk toegankelijke wijze voor de ruiters op nationaal topniveau .

 

 

We willen van elke jumping-dag een beleving maken.  In samenwerking met de traiteur zal er steeds lekker kunnen gegeten worden, verder zullen we ook enkele thema-avonden inrichten.

  

 

Samen willen we u graag Groentenjumping  2024 voorstellen. 

Het hoogtepunt van de Groentenjumping is traditiegetrouw het Paasweekend. Alle wedstrijden gaan door op de zandpiste, en om iedereen de kans te geven om deel te nemen, gaan we 3 weekends inrichten.

We gaan meteen van start met  ons TOP-weekend, het traditionele weekend met Pasen. De nationale ruiters zijn welkom op een nationale Diamond League wedstrijd op 29,30 maart en 1 april. Op Paaszondag 31 maart is er de VOR-Promo. Paaszondag starten we naar jaarlijkse gewoonte met een uitgebreide paasbrunch, is er kindergrime en op paasmaandag genieten de sponsors van de VIP-receptie.

Vervolgens kunnen de nationale springruiters terecht voor een Silver wedstrijd op vrijdag 5 april, en verwelkomen we de beste nationale jeugdruiters, ze komen aan de start tijdens het Gouden Laars-weekend op 6 en 7 April.

 

De provinciale ruiters komen aan de beurt op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april. Afsluiten doen we met de Dré-dag op zondag 4april: een dag waar je met jouw club diverse onderdelen van de paardensport kan beleven:  jumping tot 50cm, balkjes  op de grond, dressuur, Trec...

  

Een jumping die open staat voor jong en oud, prof en amateur, pony en paard.
Een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is, met leuke sport in de piste, randanimatie naast de piste.

De wedstrijden gaan door in perfecte omstandigheden, op de terreinen en in samenwerking met Stal Ceulemans.
Laatste nieuws


22/03/2024
Welkom op de thema-avonden van de Groentenjumping!

Aziatisch buffet op zaterdag 30 maart.

Nieuwsbrief


12/04/2023
GROENTENJUMPING

Welkom op Groentenjumping 2023, welkom op de 20ste Groentenjumping!

28/03/2023
Dredag op 16 april, dressuurproeven in bijlage. Op 1 en 2 april jeugd reeds aan zet!

We starten met de nationale rubrieken van de Gouden laars op 1 en 2 april. Ook een 2e handsbeurs op zaterdag 1 april.

17/02/2023
Programma voor Groentenjumping 2023 is bekend!

En het gezicht van de Groentenjumping 2023 is Gretel!!