Media & Pers

 

Stal Ceulemans klaar voor Groentenjumping 2017

Vanaf dit weekend gaat de jaarlijkse ‘Groentenjumping’ weer door bij Stal Ceulemans. Om de traditie in ere te houden, zal er ook dit jaar weer tijdens het paasweekend gesprongen worden. Omdat er enkel op de zandpiste gereden zal worden, komen er nu nog twee weekends bij. Drie weekends lang zullen heel wat ruiters en sympathisanten de weg vinden naar Sint-Katelijne-Waver.

 Drie weekends

Het eerste weekend wordt gestart met een nationale Silver wedstrijd op donderdag 30 maart en vrijdag 31 maart. Zaterdag 1 april en zondag 2 april staan helemaal in het teken van de jeugd. Voor het eerst zal er een manche van de Gouden Laars verreden worden op de Groentenjumping. De pony- en jeugdruiters kunnen zich op deze wedstrijd van hun beste kant tonen. Het niveau ligt zeker en vast hoog, vanuit alle uithoeken van België komen ze naar deze wedstrijd.

 De organisatie van Groentenjumping wil iedereen de kans geven om deel te kunnen nemen. Zo zal er het weekend van 7 tot 9 april een provinciale VOR-wedstrijd zijn. Op vrijdag 7 april zijn er proeven voor de jonge paarden, maar ook een proef over hoogte van 1.25m. Zaterdag 8 april en zondag 9 april zijn er dan nog proeven voor pony’s en paarden over hoogtes van 85cm tot 1.25m.

 Met Pasen is het tijd voor het verrassend en feestelijk Groentenjumping-weekend. Dan is het tijd voor een nationale Gold-wedstrijd en ook de LRV-ruiters kunnen dan aan de start komen. zien. Op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april zal er gesprongen worden van 1.15m tot 1.40m met daarnaast ook de reeksen Beginnelingen tot Zwaar van de LRV. Zondag 16 april staat helemaal in teken van de LRV-ponyruiters, het wordt een heuse familiedag. Afsluiten doen ze bij Stal Ceulemans op maandag 17 april met als hoogtepunt de 1.45m Grote Prijs Groentenjumping   

 Rode draad

Elk weekend worden er andere wedstrijden georganiseerd, maar de organisatie zorgt voor een rode draad door de drie weekends. De familie Spits-Ceulemans zorgt namelijk voor een extra bonus die gewonnen kan worden. Wie erin slaagt om twee van de drie volgende proeven te winnen krijgt een bonus van 3000 euro. Dan gaat het over de 1.40m proef van de Gouden Laars op 2 april, de GP 1.25m van de VOR op 9 april en de GP CSN Gold op 17 april. Er wordt ook nog een extraatje voorzien voor moest iemand erin slagen om de drie proeven te winnen. Indien een ruiter of amazone (moet niet met hetzelfde paard) de drie genoemde proeven wint, dan wint deze een bonus van 5000 euro.  

Nevenactiviteiten

Naast de wedstrijden die al genoemd zijn, zullen er ook tal van nevenactiviteiten georganiseerd worden. Tijdens het eerste weekend zal er zo op 1 april een barbecue zijn. Op 2 april zullen we naast de piste ook heel wat actie kunnen volgen op groot scherm in de tent. Eerst zal er de Ronde van Vlaanderen worden uitgezonden en 's avonds zullen we supporteren voor de ruiters in de WB-finale in het Amerikaanse Omaha.

Tussen de eerste twee weekends van Groentenjumping zal er ook een clinic met Marc Van Dijck plaatsvinden. Marc Van Dijck heeft zelf op het allerhoogste niveau gesprongen, en heeft zijn neef Gilles Thomas tot op het allerhoogste niveau gebracht dat haalbaar is voor een jeugdruiter. Gilles is de regerende Belgische en Europees kampioen juniors. Op 4 april is dan ook iedereen welkom om een kijkje te komen nemen, inkom is gratis. Om 16u begint de eerste groep en omstreeks 19u zal de laatste groep les krijgen.  

 Groentenjumping is ondertussen ook gekend als plaats waar heel wat talentvolle jeugdruiters hun opleiding krijgen.  Wekelijks komen er meer dan 100 kinderen les volgen.   Voor de kwalitatief goede jeugdwerking is Groentenjumping als 1 van de 4 Vlaamse clubs beloond met het label competitieve club.  Alle leden (ook de G ruiters) mogen een dressuurwedstrijd rijden op het jumpingterrein op 5 april, waarbij er ook een ruilbeurs georganiseerd wordt voor 2e hands ruitersportmateriaal.  Op woensdag 12 april krijgen de leden ook de kans om zelf een parcours te springen.   Er wordt blijvend werk gemaakt om ruiters te motiveren, en plezier aan de sport te beleven op een veilige manier. 

 Tijdens het paasweekend staat er terug heel veel op het programma. Op 14 april zullen De Romeo’s een optreden geven, gevolgd door een ridersparty met Discobar Snowsplend. Het optreden zal rond 20u starten. Voor deelnemers en supporters van de wedstrijd die overdag al plaatsvindt is de inkom gratis, zij kunnen tot 17u een stempel krijgen die toegang verleent tot de feesttent ’s avonds. Aan de +16-jarigen die later komen, wordt gevraagd om een consumptiekaart van 20 euro te kopen. Met deze kaart kan er eten en drinken gekocht worden de avond zelf of de dagen erna op de wedstrijd.

 Zondag 16 april staat dan weer helemaal in teken van Pasen en familie. Zo zal er tussen 9u en 14u een Paasbrunch zijn een ook de paashaas komt langs om iedereen van lekkers te voorzien. Voor de Paasbrunch dient wel op voorhand gereserveerd worden. Terwijl springen de pony’s hun wedstrijd, en beleven jong en oud samen een fijne dag.   Op paasmaandag komt Clown Rocky nog in de tent voor een optreden, waar zowel groot als klein echt van kan genieten.  

 Bij Groentenjumping denken ze natuurlijk ook aan de allerkleinsten. Zo zal er gedurende drie weekends een kleurwedstrijd zijn met mooie prijzen. Alle kinderen tot 14 jaar mogen aan deze wedstrijd deelnemen. Een blanco kleurplaat kan op de Groentenjumping aangekocht worden. Als je de kleurplaat terug indient, krijg je meteen een prijs. Dit is een fluo hesje of een fluo turnzak van Groentenjumping. De winnaars van de grotere prijzen zullen op maandag 17 april bekend gemaakt worden bij het optreden van Clown Rocky.

 Documenten :

accreditatiebestand

Foto's