22-04-2015

Wakkere Chinezen kopen 5 paarden tijdens veiling; biedingen uit 15 landen.

Achteraf bleek dat de inspanning voor sommige kopers toch niet te onderschatten was, bij afloop van de internetveiling.
Het begon allemaal bij ons om 19u 's avonds, en was voor ons gedaan rond 22u.  Deze keer mogen we voor het eerst merken dat er ook na de internetveiling paarden zullen vertrekken naar China.

Achteraf hebben we met deze kopers ook contact gehad, het was voor hen zeker niet evident.  Voor hen was het om 3u 's nachts lokale tijd dat ze zekerheid hadden over hun 5e paard dat ze hebben aangekocht.   Opvallend is dat voor de Chineze markt bijna uitsluitend hengsten en merries in aanmerking komen.  Ze willen naast de sport, ook aan de fokkerij denken.  
Naast 4 merries vertrekt de beloftevolle hengst Valdagno DH Z naar China. 

We zien paarden en pony's blijven in België, maar ook vertrekken naar Frankrijk, China,  Ierland, Iran en Nederland. 

De rust kan hier op stal wat weerkeren, waarbij we al onze medewerkers bijzonder bedanken voor de extra inzet van de laatste weken.    We wensen de kopers te bedanken voor hun vertrouwen !   We hopen dat we de paarden nog regelmatig aan het werk mogen zien op concours.  De sport, dat is iets waar wij ons nu met heel veel plezier zelf ook terug wat meer op gaan toeleggen.

Voor Patrik is er dit weekend de Global Champions Tour Antwerpen, waar hij aan de start komt in de CSI** met KM Wish en High Sky du Sud. 
Het zal een tijdje duren vooraleer deze paarden in China toekomen,  maar we hebben de laatste maanden al wel wat andere paarden zien vertrekken richting China, in samenwerking met Orientas Horses.   

Volgende week krijgt Patrik de kans om sommige paarden daar terug te zien.  Hij krijgt de kans om deel te nemen aan de Wereldbekerwedstrijd in Bejing, met een paard van ginder.  Hij zal daarvoor vertrekken op 28 april,  wedstrijd begint op 30 april tot 3 mei.  Jammer dat hij dan net de CSIO van Lummen mist, en nog spijtiger dat hij er niet bij kan zijn op CSIO Lier voor de jeugd.  Thibeau mag zich alvast opmaken in de Belgische kleuren..