Kalender

 

Het hele jaar door worden allerlei activiteiten georganiseerd voor onze leden: wekelijkse spring- en dressuurlessen, meerdere ponykampen met verschillende insteek, wedstrijden, brevetafnames, kennismakingsdagen, G-werking, etc. 

 

We willen al onze leden een correcte basis aanleren om van daaruit naar een hoger niveau te werken. De leden met competitieve licenties worden in aparte lesgroepen ingedeeld, naargelang discipline en niveau. De basis blijft belangrijk, maar in die lessen wordt proef-gericht gewerkt.

Regelmatig geven we onze jeugdruiters de kans om – onder begeleiding – met onze pony’s/paarden op wedstrijd te gaan. Meer info en inschrijven kunt u verkrijgen per mail: kristel@groep-ceulemans.be

 

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van onze club en het nieuws heet van de naald te lezen? Vraag dan snel om lid te worden van onze Facebook pagina “Club Groentenjumping VLP”.


Kalender 2024


Oefenjumping op 6 en 7 januari 2024
paarden op zaterdag: vanaf 13.30u: 80cm, 90cm, 1m en 1.10m
pony's op zondag: vanaf 9u: 30cm, 50cm, 60cm, 70cm, 80cm, 90cm
inschrijvingen tot 5 dagen voor de wedstrijd op kristel@groep-ceulemans.be

Woensdag 21/2/24 vanaf 17.30u
ponymeting vanaf 17u, nodig voor pony's die nationale proeven rijden.  Voor info: https://www.equibel.be/nl/horses-ponies/measurements-ponies/

Vergadering voor de ouders van de kinderen die les volgen op Club Groentenjumping:
op woensdag 6 maart 2024

Vrijdag 29/3/2024: CSN Gold/Diamond

GJ voor ruiters met een nationale competitieve licentie, hoogtes van 1.20m tot 1.45m.

Zelf inschrijven met eigen paarden via www.equibel.be

 

Zaterdag 30/3/2024: CSN Gold/Diamond

Voor ruiters met een nationale competitieve licentie, hoogtes van 1.20m tot 1.40m

Zelf inschrijven met eigen paarden via www.equibel.be

 

Avond:; showproef 6-bars

Avond: buffet / Aziatische avond

 

Zondag 31/3/2024:promo-vor

Voor pony’s paarden, programma met balkjes op de grond, springen van 50cm tot 1.05m.

Ook ruiters die bij ons de springles volgen, zullen kunnen deelnemen, vraag op tijd meer info om ook de paarden/pony’s hiervoor te reserveren.  We zullen helpen inschrijven via www.equibel.be

 

Showproef: Familierelais

Open voor kinderen van medewerkers en sponsors van Groentenjumping.

Eerst springt een ponyruiter zijn/haar proefje over de hindernissen (eventueel met een pony van ons), daarna wordt hij/zij afgelost door een familielid (mama/papa/broer/zus/neef/nicht/oom/tante/…) dat enkele hindernissen springt zonder pony.

Hilarisch, maar oh zo mooi. Iedereen prijs!

Dit alleen al is een reden om kei-hard mee te werken aan de 3 (!) weekends van Groentenjumping! En altijd onthouden: véél handen maakt licht werk.

 

Paaszondag betekent ook de op en top verzorgde Paasbrunch dit jaar met 2 shiften (zowel ochtend met een brunch, als ’s avond met een Paasdiner) door traiteur “Het Groenhuis” mét een bezoekje van de Paashaas en ponyritjes tussen 15u en 16u op de graspiste. (voor info en reservaties voor de Paasbrunch via mail op kristel@groep-ceulemans.be, ten laatste op 22/3/2024)

 

Maandag 1/4/2024: CSN Gold/Diamond

Voor ruiters met een nationale competitieve licentie, hoogtes van 1.25m tot 1.35m

GP Groentenjumping 1.50m.     Zelf inschrijven met eigen paarden via www.equibel.be

 

Paasmaandag betekent ook VIP receptie (14u – 16u) voor onze sponsors.  Er zal ook kinder-grime voorzien worden.

Woensdag 3 april vanaf 19u: Clinic; springles door de meer ervaren wedstrijdruiters van Club Groentenjumping, voor iedereen die iets wil opsteken.   Deze les wordt gegeven door een internationale springruiter, meer info volgt later.

 

Zaterdag  6/4/2024 en zondag 07/04/2024: Gouden Laars

zaterdag - Ponywedstrijd voor competitieve ruiters tot 16 jaar, hoogtes van 80cm tot 1.20m – Opgelet – de pony’s moeten in orde zijn met hun meting voor dit jaar.  Er komt nog een kans om officieel gemeten te worden, op 28/2.   Hou de website en de facebookpagina in de gaten.   Durf vragen te stellen bij twijfel.  (kristel@groep-ceulemans.be)

zondag - Nationale wedstrijd voor scholieren, juniors en young riders , U25 met competitieve licentie, hoogtes van 1.10m tot 1.35m-1.40m

Zelf in te schrijven via www.equibel.be

 

Zaterdag 6/4/2024

2e handsbeurs in de tent van de Groentenjumping tussen 12u en 16u.

