Kalender

Het hele jaar door worden allerlei activiteiten georganiseerd voor onze leden: wekelijkse spring- en dressuurlessen, meerdere ponykampen met verschillende insteek, wedstrijden, brevetafnames, kennismakingsdagen, G-werking, etc. 

 

We willen al onze leden een correcte basis aanleren om van daaruit naar een hoger niveau te werken. De leden met competitieve licenties worden in aparte lesgroepen ingedeeld, naargelang discipline en niveau. De basis blijft belangrijk, maar in die lessen wordt proef-gericht gewerkt.

Regelmatig geven we onze jeugdruiters de kans om – onder begeleiding – met onze pony’s/paarden op wedstrijd te gaan. Meer info en inschrijven kunt u verkrijgen per mail: kristel@groep-ceulemans.be

 

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van onze club en het nieuws heet van de naald te lezen? Vraag dan snel om lid te worden van onze Facebook pagina “Club Groentenjumping VLP”.


Kalender 2023

Vrijdag 6 januari 2023: gymkana, gezellig samenzijn met de club

 Sport, spel en vriendschap met de pony’s in de binnenpiste, Hageweg 11.   Supporters zijn welkom om te genieten om ze aan het werk te zien.  Met een hapje en een drankje    Graag de deelnemers inschrijven via mail voor 29/12 via kristel@groep-ceulemans.be


Oefenjumping op 7 en 8 januari 2023
paarden op zaterdag: vanaf 13.30u: 80cm, 90cm, 1m en 1.10m
pony's op zondag: vanaf 9u: 30cm, 50cm, 60cm, 70cm, 80cm, 90cm
inschrijvingen tot 5 dagen voor de wedstrijd op kristel@groep-ceulemans.be

Vergadering voor de ouders van de kinderen die les volgen op Club Groentenjumping:
op vrijdag 10 februari 2023 vanaf 19u30

dinsdag 28/2/2023
ponymeting vanaf 17u, nodig voor pony's die nationale proeven rijden.  Voor info: https://www.equibel.be/nl/horses-ponies/measurements-ponies/ Woensdag 1 maart 2023: inrichting examen VLP bekwaamheid, A of B-brevet

In de week ervoor (krokusvakantie) worden ter voorbereiding extra lessen ingericht: dressuur, springen en theorie.

De theorieles gaat door op zaterdag  25/02/2023: 10u-11u A-brevet, 11u-12u B-brevet

Info en inschrijven tot 21/2/23  via mail: kristel@groep-ceulemans.be

 

Zaterdag 11/3/2023

Zaterdag vanaf 17u zou onze jonge ploeg lesgevers graag tijd maken om alle kinderen en hun ouders beter te leren kennen.  Met een avond vertellen aan een vuur met march mellows, iets om te drinken, en veel goesting om er samen voor te gaan…

Catherine en Maxine zijn de initiatiefneemsters, we hopen jullie te mogen zien aan de kleine stal in de Leliestraat.

 

Zaterdag 1/4/2023 en zondag 02/04/2023: Gouden Laars

zaterdag - Ponywedstrijd voor competitieve ruiters tot 16 jaar, hoogtes van 80cm tot 1.20m – Opgelet – de pony’s moeten in orde zijn met hun meting voor dit jaar.  Er komt nog een kans om officieel gemeten te worden, op 28/2.   Hou de website en de facebookpagina in de gaten.   Durf vragen te stellen bij twijfel.  (kristel@groep-ceulemans.be)

zondag - Nationale wedstrijd voor scholieren, juniors en young riders , U25 met competitieve licentie, hoogtes van 1.10m tot 1.35m-1.40m

Zelf in te schrijven via www.equibel.be

 

Zaterdag 1/4/2023

2e handsbeurs in de tent van de Groentenjumping, met hulp van Kim, Inge, Sally en Carol

 

Vrijdag 7/4/2023: CSN Gold/Diamond

GJ voor ruiters met een nationale competitieve licentie, hoogtes van 1.20m tot 1.40m.

