22-02-2018

Ponymeting op 28 februari, overzicht brevetten VLP. De kansen op deelname op GJ verhogen..

We hebben drukke tijden voor de boeg met 4 weekends Groentenjumping.  Zoals alle jaren, moeten we mee zorgen dat er heel wat van de eigen ruiters kunnen deelnemen.

Voor de ruiters is hier vaak een brevet voor nodig bij VLP, voor de pony's een ponymeting.

Aan de brevetten hebben we de voorbije weken gewerkt, en gisteren was het examen..


Proficiat aan de ruiters en hun ouders voor hun inzet, dank aan de vrijwilligers en de begeleiders voor het goede verloop. 
Alle deelnemers hebben minstens enkele vrijstellingen gehaald, en heel wat brevetten zijn toegekend. Hebben reden om te vieren:
Geslaagd voor de bekwaamheidsproef: Lotte De Pauw,

behaalde vrijstelling voor theorie en dressuur A brevet: Faith Kirobi, Verhaeghen Ayla en Ine Schoenmakers 
behaalden A brevet:
Taelman Mirthe, Mona Blyweert, Lore Puyppe, Lens Layla, REnders Axl, De Win Sophie, Van Buggenhout Kris, Lenaerts Emily, Schoenmakers Robbe, Bo Degroote

Behaalden een vrijstelling voor theorie en praktijk springen B brevet: Nanou Gahete, Mona Blyweert

Behaalden hun B brevet: De Clerck Jens, Van den Zegel Jip, Vercammen Maithe, India Melis, Verschooten Zoë, Lens Layla, Van Wichelen Maya, Van de Zande Imke, Vingerhoets Merel, Marchal Leonie, Bo Degroote, Camille Van der Goten, Van Dijck Jonas.

We hebben er van genoten iedereen zo ijverig bezig te zien.. Een volgende mogelijkheid tot afleggen van een brevet is voorzien op zaterdag 8/9/2018. Nogmaals een dikke proficiat aan de geslaagden, en veel succes met jullie verdere carrière in de paardensport. We hebben enkele echte talenten aan het werk gezien, chique!

Dan nog graag verder info over de ponymeting:
 

Officiële pony meting op woensdag 28 februari op Stal Ceulemans voor deelname aan proeven van VLP of KBRSF.

We hebben voor onze pony's de dierenarts laten komen op woensdag 28 februari vanaf 17u. Heb je ook nog een pony die gemeten moet worden, geef dan voor 26 februari een seintje, dan weten we bij benadering hoeveel pony's er komen. Het is op een verzameldag goedkoper dan dat je individueel de dierenarts bij je thuis moet laten komen. Want dit lees je op de website van KBRSF wat belangrijk is ivm de pony - meting:

Wanneer je een pony wil inschrijven voor ponyproeven moet je over een geldig metingscertificaat beschikken. Dit metingscertificaat kan je verkrijgen via een dierenarts die op de lijst staat om deze certificaten te mogen uitschrijven. Jouw pony zal elk jaar tot en met zijn 7ste levensjaar gemeten moeten worden. Wanneer je een pony wenst te immatriculeren die ouder is dan 7 moet deze ook nog eenmalig worden gemeten. Het metingscertificaat dien je nadien op te sturen naar de KBRSF zodat wij dit kunnen registreren in onze database. Opgelet: Enkel het metingscertificaat hieronder is geldig voor de wedstrijddatabase. Een meting die via een stamboek gebeurd is niet geldig. https://www.equibel.be/prg/general/immatriculations.php. Pony's die bij hun 1e meting (vanaf 4 jaar) kleiner of gelijk zijn dan 1.37m zonder hoefijzers, of 1.38m met hoefijzers, worden vrijgesteld van de verdere jaarlijkse meting tot hun 7e jaar.