Avond: buffet / Italiaanse avond

 

Vrijdag 12/04/2024 en zaterdag 13/4/2024

VOR

Proeven voor jonge paarden & proeven van 85cm tot 1.30m

Er is mogelijkheid om deel te nemen aan deze wedstrijden met paarden/pony’s van Stal Ceulemans/Club Groentenjumping voor ruiters die een competitieve licentie hebben, wekelijks de springlessen volgen en voldoende wedstrijd-ervaring hebben. Vraag tijdig naar deze mogelijkheden via mail: kristel@groep-ceulemans.be (ten laatste op 15/3/24)

Info en inschrijven via www.equibel.be.

 

Op 13/4/24  tussen 17u en 21u genieten van de BBQ DeLuxe, verzorgd door Het Groenhuis. Tijdig reserveren is de boodschap!

Info en reserveren tot maandag 07/04/2024 via mail: kristel@groep-ceulemans.be

  

Zaterdag 13/04/2024: voorbereiding Drédag

Helpende handen gezocht!! Ook para-dressuur voor onze G werking.

 

Zondag 14/04/2024: Drédag – al onze ruiters kunnen deelnemen!!!

Diverse disciplines mogelijk, en niet te missen!!! Jumping, dressuur, pony games, Trec.

Iedereen kan ergens meedoen.

. 

De lessen worden altijd gereserveerd via equclubs.  Daar wordt de beschikbaarheid gegeven van de lessen, en ook van de ponykampen.   Tips of suggesties mbt deze planning zijn altijd mogelijk.  Als je bvb een prive les wil inboeken, of als je problemen ondervindt, stel de vraag via kristel@groep-ceulemans.be.    

 

In de zomervakantie uitsluitend PONYKAMPEN!! Zie brochure in bijlage voor meer info.

Tijdens de zomervakantie zijn er geen groepslessen dressuur en geen privé lessen dressuur.

Voor de volwassenen die het wensen zullen we nog wel op equclubs lessen beschikbaar stellen. Vraag er naar!

We gaan ook enkele keren met onze jumpingruiters naar andere PSV wedstrijden.  Via de facebookpagina wordt meer info gegeven waar we zullen begeleiden.  Dit zou normaal wel enkele keren naar het Azelhof en het Woutershof zijn.

 

Vrijdag 30/8/2024

Op de allerlaatste dag van de zomervakantie en de kampen, willen wij met al onze leden een daguitstap maken naar Brussel Stephex Masters.  Ook broers, zussen, ouders,.. zijn welkom.  De kostprijs (treinticket inbegrepen) komt neer op 30 euro per persoon.

 

Brevet-afname op zaterdag 6 september 2024

De brevetten zijn gewijzigd in 2024, via de Facebookpagina Club Groentenjumping wordt kenbaar gemaakt wanneer er welke brevetten kunnen gehaald worden.

 

Opzadel-les voor ouders/kinderen op zaterdag  6 september 2024  om 9u30.

Catherine maakt tijd om rustig alles voor te doen, en bij te sturen waar nodig.  Twijfel je als ouder of ruiter hoe je het juist moet doen?  Kom dan zeker naar de stal in de Leliestraat om 9u.
 

 

Open lesdag: zaterdag 28 september tussen 10u en 12u,  plaats: Leliestraat 37- 2860 Sint-Katelijne-Waver.    Wil je graag komen?  Je kan gratis komen kennis maken met de pony's,  er worden initiatielessen gegeven, als je zelf een fietshelm mee neemt, kan je ook op een pony rijden onder begeleiding.  Ook kleuters zijn welkom om aan pony's te wennen.  Er zal in verschillende groepen gewerkt worden.   Graag inschrijven voor 23/9/24 via: kristel@groep-ceulemans.be 

 

  

maandag 11/11/2024: Culinaire tocht georganiseerd door Ponyhoeve Turnhout

Kinderen met een eigen pony/paard kunnen hiervoor inschrijven om mee te gaan, de club wil evt wel helpen met organisatie van het vervoer.

Voor ouders en andere kinderen is er een wandelroute.

Info en inschrijven tot 1/11/2024 via mail: kristel@groep-ceulemans.be, dan zullen we de inschrijvingen gegroepeerd doorgeven.


In het najaar zullen ook enkele oefenjumpings ingericht worden.  Juiste data worden bezorgd rond 5 september. 

Zo ziet de planning van een oefenjumping-weekend er uit:

zaterdag na 11u:   proeven 95cm ,  1.05m, 1.15m en 1.25m paarden
zondagvoormiddag tussen 9u en 13u: balkjes op de grond,  30 cm - 50cm -60 cm - 70 cm  80cm- 90cm pony's.


Donderdag 31 okt 2024: gymkana, halloween, gezellig samenzijn met de club

 Sport, spel en vriendschap met de pony’s in de binnenpiste, Hageweg 11.   Supporters zijn welkom om te genieten om ze aan het werk te zien.  Met een hapje en een drankje    Graag de deelnemers inschrijven via mail voor 20/10  via kristel@groep-ceulemans.be

 

 Donderdag  26 december 24

 

Uitstap voor wie wil naar Kids Day Jumping Mechelen. Van zodra er informatie komt mbt mogelijkheid aankoop tickets aan groepstarief, zal daarvoor een aparte communicatie zijn via de Facebookpagina van Club Groentenjumping VLP. 

 

Werking Club Groentenjumping
Brochure ponykampen 2024