Zelf inschrijven met eigen paarden via www.equibel.be

 

Avond: Buffet/Aziatische avond

 

Zaterdag 8/4/2023: CSN Gold/Diamond

Voor ruiters met een nationale competitieve licentie, hoogtes van 1.20m tot 1.40m

Zelf inschrijven met eigen paarden via www.equibel.be

 

Avond:; showproef 6-bars U25

Avond: buffet / Italiaanse avond

 

Zondag 9/4/2023:promo-vor

Voor pony’s paarden, programma met balkjes op de grond, springen van 50cm tot 1.05m.

Ook ruiters die bij ons de springles volgen, zullen kunnen deelnemen, vraag op tijd meer info om ook de paarden/pony’s hiervoor te reserveren.  We zullen helpen inschrijven via www.equibel.be

 

Showproef: Familierelais

Open voor kinderen van medewerkers en sponsors van Groentenjumping.

Eerst springt een ponyruiter zijn/haar proefje over de hindernissen (eventueel met een pony van ons), daarna wordt hij/zij afgelost door een familielid (mama/papa/broer/zus/neef/nicht/oom/tante/…) dat enkele hindernissen springt zonder pony.

Hilarisch, maar oh zo mooi. Iedereen prijs!

Dit alleen al is een reden om kei-hard mee te werken aan de 3 (!) weekends van Groentenjumping! En altijd onthouden: véél handen maakt licht werk.

 

Paaszondag betekent ook de op en top verzorgde Paasbrunch dit jaar met 2 shiften (zowel ochtend met een brunch, als ’s avond met een Paasdiner) door traiteur “Het Groenhuis” mét een bezoekje van de Paashaas en ponyritjes tussen 14u en 16u op de graspiste. (voor info en reservaties voor de Paasbrunch via mail op kristel@groep-ceulemans.be, ten laatste op 1/4/23)

 

 

Maandag 10/4/2023: CSN Gold/Diamond

Voor ruiters met een nationale competitieve licentie, hoogtes van 1.25m tot 1.35m

GP Groentenjumping 1.45m.     Zelf inschrijven met eigen paarden via www.equibel.be

 

Paasmaandag betekent ook VIP receptie (14u – 16u) voor onze sponsors.  Er zal ook kinder-grime voorzien worden.

 

 

Dinsdag 11/04/23 vanaf 19u: Clinic; springles door de meer ervaren wedstrijdruiters van Club Groentenjumping, voor iedereen die iets wil opsteken.   Deze les wordt gegeven door een internationale springruiter, meer info volgt later.

 

 

 

Vrijdag 14/04/2023 en zaterdag 15/4/2023

VOR

Proeven voor jonge paarden & proeven van 85cm tot 1.25m

Er is mogelijkheid om deel te nemen aan deze wedstrijden met paarden/pony’s van Stal Ceulemans/Club Groentenjumping voor ruiters die een competitieve licentie hebben, wekelijks de springlessen volgen en voldoende wedstrijd-ervaring hebben. Vraag tijdig naar deze mogelijkheden via mail: kristel@groep-ceulemans.be (ten laatste op 15/3/19)

Info en inschrijven via www.equibel.be.

 

Op 14/4/23  tussen 17u en 21u genieten van de BBQ DeLuxe, verzorgd door Het Groenhuis. Tijdig reserveren is de boodschap!

Info en reserveren tot maandag 07/04/2023 via mail: kristel@groep-ceulemans.be

 

 

 

Zaterdag 15/04/2023: voorbereiding Drédag

Helpende handen gezocht!! Ook para-dressuur voor onze G werking.

 

Zondag 16/04/2023: Drédag – al onze ruiters kunnen deelnemen!!!

Diverse disciplines mogelijk, en niet te missen!!! Jumping, dressuur, pony games, Trec.

Iedereen kan ergens meedoen.

.

 

De lessen worden altijd gereserveerd via equclubs.  Daar wordt de beschikbaarheid gegeven van de lessen, en ook van de ponykampen.   Tips of suggesties mbt deze planning zijn altijd mogelijk.  Als je bvb een prive les wil inboeken, of als je problemen ondervindt, stel de vraag via kristel@groep-ceulemans.be.    

 

 

In de zomervakantie uitsluitend PONYKAMPEN!! Zie brochure in bijlage voor meer info.

Tijdens de zomervakantie zijn er geen groepslessen dressuur en geen privé lessen dressuur.

Voor de volwassenen die het wensen zullen we nog wel op equclubs lessen beschikbaar stellen. Vraag er naar!

We gaan ook enkele keren met onze jumpingruiters naar andere PSV wedstrijden.  Via de facebookpagina wordt meer info gegeven waar we zullen begeleiden.  Dit zou normaal wel enkele keren naar het Azelhof en het Woutershof zijn.

 

Donderdag  31/08/2023

Op de allerlaatste dag van de zomervakantie en de kampen, willen wij met al onze leden een daguitstap maken naar Bobbejaanlandi. We spreken af in het station van Sint-Katelijne-Waver om 08.15 uur. We zullen wel 2 maal moeten overstappen voor we in Walibi aankomen. Op deze overstap plaatsen kun je ook bij de groep aansluiten. We verwachten terug te zijn in Sint-Katelijne-Waver om 19.30 uur. Wanneer het bijna zo ver is zal je meer uitleg krijgen via een schrijven, waar ook alle afspraken en uren beschreven staan. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 16 augustus.  Ook broers, zussen, ouders,.. zijn welkom.  De kostprijs (treinticket inbegrepen) komt neer op 30 euro per persoon.

 

Brevet-afname op zaterdag 2 september 2023

Er is een voorbereidend kamp op 28- 29 en 30 augustus.  Brevet-afname voor bekwaamheid, A en B brevet op zaterdag 2 september.  

Opzadel-les voor ouders/kinderen op zaterdag  9 september 2023  om 9u30.

Catherine maakt tijd om rustig alles voor te doen, en bij te sturen waar nodig.  Twijfel je als ouder of ruiter hoe je het juist moet doen?  Kom dan zeker naar de stal in de Leliestraat om 9u.
 

 

Open lesdag: zaterdag 30 september tussen 10u en 12u,  plaats: Leliestraat 37- 2860 Sint-Katelijne-Waver.    Wil je graag komen?  Je kan gratis komen kennis maken met de pony's,  er worden initiatielessen gegeven, als je zelf een fietshelm mee neemt, kan je ook op een pony rijden onder begeleiding.  Ook kleuters zijn welkom om aan pony's te wennen.  Er zal in verschillende groepen gewerkt worden.   Graag inschrijven voor 23/9/23 via: kristel@groep-ceulemans.be 

 

  

zaterdag 11/11/2023: Culinaire tocht georganiseerd door Ponyhoeve Turnhout

Open voor alle ruiters met A of B brevet. Voor vervoer van pony/paard wordt gezorgd.

Voor ouders en andere kinderen is er een wandelroute

Info en inschrijven tot 8/11/2023 via mail: kristel@groep-ceulemans.be


In het najaar zullen ook enkele oefenjumpings ingericht worden.  Juiste data worden bezorgd rond 5 september. 

Zo ziet de planning van een oefenjumping-weekend er uit:

zaterdag na 11u:   proeven 95cm ,  1.05m, 1.15m en 1.25m paarden
zondagvoormiddag tussen 9u en 13u: balkjes op de grond,  30 cm - 50cm -60 cm - 70 cm  80cm- 90cm pony's.Dinsdag 26 december 23

Uitstap voor wie wil naar Kids Day Jumping Mechelen. Van zodra er informatie komt mbt mogelijkheid aankoop tickets aan groepstarief, zal daarvoor een aparte communicatie zijn via de Facebookpagina van Club Groentenjumping VLP. 

 


Werking Club Groentenjumping
Brochure ponykampen 2023